Demirtaş'tan 81 ilde eylem çağrısı: Partililerimiz sokakta olmalı

Demirtaş'tan 81 ilde eylem çağrısı: Partililerimiz sokakta olmalı

Demirtaş'tan 81 ilde eylem çağrısı: Partilil... HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne gitti. Demirtaş belediyedeki incelemelerinin ardından açıklama yaptı.Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne gitti. Demirtaş belediyedeki incelemelerinin ardından açıklama yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto eden vatandaşlar sabah saatlerinde belediye binasının yakınlarında toplanmaya başladı.

Dün gerçekleşen eyleme polis müdahale etmiş ve aralarında HDP eski milletvekili Ayla Akat Ata ile Büyükşehir Genel Sekreteri Zülküf Karatekin’in de bulunduğu 39 kişi gözaltına alınmıştı.

Polis belediyenin ve belediyenin karşısında önlem alırken ara sokaklarda vatandaşların bekleyişi sürüyor.

HDP Eş Başkan Selahattin Demirtaş, beraberindeki kalabalık heyet, araçlarıyla abluka altındaki belediyeye geldi. Demirtaş’ın gelmesiyle sessiz bekleyişini sürdüren kalabalık slogan atmaya başladı.

KAMURAN YÜKSEK: HER ALANDA DİRENECEĞİZ

Demirtaş’ın da içinde yer aldığı HDP, HDK ve DBP heyeti Büyükşehir Belediyesi’ndeki incelemelerini 13.30 sularında tamamladı. Bu sırada heyetin Şişe Caddesi’nde bekleyen halka hitap etmesi için ses düzeni kuruldu. Burada ilk açıklamayı DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek yaptı. Yüksek, belediyelerine yönelik baskıları, kayyım atamalarını ve belediye başkanlarının gözaltına alınmasını kabul etmeyeceklerini söyledi. Yüksek, “Baskılara karşı her alanda direneceğiz'' dedi.

DEMİRTAŞ: EV EV DOLAŞACAĞIZ

Yüksek’in ardından ise Selahattin Demirtaş konuştu. Demirtaş, şunları söyledi:

“Medya kanalları kapalıysa gözümüzü de kapatacak halleri yok ya, bizler ev ev dolaşıp halkımıza buluşacağız ve bu zorbalığa karşı çıkacağız. Sıradan bir durummuş gibi kabul etmeyeceğiz. Hiç kimsenin adaletli yasalar karşısında, suç işleme özgürlüğü yoktur bunu biz de kabul ediyoruz. İster Cumhurbaşkanı olur isterse sıradan bir vatandaş olur, fark etmez. Fakat, adil bir yargılama karşımızda olmalıdır. Bağımsız tarafsız bir mahkeme olmalı ki, bizler gönül rahatlığıyla yargılanmayı kabul edelim. Ortada yargı diye bir şey yok.

''SİZDEN DAHA BÜYÜK TERÖR ÜSSÜ OLUR MU?’

Kışanak ve Anlı başta olmak üzere tüm belediyelerimiz barış için mücadele etmişlerdir. Kimse belediyelerimizi silaha, teröre destek verdi diye suçlayamaz. Belediyeyi teröre destek verdi diye suçlamak mı istiyorsunuz. Kendi belediyelerinize bakın. Ankara’ya, İstanbul’a bakın. Teröre destek istiyorsanız, İstanbul’un Ankara’nın yarısını Gülen cemaatine peşkeş çeken biz değiliz. İddia ediyorum ispatlayabiliyorsanız, müfettişler kaç yıl buradan çıkmadılar. Belediyenin tek bir kuruşu PKK’ye gitmişse değil Fırat Anlı ve Gültan Kışanak biz de istifa ederiz. Ama ispatlayın. Belediyeleri terör üssü haline getirdiler diyerek el koyduklarını söylüyorlar. Sizden daha büyük terör üssü mü olur? IŞİD’i, Nusra’yı besleyen siz, tırlarla silah gönderenler. İnsan da utanma sıkılma olmaz mı, ama bunun yüzü köseleye dönmüş.

