Demirtaş için verilen talimat ortaya çıktı: Adım adım izleyin!

Demirtaş için verilen talimat ortaya çıktı: Adım adım izleyin!

Demirtaş için verilen talimat ortaya çıktı: ... HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Edirne F Tipi Cezaevi’nde her adımının izlendiği ortaya çıktı. Başsavcılıktan, cezaevi müdürlüğüne gönderilen...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Edirne F Tipi Cezaevi’nde her adımının izlendiği ortaya çıktı. Başsavcılıktan, cezaevi müdürlüğüne gönderilen yazıda, Demirtaş’ın avukatlarıyla yaptığı görüşmelerin teknik cihazla sesli ve görüntülü olarak kaydedilmesi talep edildi. Başsavcılık, Demirtaş’ın görüşmelerinde yanıbaşında bir görevlinin de bulundurulmasını istedi.

Duvar, Başsavcılıktan giden yazıyı TBMM Genel Kurulu’nda paylaşan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, “Başsavcılık metninde Demirtaş ''terörist’ olarak tanımlanmıştır. Bu 15 milyon insana terörist demektir'' eleştirisinde bulundu.

 

4 MADDELİK YAZI

Beştaş’ın paylaştığı başsavcılık yazısında, Demirtaş’a ilişkin cezaevi yönetimine 4 talimat gönderildi. Talimat yazısında, şu ifadelere yer verildi:

“Demirtaş’ın avukatlarıyla görüşmesi sırasında, toplum ve ceza infaz kurumunun güvenliğinin tehlikeye düşürülmesi, terör örgütü veya diğer suç örgütlerinin yönlendirilmesi, bunlara emir ve talimat verilmesi veya yorumlarıyla gizli, açık ya da şifreli mesajlar iletilmesi ihtimalinin bulunduğu kanaatine varıldığından;
    
* Görüşmelerinin teknik cihazla sesli veya görüntülü olarak kaydedilmesine,
    
* Tutuklu ile avukatın yaptığı görüşmeleri izlemek amacıyla görevlinin bulundurulmasına,
    
* Tutuklunun avukatına veya avukatın tutukluya verdiği belge veya belge örneklerine, dosyalar ve arasındaki konuşmalara ilişkin tuttukları kayıtlara el konulmasına,
    
* Şüphelinin yaptığı görüşmenin belirtilen amaçla yapıldığının anlaşılması halinde, görüşmeye derhal son verilerek bu hususun gerekçesi ile birlikte tutanağa bağlanmasına, görüşme başlamadan önce tarafların bu hususta uyarılmasına karar verilmiştir…''

''EŞ BAŞKANLARIMIZ TECRİT ALTINDA’

HDP Milletvekili Beştaş, TBMM’de yaptığı konuşmada, HDP Eşgenel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın cezaevinde tek kişilik hücrelerde ve tecrit altında tutulduklarını söyledi. “Eş genel başkanlarımız, TBMM üyeleri cezaevlerinde rehin tutulmaya devam ediliyor'' diyen Beştaş “Bu, meclisin eksik olmasıdır, meşruiyetinin tartışılır olmasıdır. Yüksekdağ Kandıra Cezaevi’nde, Demirtaş da Edirne Cezaevi’nde. İkisi de tek kişilik hücrelerde, tecrit altında tutuluyorlar. Bu öyle bir tecrit ki, avukatla görüşmeleri bile kayıt altına alınıyor'' eleştirisinde bulundu.

Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği’nin ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği kararda Demirtaş için kullanılan ibarelere de tepki gösteren Beştaş, şunları söyledi: “Bu metinde Sayın Demirtaş terör örgütü lideri olarak tanımlanmıştır. Sayın Demirtaş’a terörist demek, Türkiye’de asgari 15 milyon insana terörist demektir. Kendisine terörist yaftası yapıştıranların ağababalarıdır terörist. Sayın Demirtaş’a hiç kimse terörist nitelemesi yapamaz, yaptırmayız, bu hadsizliğe asla izin vermeyeceğiz. Eş genel başkanımızın avukatlarıyla yaptığı bütün görüşmeler, içeride görevliyle, ses kaydı alınarak ve kamera kaydıyla izlenmektedir. Tabii ki şunu belirteyim: Bu kararı ne cumhuriyet savcısı ne de hâkim vermiştir. Bu kararı merkezî akıl, merkezî irade vermiştir. Dokunulmazlıkların kaldırılması kampanyasının yürütülmesinden başlayarak bugüne değin bütün hukuk dışı işlemlerin yürütülmesi, merkezî bir planlamayla yürürlüğe konulmuş ve hâlâ devam ettirilmektedir.''

''BU ÇARPI HUKUKA VURULDU’

Demirtaş’ın grup toplantısı için 3 hafta önce gönderdiği mektup, günler sonra sansürlü bir şekilde ulaşmıştı. Beştaş, Demirtaş’ın grup toplantısı için gönderdiği mektubun sansürlenmesine ilişkin ise “Bu sansür hiç kimsenin haddine değil. İleride torunlarımızın, çocuklarımızın utanç duyacağı, başlarını kaldıramayacakları bir resimdir. Sayın Demirtaş’ın grup toplantısında okunmak üzere avukatlara verdiği ve idare tarafından el konulan konuşma metnindeki çarpılar ve sansürlenen bölümler hiç kimsenin haddine değildir. Bu çarpı barışa, demokrasiye, esşit özgür yaşam iradesine ve hukuka vurulmuştur'' diye konuştu.

SAZINA KAVUŞTU
_000.jpg


Tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım günü Diyarbakır'dan Edirne'ye getirilerek F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Demirtaş'tan iki gün sonra tutuklanan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da aynı cezaevine getirilerek, tek kişilik koğuşa alındı. 

'BELLİ Kİ CEZAEVİNDE ÇOK BESTE YAPACAĞIM'

Demirtaş, kendisini ziyarete gelen avukatlarından Metin Kılavuz'a, "Belli ki cezaevinde çok beste yapacağım. Bana bir bağlama ayarlayabilirsen sevinirim" diyerek saz istedi. Demirtaş'ın isteği üzerine Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'ne Demirtaş'a verilmek üzere 4 tane saz gönderildi. Cezaevi yönetimi gelen sazlardan birini Selahattin Demirtaş'a teslim etti.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aynı cezaevinde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile aynı koğuşta kalmak istediğini bildirmişti. Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu'nun, Demirtaş'ın bu talebini değerlendirmeye aldığı ve önümüzdeki bir iki gün içinde karara bağlayacağı belirtildi.
 

"Demirtaş için verilen talimat ortaya çıktı: Adım adım izleyin!" haberi, 02 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 02 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demirtaş için verilen talimat ortaya çıktı: Adım adım izleyin! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş için verilen talimat ortaya çıktı: Adım adım izleyin! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  2. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  3. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  4. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  5. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  6. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  7. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  8. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  9. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  10. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  11. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  12. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  13. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  14. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  15. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  16. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  17. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  18. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  19. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  20. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
Politika Haberleri