Demirtaş cihatçılarla aynı koğuşta tutuluyor

Demirtaş cihatçılarla aynı koğuşta tutuluyor

Demirtaş cihatçılarla aynı koğuşta tutuluyor HDP Milletvekili Osman Baydemir, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "Neden tutuklandığı şehrin cezaevine değil de Edirne'ye götürüldü? Neden siyasi mahkumların değil, cihatçı ve adi suçluların kaldığı...

HDP Milletvekili Osman Baydemir, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için "Neden tutuklandığı şehrin cezaevine değil de Edirne'ye götürüldü? Neden siyasi mahkumların değil, cihatçı ve adi suçluların kaldığı C koğuşunda tutuluyor?" diye sordu.

Baydemir, DBP'li belediyelere kayyum atanmasını ve Kürt siyasetine yönelik baskıları ve çatışma sürecini RS FM'de Yavuz Oğhan'ın programında değerlendirdi. Baydemir, Demirtaş'ın Edirne Cezaevi'ne konulmasının önceden kararlaştırıldığını ve tutuklamadan bir hafta önce cezavinde hazırlıklar yapıldığını söyleyerek "Demirtaş neden tutuklandığı şehrin cezaevine değil de Edirne'ye götürüldü? Neden siyasi mahkumların değil, cihatçı ve adi suçluların kaldığı C koğuşunda tutuluyor" diye sordu.

Baydemir en küçük bir ihmalin sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet olduğunu da sözlerine ekledi.
Baydemir, HDP eş başkanlarının, Erdoğan'ın intikam arzusu nedeniyle hapiste olduğunu ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi: "Sayın Cumhurbaşkanı çok değil iki yıl öncesi Türkiye'sini bir hatırlamalı ve bugünle kıyas etmeli. Arkasına bakmalı ve özeleştiri vermeli. Kininden öfkesinden ve Kürt düşmanlığından vazgeçmeli."

'Bi De Bunu Dinle' programına katılan Baydemir; Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin en karanlık dönemini yaşadığını söyleyerek "Kayyumlar, medyanın susturulması, mebusların mahpusa dönüştürülmesi… Faşizm adım adım örgütleniyor. Muhalif olan hiç kimseye yaşam hakkı tanınmıyor" dedi. 8 Haziran'dan bu yana yaşananların en büyük mağdurunun Kürt halkı olduğunu ifade eden Baydemir bu mağduriyetin Kürtlerle sınırlı kalmayacağını söyledi. Baydemir "Demokrasi için mücadele eden herkes bundan nasibini alacaktır. Darbe girişimi başarılı olmadı ama cuntanın yapacağı her şey yapıldı" ifadelerini kullandı.

'ALAVERE DALAVERE KÜRT MEMED NÖBETE'

Halkın iradesiyle seçilmiş insanların yerine kayyum atamanın kabul edilemez olduğunu belirten Baydemir, belediyelerin PKK'ya yardım ettiği yönündeki iddiaların manüpülasyon olduğunu söyledi. Baydemir ''Biizm hakkımızda asılsız iddialarla algı operasyonları yapan savcı, polis ve hakimlerin hepsi bugün cezaevinde. Fakat KCK operasyonları sürecinde olduğu gibi bugünde aynı stratejiler devam ediyor. Yani bazı şeyler hiç değişmiyor. Kürtler yine mağdur yine mağdur. Alavere dalevere Kürt Memed nöbete ' dedi.

'İKTİDARIN DERDİ PKK'YI YOK ETMEK DEĞİL' 

HDP'nin hem devletin hem de PKK'nın şiddetine karşı olduğunun altını çizen Baydemir, "İktidar şiddetin PKK'yı güçlendirdiğinin farkında fakat derdi PKK'yı yok etmek değil. Derdi demokratik siyaset alanının yok ederek kendi oylarını tahvil etmek" değerlendirmesini yaptı.

Baydemir, yaşananların diğer bir boyutunun ise başkanlık sistemi arzusu olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Sistem değişikliği önünde engel olarak görülen Kürtlerden intikam alınıyor. HDP eş başkanları Erdoğan'ın intikam arzusu nedeniyle hapiste. Erdoğan'ın sistem değişikliği için çatışmaya ihtiyacı var. Tek başına iktidar olmak isteyenler savaşı başlattı ve 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar oyları yükseltti. Bu iki tarih arasında değişen tek şey, Batı'ya cenazelerin gelmesiyle AKP'nin oylarının yükselmesi oldu."

'YAŞANANLAR 1915'İ HATIRLATIYOR'

Baydemir, tüm bu yaşanılanların 1915 dönemini hatırlattığını söyleyerek "İnşallah yanılıyorumdur ama korkarım ki, tarih tekerrür edecek ve bu topraklar 1915'i bir kez daha yaşayacak" dedi.

Kaynak: Sputnik/Enver Aysever

"Demirtaş cihatçılarla aynı koğuşta tutuluyor" haberi, 18 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Demirtaş cihatçılarla aynı koğuşta tutuluyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş cihatçılarla aynı koğuşta tutuluyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  2. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  3. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  4. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  5. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  6. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  7. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  8. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  9. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  10. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  11. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  12. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  13. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  14. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  15. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  16. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  17. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  18. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  19. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  20. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
Gündem Haberleri