Davutoğlu'nun çağrısına kadınlar cevap verdi!

Davutoğlu'nun çağrısına kadınlar cevap verdi!

Davutoğlu'nun çağrısına kadınlar cevap verdi! CHP Kayseri İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapan CHP’li kadınlar, Kılıçdaroğlu’na destek verdi. "Boşa gürültü çıkarmayın bu ayıbı kapatamazsınız" ve "Bir delille bin alimi ikna ettim, bin delille bir cahili ikna...

CHP Kayseri İl Başkanlığı'nda basın toplantısı yapan CHP’li kadınlar, Kılıçdaroğlu’na destek verdi. "Boşa gürültü çıkarmayın bu ayıbı kapatamazsınız" ve "Bir delille bin alimi ikna ettim, bin delille bir cahili ikna edemedim sözünün yer aldığı kağıtları taşıyan CHP’li kadınlar adına basın açıklamasını İl Kadın Kolları Başkanı Şehriban Peker yaptı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, istismara uğrayan çocuklara sahip çıkmasına, sorumluların sessizliğine tepki göstermesine karşı gelinmesine anlam veremediklerini ifade eden Peker, şöyle dedi:

"AKP’li Kadınlar, dün CHP genel merkezimizin önüne gelerek, Aileden ve Kadından sorumlu Bakanları için, ''Sema Ramazanoğlu yalnız değildi’ çığlıkları attı, epeyce gürültü çıkardı. Neymiş dertleri; Genel Başkanımız, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ''Çocuklara sahip çıkın, vakıflara değil, Valisi konuşmuyor, Millî Eğitim Bakanı Konuşmuyor, Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor’ demiş. 45 çocuğa tacizin konuşulduğu, sorumluların ve yetkililerinin sessiz kaldığı üstelik Aile ve kadından sorumlu bakanın, ''bir defa böyle bir şey olması kurumumuzun saygınlığını zedelemez’ söylemi karşısında, insanların, onlarca çocuğun ve ailenin canını yakan bir konuda, Genel başkanımız, duyarlılık göstermiş, ''Ey yetkililer çocuklarımıza sahip çıkalım’ demiş. Hakaret bunun neresinde, kadına karşı olumsuz söylem bunun neresinde?"

Peker, AKP'lilerin bir bakanın "Rıza Zerrab için, ''Sana kimse bir şey yapamaz ben senin önüne yatarım’ dediğinde, bunu cinsiyetçi bir söylem olarak algılamadıkları gibi alkış bile tuttuklarını ileri sürerek şöyle devam etti:

"İşinize gelmeyince mi cinsiyetçi söylem. Asıl, 45 çocuğumuza tacizde ayaklanacaktınız, o zaman feryat edecektiniz. Ensar Vakfına, Taciz olayına sahip çıkan, Bakanınız için ayaklanacaktınız, böylesi bir suça sessiz kaldınız, bu gün bu davranışınızla bu suça bir kez daha ortak oldunuz. Çocuklarımız baş tacımızdır, onların taciz ile tecavüz ile anılması, adlarının yan yana gelmesi biz kadınlar, biz anneler, insan olan herkes için katlanılmazdır. Bu siyaset üstü bir konudur, Bütün kadınların bütün annelerin, ortak amasız, fakatsız birleşmesi, tek ses, tek yürek olması gereken bir durumdur. CHP’li kadınlar olarak buradan sesleniyoruz; Çocuklarımıza karşı yapılan her türlü istismara karşı, biz set olacağız. Bu yaptığınız, insanlığa da, kadınlığa da, hele hele anneliğe de sığmadı. Biz Çocuklarımızın da Genel Başkanımızın da sonuna kadar arkasındayız, kuru gürültüyle suçunuzu, ayıbınızı örtemezsiniz, bastıramazsınız.''

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'li kadınları Karaman'da 45 çocuğa yönelik tecavüze tepki veren liderlerinin tecavüzün yaşandığı Ensar Vakfı'na ait yasa dışı yurtları savunan Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerinden ötürü kınamaya davet etmişti.

"Davutoğlu'nun çağrısına kadınlar cevap verdi!" haberi, 08 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu'nun çağrısına kadınlar cevap verdi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu'nun çağrısına kadınlar cevap verdi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  2. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  3. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  4. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  5. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  6. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  7. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  8. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  9. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  10. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  11. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  12. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  13. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  14. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  15. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  16. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  17. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  18. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  19. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  20. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
Politika Haberleri