''BİZİM MİTİNGİMİZDE DÖNER DEĞİL COP VAR’

Bir de bizim için ''bunlara halk destek vermiyor’ diyor. Biz sizin gibi mitinglerimizde bedava ekmek döner dağıtmıyoruz. Bizim mitinglerimizde cop, gaz, panzer, engelleme var. Halk sokağa çıkmasın diye resmen gece gündüz terör estiriyorsunuz. Bak biz bu koşullarda miting yapıyoruz. Şimdiye kadar diyorduk, erken seçim yapalım diye. Ama artık yok, kusura bakma kardeşim. Şimdi belediye eş başkanlarımız göreve iade edilene kadar, tutuklanan, gözaltına alınanlar serbest bırakılana kadar mücadele ve direniş var. Yok öyle yağma.

''PARTİLİLERİMİZ SOKAKTA OLMALIDIR’

Bütün parti teşkilatlarına çağrımızdır. OHAL yasalarını gerekçe gösterebilirler, OHAL’i devlete karşı ilan etmemişler miydi? Darbecilere karşı ilan etmemiş miydi? Burada darbeci yok, halk var halk… OHAL yasaları halka karşı kullanılamaz. Belediye başkanına, milletvekiline karşı kullanılamaz. Yasa dışı davranıyorlar, OHAL kanunlarında bu yoktur. O nedenle herkes her yer de altını çizerek söylüyorum; barışçıl ve demokratik eylem ve protesto hakkını 81 ilde kullanmalıdır. Her yerde partililerimiz sokakta olmalıdır. Bu konuda tereddüt etmeyelim. Ortada hukuksuzluk var. Buna asla boyun eğemeyiz. Diyarbakır Valiliği’de burada bulunan parkı açsın halk burada eylemlerini yapsın. OHAL’i sivil yurttaşa karşı uygulayamazsınız. Halkın meşru hakkına saygı gösterin. 15 temmuz’da sokağa çıkmak nasıl mesşru ise bugün bizim yaptığımız da o kadar Meşrudur. Sokakta olacağız, geri adım atmayacağız.

JET SORUŞTURMA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Diyarbakır'da bugün yaptığı konuşması nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı kanunlara uymamaya tahrik, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve devletin yargı orğanlarını alenen aşağılama, cumhurbaşkanına hakaret, suç ve suçluyu övme" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

"Demirtaş'tan 81 ilde eylem çağrısı: Partililerimiz sokakta olmalı" haberi, 27 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demirtaş'tan 81 ilde eylem çağrısı: Partililerimiz sokakta olmalı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş'tan 81 ilde eylem çağrısı: Partililerimiz sokakta olmalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  2. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  3. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  4. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  5. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  6. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  7. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  8. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  9. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  10. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
  11. 21:06 Fatih Terim'e TFF Başkanlığı Teklifi: Türk Futbolunda Yeni Bir Dönem Mi Başlıyor?
  12. 21:05 Hazine 46,8 milyar TL borçlandı
  13. 21:02 AKP kulislerinden sarsıcı iddialar! Erdoğan, AKP'yi terk mi ediyor?
  14. 21:02 Dejan Radonjic'dan açıklama; "Oyun planımıza sadık kalarak mücadele edeceğiz"
  15. 21:01 Mehmet Şimşek: "KDV oranlarında artış yapmadık"
  16. 20:59 Evlerde sıkça tercih edilen çay markasının konkordato ilanı geldi: Mahkemeden şaşırtıcı karar!
  17. 20:59 Hazine Bakanı Şimşek'in Politikası: Türkiye İçin Zor Günler mi Başlıyor?
  18. 20:57 Türkiye'nin önde gelen çay markası konkordato ilan etti!
  19. 20:54 CHP'den 4 Milletvekili Belediye Başkanlığına Geçti: TBMM'deki Sandalye Dağılımı Değişti
  20. 20:53 Fenerbahçe - Fatih Karagümrük karşılaşmasının VAR kayıtları yayınlandı
Politika Haberleri