Darbe girişimi ardından 'cadı avı'!

Darbe girişimi ardından 'cadı avı'!

Darbe girişimi ardından 'cadı avı'! AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan (İBB) 6, belediyeye bağlı İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde (İETT) ise KESK’e bağlı Tüm Bel Sen üyesi 8 kişiyi 657 sayılı Devlet...

AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan (İBB) 6, belediyeye bağlı İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde (İETT) ise KESK’e bağlı Tüm Bel Sen üyesi 8 kişiyi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137. maddesi gerekçe gösterilerek açığa alındı.

'Sakıncalı' görülerek açığa alınan KESK'li işçilerin açığa alınmasına gerekçe gösterilen ilgili madde şöyle:

“Görevden uzaklaştırma:

Madde 137 - Görevden uzaklaştırma, Devlet kamu hizmetlerinin gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülecek devlet memurları hakkında alınan ihtiyati bir tedbirdir.

Görevden uzaklaştırma tedbiri, soruşturmanın herhangi bir safhasında da alınabilir.''

MUHALİFLERE CADI AVI BAŞLATTILAR

KESK’li 14 işçinin açığa alındığı belediyede muhaliflere yönelik başlatılan cadı avını, açığa alınan emekçilerin örgütlü olduğu Tüm Bel Sen 4 No’lu Şube Başkanı Saadet Özsoy İleri Haber’e anlattı.

Tüm Bel Sen olarak İETT Genel Müdürlüğü’nden yetkililerle görüşmeye gittiklerini fakat kabul edilmediklerini anlatan Özsoy, ulaşabildikleri yetkililerden de tatmin edici yanıtlar almadıklarını ekledi. Özsoy, “Sorduğumuz hiçbir şeye anlamlı bir yanıt alamıyoruz. İstihbarati bilgilerden bahsediyorlar, soyut, ne olduğu belli olmayan şeyler söylüyorlar. Mağdurlara suçlamalarla ilgili bilgi verilmesi gerektiğini söylüyoruz ama havada kalan cevaplar veriyorlar'' dedi.

''HAKLISINIZ AMA ELİMİZDEN BİR ŞEY GELMİYOR’

“Konuşma esnasında sürekli ''haklısınız ama elimizden bir şey gelmiyor’ şeklinde cevaplar aldık'' diyen Özsoy, bu sözlerin çelişkili olduğunu belirterek şunu söyledi: “Listeler kendi birimlerinde hazırlanıyor, daha sonra bunlar Valilik soruşturma komisyonuna yönlendiriliyor. Haliyle bu listelerin kurumlarda oluşturulma olasılığı çok yüksek. Ama bunun kısa vadede oluşturulduğunu düşünmüyoruz. Muhalif kim varsa, özellikle Tüm Bel Sen üyelerini de bu listenin içerisine dahil ettiler.''

Özsoy, mantıklı bir gerekçe sunmadıklarını, açığa alındığına dair yollanan belgelerde ''terör örgütüne üye olmak, mali destek sağlamak’ gibi ifadeler yer aldığını ekledi. Özsoy, “Tüm Bel Sen üyelerinin FETÖ ile ne gibi bağlantısı olabilir diye sorduk'' şeklindeki sorularına ise verilen yanıtı şöyle anlattı:

''SADECE FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ YOK’

“''Sadece Fethullahçı terör örgütü yok, diğer terör örgütleri de var’ diye yanıt veriyorlar. Bununla ilgili ''bir soruşturma mı var, araştırma yaptınız mı, elinizde belge bilgi var mı, bizim tek örgütümüz Tüm Bel Sen, şimdiye kadar eğer terör örgütüne ilişkin bir soruşturma vardı ise neden bugüne kadar arkadaşlarımızın savunmaları alınmadı ve neden bugüne kadar beklediniz’ dediğimizde ise net yanıt alamıyoruz.

İstihbarat var dediler, belgeleri istedik. Var ise bu belgeyi mağdur görsün, Valilikte oluşturulacak soruşturma komisyonunda arkadaşlarımız o iddia edilen suçlamaya göre yapacak savunmasını. Ellerinde belge yokken neye göre yapılacak savunmalar. Savunma hakkı engelleniyor.''

SAYI ARTACAK

KESK ve muhalif sendikalara dönük bir cadı avı başlatıldığını söyleyen Özsoy, “Bu torbanın içindee ne kadar muhalif isim tasfiye edilirse, onlar içerisinden bu süreçte iyi sonu alınabilecek'' dedi.

Pazartesi günü kabul etmesi durumunda İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüşme gerçekleştirebilecekleri bilgisini de paylaşan Özsoy, pazartesi gününe kadar açığa alınacak kişi sayısının artacağını beklediklerini söyledi.

''ATLATACAĞIZ’

“Haksızlığı hukuksuzluğu bir şekilde atlatacağız, en temel hakkımız olan çalışma hakkımız elimizden alınıyor. Ve bir gerekçe sunulmuyor'' diyen Özsoy, söz konusu hukuksuz duruma ilişkin mücadelelerini sürdürecekleri mesajını verdi.

"Darbe girişimi ardından 'cadı avı'!" haberi, 30 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Darbe girişimi ardından 'cadı avı'! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Darbe girişimi ardından 'cadı avı'! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Gündem Haberleri