Demirtaş'tan Erdoğan'a 'diploma' çağrısı

Demirtaş'tan Erdoğan'a 'diploma' çağrısı

Demirtaş'tan Erdoğan'a 'diploma' çağrısı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İstanbul'da düzenlenen ''Darbeye karşı Demokratik Direniş’ mitinginde konuşuyor. Demirtaş, mitingdeki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tartışma konusu...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin İstanbul'da düzenlenen ''Darbeye karşı Demokratik Direniş’ mitinginde konuşuyor. Demirtaş, mitingdeki konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tartışma konusu olan diploması için çağrıda bulundu. Demirtaş, "Diploman var mı, yok mu, bunu açıkla; neden rektöre çağrı yapıyorsun?" diye konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Bakırköy'de 'Darbeye karşı Demokratik Direniş' adı altında miting düzenlendi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "Yargılanmaktan korkmuyoruz, ancak bizi yargılayacak bağımsız bir yargının olduğuna inanmıyoruz" dedi.

Bakırköy Halk Pazarı'nın kurulduğu alanda yapılan mitinge HDP'liler, saat 12.00'da gelmeye başladı.

Polis, mitingin yapıldığı alan ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Mitinge gelenler sıkı güvenlik kontrollerinden geçirildikten sonra alana alındı. 

Mitinge HDP milletvekilleri Garo Paylan, Filiz Kerestecioğlu, Celal Doğan, DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Miting, müzik gruplarının verdiği konserlerle başladı. Alanı dolduran HDP'liler, müzikler eşliğinde halaylar çekerek sloganlar attı,  terörist başı Abdulah Öcalan'ın posterleri açıldı.

Erdoğan ve Yargıtay Başkanı'na eleştiri

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması ve yaşanacak yargı süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren ve dokunulmazlıkların kaldırılmasına değinen Demirtaş, "Seçimlerde binbir hile ile durduramadığı HDP'yi şimdi parlamentodaki diğer iki grubun da desteğiyle, yargı eliyle tavsiye etmek istiyor.  Buradan seslenmek istiyorum. Yargı bugün sesini çıkarmayacaksa, yargı içinde hukukun üstünlüğüne inanan yargı mensupları, şu gün sesini çıkarmayacaklar ise,  lütfen bir daha da sesini çıkarmasınlar.  Adam, yargıyı teslim almış durumda, yargı içindeki hukuka inananlar ne yazık ki çıtını çıkarmıyor. Bugün itiraz etmeyecekseniz yarın itiraz etmeye zaman bulamayacaksınız.  Adam 'Anayasa Mahkemesi'nin kararını tanımıyorum' diyebiliyor. Adam savcıya, hakime, mahkemeye talimat da verebiliyor. Yargıtay Başkanını mevsimlik işçi gibi yanına alıp çay toplatmaya gidiyor ve onun gözünün içine baka baka talimat verebiliyor" dedi.

"Biz yargılanmaktan korkmuyoruz"

Önümüzdeki günlerde yargılamalarının başlayacağını hatırlatan Demirtaş, "Biz yargılanmaktan korkmuyoruz. Fakat bizi, yargılayacak makamın gerçek bir yargı makamı olmasını beklemek de bizim hakkımız.   Var mı öyle bir şey? Yok.  Siyasi emri verip dokunulmazlıklarımızı kaldırtan, siyasi intikam almak için bizi yargıya gönderen, Saraydaki zatla çay toplamaya giden Yargıtay Başkanı bizi adil yargılayabilir mi? Bu nedenle kabul etmiyoruz" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanı olma yeterliliğin var mı?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite diplomasının tartışma konusu olduğunu söyleyen Demirtaş, şöyle devam etti: "Aylardır tartışılıyor. Biz de çağrı yaptık. ' Diploman var mı, yok mu?' diye.  Hakkımız değil mi? Cumhurbaşkanı olma yeterliliğin 'var mı yok mu?' Diploman yoksa olamazsın.  Dün verdiği cevapta rektöre sesleniyor; ‘Hele o arşivi karıştır, bizim o diplomayı çıkar' diyor. Arkadaş diplomayı sen mi aldın rektör mü aldı?  Çıkarması gereken sensin. 'Mezun oldum' diyen sensin.  Diplomanın sende olması lazım. Belediye başkanı, milletvekili, cumhurbaşkanı adayı oldun. Aday olurken, bir dosya hazırlaman lazım. O dosyanın içinde diplomanın onaylı örneğinin olması lazım. Bunlar yasal şartlar. Şimdi sen niye rektöre çağrı yapıyorsun.  Senin elinde bu yoksa zaten demek ki, diploman yok.  Olsa şimdiye kadar o diploma dev pankartlar haline getirilmiş, ülkenin bütün köşelerine asılmıştı."
 
Demirtaş, konuşmasının ardından Diyarbakır mitingine katılacağı için alandan erken ayrıldı. 

Bir süre daha bazı müzik gruplarının verdiği konserlerle devam eden miting olaysız şekilde sona erdi.

"Demirtaş'tan Erdoğan'a 'diploma' çağrısı" haberi, 05 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demirtaş'tan Erdoğan'a 'diploma' çağrısı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş'tan Erdoğan'a 'diploma' çağrısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  2. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  3. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  4. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  5. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  6. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  7. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  8. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  9. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  10. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  11. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  12. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  13. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  14. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  15. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  16. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  17. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  18. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  19. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  20. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
Politika Haberleri