Davutoğlu: 'Yeni CHP' diyerek geldiler, eskisinden daha beter hale getirdiler

Davutoğlu: 'Yeni CHP' diyerek geldiler, eskisinden daha beter hale getirdiler

Davutoğlu: 'Yeni CHP' diyerek geldiler, eski... Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman'daki Ensar Vakfı'na bağlı yurtlarda 10 çocuğun tecavüze uğramasıyla ilgili olarak "Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış vaziyette" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "Karaman'daki...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman'daki Ensar Vakfı'na bağlı yurtlarda 10 çocuğun tecavüze uğramasıyla ilgili olarak "Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış vaziyette" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için "Karaman'daki sapıkla uğracağına bizimle uğraşmaya kalktı" dedi. "Kılıçdaroğlu, CHP genel başkanlığına kasetle geldiğinden beri Türk siyasetini aşağı çeken Kılıçdaroğlu hakaretler yapıyor. 1 Kasım’da Türkiye’den ders aldı. 'Yeni CHP' derken eski CHP’nin bile gerisine düştü. Seviyesini iyice aşağıların aşağısına çekti" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Elinden başka bir şey gelmiyor. Bildiği tek şey hakaret etmek. Başarısız bir genel başkan, girdiği seçimleri kaybediyor. Millete hizmet için hiçbir şey yapmıyor. 'Yeni CHP' diyerek geldiler, eskisinden daha beter hale getirdiler" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle: 

Kazdıkları çukura kendileri düştü. İnsan içine çıkacak yüzleri kalmadı. Şurada yanlış yaptık, yanıldık demeye başladılar. Derslerini aldılar, milletimiz gerçek yüzlerini gördü. Son silah magmaya kadar gömülmedikçe terörizmle mücadelemiz bitmeyecek.

Kobane olaylarından bu yana teröre güzellemeden başka bir şey yapmadılar. Eşkiyalara yandaş oldular, onları desteklediler. Teröristlerin taziye çadılarında milletin sabrını zorladılar. Sessiz kalmadık, kalmayacağız. Siyasetin kirlenmesine asla izin vermeyeceğiz. Hiç kimse siyasetin koruması altında teröriste destek veremez. Kimse korunma zırhına gizlenemez. Kimse hukuksuz eylemlerine hukuki kılıf bulunmaz. Sizin Meclis’e gönderdiğiniz yiğit AK Partili milletvekili tek bir imzayla dokunulmazlıklarla ilgili gereken adımı attı. Siz istediniz, biz yaptık.

Blöf yapıyoruz zannettiler. Dokunulmazlıkları kaldıralım derken, beraber teklif verince hayır olmaz dediler. Şimdi arkamızdan geliyor. Onlara ancak ve ancak bizim ayak izlerimizi takip etmek düşer. Onlar ayak izlerimizi takip edeceğiz. Biz önde yürüyeceğiz, takip edecekler. Onlarda milletin huzuruna çıkacak ak bir alın yok. 

CHP genel başkanlığına kasetle geldiğinden beri Türk siyasetini aşağı çeken Kılıçdaroğlu hakaretler yapıyor. 1 Kasım’da Türkiye’den ders aldı. Şimdi bizden ahlak ve siyaset dersi alacak. Yeni CHP derken eski CHP’nin bile gerisine düştü. Seviyesini iyice aşağıların aşağısına çekti. 

Karaman’daki olayı hepimiz lanetledik, en ağır cezanın verilmesi için hukuki süreçler başladığı halde sapıkla uğraşacağına bizimle uğraşmaya kalktı. Elinden başka bir şey gelmiyor. Bildiği tek şey hakaret etmek. Başarısız bir genel başkan, girdiği seçimleri kaybediyor. Millete hizmet için hiçbir şey yapmıyor. Daha saymama gerek var mı? Hakaret ile gündem değiştirmeye kalkıyor.

Konuyu alakasız mecraya çekerek terör destekçilerine kalkan oluyor. Biz siyaseti zayıflatacak hiçbir plana müsade etmeyiz dedik. Onların niyeti farklıydı, biz oyunlarını gördük ve boşa çıkardık. Bu milletvekillerini yargıdan kaçırmak için akıllarınca meydan okudular. 

Gururla söylüyorum, dokunulmazlıklarla ilgili teklif AK Parti’nin 316 imzasını taşıyor. Firesiz imza verdik. Partinin millete, yargıya veremeyecek hesabı yoktur. Hesapların en büyüğünü rabbimize vermeye ahdetmişiz. Tüm milletvekillerimiz tereddüt göstermeden imza attılar. Muhalafetten de aynısını bekliyoruz. Milletin bu meselesinin uzatılmasına tahammülü yok. Çağrım, teröre destek veren, sözcülüğe soyunan milletvekillere siper olmamaları, genel kurulda oy kullanmalarıdır.

Kılıçdaroğlu bu konuyu çarpıtma çalışmasına girdi. Ucuz bir kahramanlık, ucuz bir siyaset. Zerafet olmadığı gibi siyasi adım atacağı yok. Aklı sıra yeni bir iftira kampanyası startı veriyor. Milletimiz kimin özgürlükçü, kimin vesayetçi olduğunu iyi biliyor. Herkes 1 Kasım’da dersini aldı. 

Bugüne kadar terörü kınamaktan daha çok hükümeti suçlamakla uğraştılar herhalde bundan sonra kendisine özgürlükçü, bizi özgürlükleri kısıtlayan bir parti gibi göstermeye çalışacaklar. Milletimiz her seferinde ders vermesine rağmen bir kez olsun derslerini almayanların Türkiye’ye verecekleri hiçbir şey yok. Hakaretlere karşı ''gölge etmeyin, başka ihsan istemeyiz’ diyoruz. 

Türkiye, tartışmalarla zaman kaybetsin isteyenlere izin vermeyeceğiz. Kutuplaşmadan, kısır tartışmalardan medet umanlara izin vermeyeceğiz. Türkiye’yi kutulaştırdıkça kendi koltuklarını sağlama almaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Yeni anayasa sürecinde de sergilediler. Kendi seçmenine söz verdikleri halde masadan kaçtılar. Biz yeni bir anayasa yapalım, sivil demokratik bir anayasa olsun diye istişare ettik onlar ise Meclis’teki komisyondan çekilediler engelleme çabasına girdiler. 

"Davutoğlu: 'Yeni CHP' diyerek geldiler, eskisinden daha beter hale getirdiler" haberi, 15 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu: 'Yeni CHP' diyerek geldiler, eskisinden daha beter hale getirdiler haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu: 'Yeni CHP' diyerek geldiler, eskisinden daha beter hale getirdiler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Politika Haberleri