Darbe içinde darbe: Okullarda haremlik-selamlık planı!

Darbe içinde darbe: Okullarda haremlik-selamlık planı!

Darbe içinde darbe: Okullarda haremlik-selam... Son birkaç yıldır Türkiye’nin her yerinde normal ortaokullar içinde imam hatip sınıflarının açılırken, bu kapsamdaki uygulamalar Kastamonu’da da artarak devam ediyor.İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İl Genel...

Son birkaç yıldır Türkiye’nin her yerinde normal ortaokullar içinde imam hatip sınıflarının açılırken, bu kapsamdaki uygulamalar Kastamonu’da da artarak devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İl Genel Meclisi toplantısında, kentteki imam hatip okullarına yeterli başvuru olmamasına rağmen “Normal liselerin bünyesinde kız- erkek ayrı imam hatip sınıfları açılması planlandığını'' açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürü’nün Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ve Şehit Şerife Bacı Ortaokulunu imam hatip okullarına dönüştürmek için uygulama başlattığını duyurması öğrenciler ve veliler tarafından kaygı ile karşılandı. 

EĞİTİM SEN'DEN SERT TEPKİ

Kastamonu Eğitim Sen Şube Başkanı Fikret Tufan Yazıcı yaptığı yazılı açıklamaya İl Milli Eğitim’in söz konusu planlarına sert şekilde tepki gösterdi. Fiziki donanım ve altyapı sorunları olan ve hali hazırdaki bölgenin ihtiyacına cevap veremeyen Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ve Şehit Şerife Bacı Ortaokulunun imam hatibe dönüştürülmesi uygulamasına derhal son verilmesi istendi.

“Eğitimde 4+4+4 dayatması sonrasında fiziki donanım ve altyapı sorunları olmayan okulları imam hatibe çeviren MEB, seçmeli din dersleri uygulamaları, okulda mescit açılması zorunluluğu ve 5. Sınıftan itibaren kız öğrencilerinin başını örtmesi gibi uygulamaları ile bütün okulları fiilen imam hatibe çevirmekle yetinmemektedir'' denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

'İMAM HATİPLERE POZİTİF AYRIMCILIK'

“AKP hükümeti döneminde eğitimde yaşanan yoğun ticarileştirme uygulamalarına paralel olarak hayata geçirilen dini içerikli eğitim uygulamaları, siyasi iktidarın yıllardır “arka bahçesi'' olarak gördüğü imam hatip okullarına yönelik “pozitif ayrımcılık'' her fırsatta karşımıza çıkmıştır. Çok sayıda devlet okulu ödenek yetersizliği ile karşı karşıya kalırken, bugüne kadar hiçbir imam hatip okulu kaynak sıkıntısı çekmemiş ve talepleri anında yerine getirilmiştir.

Türkiye’de her konuda ve her alanda yaşanan ayrımcı uygulamaların, en azından toplumun geleceğinin şekillendiği okullarımızda yapılmamalı, eğitimde hiçbir şekilde böylesi yönlendirmelere izin verilmemelidir. Türkiye’de hiçbir okul türü diğerlerine göre ayrıcalıklı olmamalı, bakanlık politika geliştirirken ve bu politikaları uygularken tüm öğrencilere, öğretmenlere ve eğitim kurumlarına eşit mesafede yaklaşmalıdır.

Eğitim Sen olarak MEB’in her türlü ayrımcı ve dayatmacı uygulamalarının karşısında olacağımızı bir kez daha belirtiyor, öğrenci ve velilerimizi siyasi iktidarın her türlü istismar uygulamalarına karşı mücadeleye çağırıyoruz. 

"Darbe içinde darbe: Okullarda haremlik-selamlık planı!" haberi, 05 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Darbe içinde darbe: Okullarda haremlik-selamlık planı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Darbe içinde darbe: Okullarda haremlik-selamlık planı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  2. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  3. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  4. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  5. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  6. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  7. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  8. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  9. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  10. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  11. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  12. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  13. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  14. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  15. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  16. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  17. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  18. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  19. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  20. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
Gündem Haberleri