'Deli Dumrul sendromu yaşıyorlar'

'Deli Dumrul sendromu yaşıyorlar'

'Deli Dumrul sendromu yaşıyorlar' HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP'li belediyelere kayyum atanmasına yönelik gündemde olan düzenlemeye ilişkin "Van ve Mardin'i Büyükşehir Belediyeleri yapmayacağım diyor. O belediyeler sizin sofrada masada zıkkımlandıklarınızın...

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP'li belediyelere kayyum atanmasına yönelik gündemde olan düzenlemeye ilişkin "Van ve Mardin'i Büyükşehir Belediyeleri yapmayacağım diyor. O belediyeler sizin sofrada masada zıkkımlandıklarınızın yarısı kadar pay almıyor bu bütçeden. Belediyeleri aldığı bütçe halkı verdiği vergidir. Bunlar tam anlamıyla kendilerini yol kesen Deli Dumrul pozisyonunda görüyorlar. Deli Dumrul sendromu yaşıyorlar" dedi.

"BÖYLE BİR OPERASYON KARŞISINDA GERİ ADIM ATMAMIZ DÜŞÜNÜLEMEZ"

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Yüksekdağ, dokunulmazlık dosyaları kapsamında savcılığa ifade vermeye gitmeyeceklerini yineleyerek "Bizler ifade vermeye gitmiyoruz ve gitmeyeceğiz. Karşımızda bağımsız bir yargı mekanizması yok. Hesap vereceğimiz tek güç, tek kesim halklarımızdır. Bizi seçen kadınlar ve halklardır. Hukuku, yargı sisteminin kuvvetler ayrılığı sistemini berhava etmiş bu anlayışın karşısında bizim ifade vermemiz böyle bir operasyon karşısında geri adım atmamız düşünülemez. Bugün yargı mekanizmaları sarayın oyuncağına dönüşmüş durumda. Bu koşullar içinde yargı reformu adı altında alelacele getiriyorlar bu paket dedikleri düzenlemeyi ayıklama hareketi olarak tarif ediyorlar. Bu iktidarın, pirincin taşını ayıklama hareketidir. Kendilerinden olmayanı ayıklamak, yok etmek bunların temel politikası olmuş" diye konuştu.

"HÜKÜMET VE AVANESİ 'TAK' DİYOR, YÜRÜTME BAŞBAKAN 'ŞAK' DİYE YAPIYOR'' 

Belediyelere kayyum atanmasının söz konusu olmayacağını vurgulayan Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Belediye başkanları ve yerel yöneticiler devre dışı bırakılmaya çalışılıyor. Hükümeti devre dışı bırakma yöntemi kayyum. Başbakan bile diyemiyorsunuz, başbakanlık kurumu diye bir şey yok. Saraydaki ve etrafındaki avanesi 'tak' diyor yürütme başbakan 'şak' diye yapıyor. Mecliste aynı duruma getirildi. Saray,muhtarlar ve kayyum var. Bu mekanizmayla ülke yönetiyorlar. Oyla alamadığını zorla almaya alışmış bunlar. DBP'nin bağlı olduğu belediyelerde AKP adayları yüzde 10 bile alamamıştı. Ezici bir çoğunlukla seçilmiş oradaki yerel yöneticiler. Zorla belediyeleri almaya çalışan kendini yitirmiş bir iktidar var. Halkın iradesine göz dikmişler. O belediyelerin aylardır her odasında denetim yapıyorsunuz bir tane ayakkabı kutusu, para çuvalı bulamadınız. Sizde bunlar para çuvalı yetimin hakkı sizde, çaldığınız paralarda. Esas sizin burnunuzdan gelecek çaldıklarınız. Van ve Mardin'i Büyükşehir Belediyeleri yapmayacağım diyor. O belediyeler sizin sofrada masada zıkkımlandıklarınızın yarısı kadar pay almıyor bu bütçeden. Belediyeleri aldığı bütçe halkı verdiği vergidir. Bunlar tam anlamıyla kendilerini yol kesen Deli Dumrul pozisyonunda görüyorlar. Deli Dumrul sendromu yaşıyorlar. Teklifimiz çok net. O halka gölge etmeyin yeter. Tankınızı, topunuzu çekin, bütçede vermenize gerek yok. Sizin kuruşunuzu almadı, almaz bu halk. O belediyeler kendi olanaklarıyla gani gani o halka hizmet götürür"

'TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKININ PAZARLANMASI İÇİN PAZARLIK YAPIYORLAR' 

HDP'li Yüksekdağ, İsrail ve Rusya ile ilişkilerin düzelmesi için atılan adımlara değinerek, şunları söyledi: "Mavi Marmara'da ölenler öldü. İsrail ile yapılan anlaşmanın en önemli maddesi Filistin'in doğalgazını alıp Avrupa'ya satacaklar. Filistin'deki tüyü bitmemiş yetimin, anasız babasız kalmış çocukların hakkının pazarlanması için anlaşma yapıyorlar. Kutsal olarak sundukları, yaptıkları hamaseti ve söyledikleri sözleri başka bir pazarlık masasında pazarlayıp satıyorlar. Onların siyasetten anladıkları budur. Rusya ile yaşadıkları krizi anlaşmayla çözme noktasına geldiler. Özür dilediler ama 'Özür dilemedik üzgünüz dedik' diyorlar. İnkar ediyorlar. Komik duruma düşürmeyin en azından kendinizi. Özür dileseniz ne olur. Bunların kibrinden geçilmiyor. Burunları yere düşse eğilip kaldırmazlar"

"'Deli Dumrul sendromu yaşıyorlar'" haberi, 28 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Deli Dumrul sendromu yaşıyorlar' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Deli Dumrul sendromu yaşıyorlar' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 İran Dışişleri bakanlığı açıkladı: Batılı ülkeler İsrail'in savaş suçları için hesap vermeli
  2. 04:49 Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti
  3. 04:44 Sadece 10 yaşında ama Gazzeli çocuklar için 8 bin sterlin bağış topladı
  4. 04:40 Bakan Özhaseki açıkladı: “Yıl sonuna kadar 200 bin deprem konutunu teslim edeceğiz”
  5. 04:35 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan açıkladı: “Sonraki tepkimiz daha sert, kapsamlı olacaktır”
  6. 04:29 Goncharova yenilgiyi hazmedemedi! Ebrar Karakurt hedef alındı
  7. 04:20 ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'ya "İsrail'e destekten vazgeçin" uyarısı yapıldı
  8. 04:16 Seçimlerin peşinden ilk kabine bugün: Gündemde hangi konular olacak
  9. 04:03 Özgür Özel'den ağır açıklama : Hatay kararı tam kanunsuzluğun daniskasıdır
  10. 04:01 Beşiktaş'ta teknik direktör krizi gündemde
  11. 03:57 Spotify eğitim platformuna dönüşüyor! İlk iki kurs ücretsiz olacak
  12. 03:54 Tarım sektöründe alarm ziller çalmaya başladı: acilen bir şeyler yapılmalı!
  13. 03:52 Aylık maaşı 200 bin TL, çalışacak personel bulunamıyor: Bu sektörde kriz yaşanıyor!
  14. 03:50 Reytingleri altüst eden dizinin sezon finali tarihi belli oldu! Severlerine kötü haber geldi
  15. 03:48 Galatasaray'dan altın değerinde üç puan geldi
  16. 03:44 Online platformlardan terapi yaygınlaşıyor: sayısı 2025’te 650 milyonu aşacak
  17. 03:40 Maaşlarda yeni düzenleme gündemde: Yaşa göre emekli maaşı!
  18. 03:36 Fransa ve Belçika İran büyükelçilerini davet etti
  19. 03:24 Fatih Portakal, AK Parti'de görevden alınacak isimleri açıkladı: Mehmet Şimşek detayı verdi!
  20. 03:24 Eğer telefonunuzda bu uygulamalar bulunuyorsa, derhal kaldırın: Bilgileri çalıyorlar!
Politika Haberleri