Demirtaş: Erdoğan tek adam hazırlığındayken müzakereye izin vermez

Demirtaş: Erdoğan tek adam hazırlığındayken müzakereye izin vermez

Demirtaş: Erdoğan tek adam hazırlığındayken ... HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır Newrozu’nda samimi, adil, eşitlikçi bir barış çağrısı yaptıklarını söyledi. Demirtaş, Türkiye’nin tamamı için demokrasi istediklerini yineleyerek, “Biz birlikte yaşam için...

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır Newrozu’nda samimi, adil, eşitlikçi bir barış çağrısı yaptıklarını söyledi. Demirtaş, Türkiye’nin tamamı için demokrasi istediklerini yineleyerek, “Biz birlikte yaşam için mücadelemize devam edeceğiz'' dedi.

Ayşegül Doğan’la imc Özel’de Murat Sabuncu, Celal Başlangıç ve  Kumru Başer’in sorularını yanıtlayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Newrozu’nda yaptıkları çağrılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yaptıkları çağrınının hükümet yanlısı çevrelerce ''çaresizlik’, ''acizlik’ olarak yansıtılmaya çalışıldığını ifade eden Demirtaş, “Diyarbakır Newrozu’nda yaptığımız barış çağrısı, samimi, adil, eşitlikçi bir çağrıydı… Aklı çalışan bir hükümet çağrımızı doğru okur'' dedi.

Yaptıkları çağrının muhatabının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmadığını belirten Demirtaş ''Resmi muhattabımız hükümettir’ dedi.

“Ver başkanlığı al özerkliği diyenler kusura bakmasın''

Başkanlık sistemiyle ilgili  olarak ilkelerinden vazgeçmediklerini ve büyük bir faciayı önlediklerini belirten Demirtaş, “Başkanlık sistemine evet deseydik, AKP’li Kürtlerin sorunları çözülürdü ancak halkın sorunu çözülemezdi'' dedi.

Demirtaş, “Ver başkanlığı al özerkliği diyenler kusura bakmasın, biz demokrasi için mücadele ediyoruz. Sadece Kürde demokrasi olamaz'' diye konuştu.

“Tekçi ulus anlayışıyla Kürt sorunu çözülemez''

Kürt sorunun çözümünün HDP’nin ve Kürt halkının demokratik bir toplumda barış içinde birlikte yaşama iradesiyle gerçekleşeceğinin altını çizen Demirtaş, “Yönetim modeline dokunmadan, tekçi ulus anlayışıyla Kürt sorunu çözülemez'' dedi.

“Türkiye’nin tamamı için demokrasi istiyoruz''

“Biz birlikte yaşam için mücadelemize devam edeceğiz'' diyen Demirtaş, Türkiye’nin tamamı için demokrasi istediklerini yineleyerek'', sadece tek bir etnik kimlikle demokrasi inşa edilemez. Sadece Kürde demokrasi inşa edemezsiniz'' diye konuştu.

“Erdoğan tek adam hazırlığındayken müzakereye izin vermez''

Müzakere masasına geri dönme konusundaki kararlılıklarını vurgulayan Demirtaş, mevcut siyasi iklimde bunun şu an zor olduğunu söyledi. Demirtaş, “Erdoğan tek adam hazırlığındayken müzakereye izin vermez'' dedi.

Dokunulmazlıklar

Gündemdeki dokunulmazlıklarla ilgili tartışmalara ilişkin konuşan Demirtaş, “Dokunulmazlığımız kaldırılırsa Türkiye için iyi olmaz… Tek bir arkadaşımın dokunulmazlığının kaldırılması her birimizin dokunulmazlığının kaldırıldığı anlamına gelir'' ifadelerini kullandı.

"CHP Genel Başkanı ''tankları Cizre’den çek' diyemedi"

Demirtaş, CHP’nin çatışmalı süreçte barışın sesini yükseltmediğini, bu anlayışı çok sorunlu bulduğunu söyledi.

CHP ile yakın geçmişte ortak bir muhalefet cephesi kurmak istediklerini, bunun için her konuda anlaşmalarının gerekli olmadığını, acil taleplerde ortaklık kurmalarının yeterli olacağını söyledi.

CHP yönetimini bu anlamda eleştiren Demirtaş, “Mevcut CHP’nin Türkiye halklarına borcu var… CHP Genel Başkanı ''tankları Cizre’den çek' diyemedi. Kılıçdaroğlu ve CHP korkmasın, onlar barışa güç verdikçe PKK güçlenmez, demokratik siyaset ve barış umudu güçlenir. Gönül isterdi ki CHP ile savaş bloğuna karşı ortak bir muhalefet cephesi geliştirebilseydik'' ifadelerini kullandı.

"Demirtaş: Erdoğan tek adam hazırlığındayken müzakereye izin vermez" haberi, 22 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demirtaş: Erdoğan tek adam hazırlığındayken müzakereye izin vermez haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş: Erdoğan tek adam hazırlığındayken müzakereye izin vermez 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Politika Haberleri