Demirtaş: Terörist dediğiniz PYD defalarca Ankara’da sizlerle görüşmedi mi?

Demirtaş: Terörist dediğiniz PYD defalarca Ankara’da sizlerle görüşmedi mi?

Demirtaş: Terörist dediğiniz PYD defalarca A... Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Atamız, dedemiz, ceddimiz dediğiniz Süleyman ŞahTürbesi nerede? PYD’nin kontrolüyle, PYD’den destek isteyerek YPG’nin desteğiyle o türbeyi taşımadınız...

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Atamız, dedemiz, ceddimiz dediğiniz Süleyman ŞahTürbesi nerede? PYD’nin kontrolüyle, PYD’den destek isteyerek YPG’nin desteğiyle o türbeyi taşımadınız mı? IŞİD havaya uçuracaktı, Salih Müslim’den rica ettiniz o getirdi. Bugün terörist dediğiniz PYD defalarca Ankara’da sizlerle resmi görüşme yapmadı mı?'' diye sordu.

Demirtaş, Diyarbakır’da düzenlenen Avrupa Sol Partiler Dayanışma Konferansı'na katılarak gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Demirtaş, “Sur’da yaşadığımız şey insanlığın başına ilk kez gelen şey değil. Ama insan dediğimiz mahlûk bütün bunlardan bir ders çıkarıp insani değerleri korumak yerine halen bütün canlılar içerisinde en vahşi, en barbar uygulamaları gerçekleştirebiliyorsa Sur’da Cizre’de olduğu gibi halen insanlık adına utanç verici suçlara imza atabiliyorsa bu da bizim geride kalan insanların ortak suçu olmayacak. Bu suçları insanlığa mal etmeyeceğiz.'' ifadelerini kullandı. 

Dünyanın neresinde olursa olsun ağır insan hakları suçlarının asla hoş görülmemesi gerektiğini anlatan Demirtaş, “Bugün aileler sadece evladının cenazesine ulaşmaya çalışıyor. Böylesine barbar siyasi anlayışla bu savaşı yürütüyor. Öldürdüklerini cenazelerini yaktıklarını bir zat cezalandırmakla yetinmiyor bu tatmin etmiyor Davutoğluve Erdoğan’ı. Yüzlerce gencin infaz edilmesi emrini verenler Davutoğlu ve Erdoğan siyasi aklı bununla yetinmiyor, geri kalan milyonları da bu şekilde cezalandırmak istiyorlar.'' şeklinde konuştu. 

“AKP TERÖR ÜRETEN BİR ANLAYIŞA SAHİPTİR'' 

Bütün dünyanın terörün ne olduğunu görmek ve anlamak istiyorsa Cizre’ye ve Sur’a gelmesi gerektiğini savunan Demirtaş, “AKP hem içeride, hem dışarıda artık terör faaliyeti yürüten, üreten ve uygulayan bir anlayışa sahiptir. IŞİD’in, barbarlık ve tecavüz örgütünün besleyicisidir, destekleyicisidir. Bunu gizlemekten ve saklanmaktan falan da korkmuyor. Açık açık bugün Halep-Azez tartışmasında Davutoğlu’nun söylemlerine bakarsanız bunu itiraf etmekten de çekinmiyorlar. Azez düşmeyecek diyor, kim var Azez’de? El Nusra, Ahraru Şam var. IŞİD ile bağlantılı barbarlık orduları var. Kelle kesen, kadınları köle pazarında mal diye satan yapılar var. Ve Davutoğlu orası düşmeyecek diyor. Oradaki Kürt güçleri ilerlemeyecek diyor. Koruduğu şey IŞİD çeteleri.'' şeklinde konuştu. 

"BUGÜN TERÖRİST DEDİĞİNİZ PYD DEFALARCA ANKARA’DA SİZLERLE RESMİ GÖRÜŞME YAPMADI MI?"

Demirtaş şunları söyledi: “Açık bir terör destekçisi haline gelmiş durumda AKP hükümeti. Bunu saklamak için etrafındaki herkesi terörist ilan ediyor. HDP terörist, aydınlar terörist, sanatçılar terörist, PYD terörist… Oysaki en büyük terör üreticisi AKP’dir. Toplumun artık bunu iyi görmesi lazım. AKP’nin sonunun siyasi olarak bitişinin başladığını da bütün halkın görmesi lazım. Teröre, barbarlığa ve vahşete bel bağlamış siyasi iktidarlar uzun süre varlığını artık koruyamazlar. PYD’yi terör örgütü ilan edeceklermiş. Efendim biz Salih Müslim ile Atina’da görüşmüşüz, terör destekçisi olmuşuz. Böyle bir utanmazlık, aymazlık olabilir mi? Atamız, dedemiz ceddiniz dediğiniz Süleyman Şah Türbesi (Sehven Şah İsmaildedi) nerede? PYD’nin kontrolüyle PYD’den destek isteyerek YPG’nin desteğiyle o türbeyi taşımadınız mı? IŞİD havaya uçuracaktı Salih Müslim’den rica ettiniz o getirdi. Bugün terörist dediğiniz PYD defalarca Ankara’da sizlerle resmi görüşme yapmadı mı? Daha geçen yıla kadar Salih Müslim Ankara’da defalarca görüşme yapmadı mı? PYD buraya geldi, elini gönlünü buraya açtı. Türkiye’ye karşı tek bir mermi ve taş atmış değil. Ama PYD karşı füze atılıyor. Peki Suruç’ta Ankara Garı’nda,  Sultan Ahmet’te, Diyarbakır mitinginde yüzlerce insanı katleden IŞİD’e ne yaptınız? Bak o AKP’nin gözünde çünkü terör örgütü değil. Türkiye’ye tek bir taş atmayan PYD’yi terör örgütü ilan ediyorlar bu ülkede yüzlerce kişiyi katleden IŞİD’i neredeyse öfkeli çocuklar olarak görüyorlar. İşte terörist anlayış, terör yardakçılığı budur. AKP IŞİD’in artık siyasi uzantısıdır. “ 

SUR’DAKİ KIZININ CENAZESİNİ ALAMAYAN ANNE, DEMİRTAŞ’A SARILIP AĞLADI 
Sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği Sur ilçesinde öldürüldüğü açıklanan ancak cenazeleri alınamayanların aileleri de katıldı. 8 Ocak’ta vurularak öldürülen 17 yaşındaki Rozerin Çukur’un annesi Fakriye Çukur, Demirtaş’a sarılarak ağladı. Anne Çukur kızının cenazesine kavuşmak istediğini belirtti. 

"Demirtaş: Terörist dediğiniz PYD defalarca Ankara’da sizlerle görüşmedi mi?" haberi, 20 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demirtaş: Terörist dediğiniz PYD defalarca Ankara’da sizlerle görüşmedi mi? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş: Terörist dediğiniz PYD defalarca Ankara’da sizlerle görüşmedi mi? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  3. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  4. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  5. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  6. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  7. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  8. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  9. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  10. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  11. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  12. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  13. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  14. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  15. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  16. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  17. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  18. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  19. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  20. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
Politika Haberleri