Demirtaş IŞİD'cilerle aynı koğuşta

Demirtaş IŞİD'cilerle aynı koğuşta

Demirtaş IŞİD'cilerle aynı koğuşta Cezaevlerinde sol örgüt davalarından mahkûm olanlarla, IŞİD’lilerin ve kriminal suçluların aynı koridorlarda ya da bloklarda tutulmaya başlandığı öne sürülüyor.Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik'in haberine göre, Adana Barosu...

Cezaevlerinde sol örgüt davalarından mahkûm olanlarla, IŞİD’lilerin ve kriminal suçluların aynı koridorlarda ya da bloklarda tutulmaya başlandığı öne sürülüyor.

Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik'in haberine göre, Adana Barosu avukatlarından Tugay Bek, böyle bir uygulama olduğu konusunda bilgileri olduğunu belirtiyor. Adana F Tipi Cezaevi’nden örnek veren ve olası bir operasyon yaşanabileceğine dikkat çeken Tugay Bek 12 Eylül döneminde cezaevlerinde darbeciler tarafından yapılan ''karıştır barıştır’ uygulamasını hatırlattı. Bek, “Bununla sol ve sağ örgütlerden mahpuslar aynı koğuşlara yerleştiriliyordu. Darbeciler ''Memlekette kardeş kavgası bizimle son buldu. Sağcılar ve solcular bir arada barış içinde yaşıyor’ propagandası yapıyordu. Pek çok kavgaya neden olan bu uygulama kişiliksizleştirmeyi, yılgınlığı ve asimilasyonu hedefliyordu. Mahpusların direnişi ve mücadelesi neticesinde ortak koğuş uygulaması son buldu'' diyor.

''ADANA CEZAEVİ’NİN ÖNÜNDE TOMA VE İTFAİYE ARACI BEKLİYOR’
15 Temmuz darbe girişimi sonrası, 12 Eylül’den 36 yıl sonra ''karıştır barıştır’ uygulaması yine gündeme geldiğini belirten Bek şunları söyledi: “F tipi cezaevleri açıldıktan bu yana mahpuslar yargılandıkları örgütlere göre, oda ve koridorlara yerleştirilmekteydi. Geçtiğimiz hafta Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 30 mahpus İzmir Cezaevi’ne nakledilirken, PKK ve diğer sol örgütlerden mahpusların kalmakta olduğu odalar da değiştirildi. PKK, sol örgütler ile IŞİD ve FETÖ’den kalmakta olan mahpuslar aynı koridorlara yerleştirilmiş durumda. Telefon ve görüş için odalarından çıkan mahpuslar koridorlarda diğer örgütlerden olanlarla karşılaşabiliyor.''

Hükümlü ve tutukluların ortak yaşam alanlarından faydalanmasının engellendiğini söyleyen avukat Bek, havalandırmalarda mahpuslar arasında sürekli bir ağız dalaşı yaşandığını ifade ediyor. “Geçtiğimiz yıl bir tecavüz zanlısının mafya mensupları tarafından tabanca ile infaz edildiği Adana F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki mahpuslar, can güvenliklerinden kaygı duyuyor'' diyen Tugay Bek gerilimin cezaevi dışında da hissedildiğini ifade ediyor: “Cezaevinin hemen önünde sürekli olarak TOMA ve itfaiye bekletilmesi yeni ''Hayata Dönüş’ operasyonları endişesini artırıyor.''

''DEMİRTAŞ DA IŞİD’LİLERLE AYNI BLOKTA KALIYOR’
HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a Edirne Cezaevi’nde uygulanan tecridi gündeme getirdiği açıklamasında “can güvenliği'' konusunda da bir uyarıda bulunmuştu. Demirtaş’ın “neden siyasi mahkûmların değil cihatçı ve kriminal suçluların kaldığı C koğuşunda tutulduğunu'' soran Baydemir, bunun tek başına bir tehdit olduğunu öne sürmüştü. 

PKK'LILAR BAŞKA CEZAEVİNE NAKLEDİLDİ

Öte yandan, cezaevi'nde yatan PKK'lı 62 hükümlü, Adalet Bakanlığı'nın kararıyla başka illerdeki cezaevlerine nakledildi.

"Demirtaş IŞİD'cilerle aynı koğuşta" haberi, 23 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Demirtaş IŞİD'cilerle aynı koğuşta haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş IŞİD'cilerle aynı koğuşta 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  2. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  3. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  4. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  5. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  6. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  7. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  8. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  9. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  10. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
  11. 12:28 Türkiye Ekonomisi IMF Raporunda: Zorlu On Yılın Ardından Değerlendirme
  12. 12:23 Sosyal Medya Akrobasisi: Motosiklet Kazalarındaki Ölümcül Tehlike
  13. 12:19 23 Nisan'da Dilan Polat Gösterisi Üzerine Soruşturma Başlatıldı!
  14. 12:19 Dolandırıcılardan Korunma İpuçları: Bakanlık Uyarıyor!
  15. 12:16 Sabiha Gökçen'de Fiyatlar Uçuyor: Havalimanında Yemek Parasıyla Bir Ay Geçinilir mi?
  16. 12:16 Asgari Ücret Beklentileri Yerle Bir Olabilir mi? Milyonlarca İnsan Üzgün Bekleyişte!
  17. 12:15 Memleket Hasreti Güzel Oyuncuyu Nasıl Değiştirdi? Şok Edici Görüntüler!
  18. 12:14 Borsa İstanbul Açılışında Yükseliş: BIST 100 Endeksi Değer Kazandı
  19. 12:12 İslam Memiş'ten Altın Yatırımcısına Dikkat Çekici Uyarı! 4 Kritik Seviye ve Beklentiler
  20. 12:10 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Szymanski İçin 20 Milyon Euro Ödemeye Hazır
Gündem Haberleri