Demirtaş'tan erken seçim çağrısı: Hodri meydan!

Demirtaş'tan erken seçim çağrısı: Hodri meydan!

Demirtaş'tan erken seçim çağrısı: Hodri meydan! Yarın Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek torba yasanın kabul edilmesi halinde; belediye başkanı, başkanvekili ve meclis üyeleri''terör ya da teröre yardım’ suçları nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılabilecek. Bu kişiler...

Yarın Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek torba yasanın kabul edilmesi halinde; belediye başkanı, başkanvekili ve meclis üyeleri''terör ya da teröre yardım’ suçları nedeniyle görevlerinden uzaklaştırılabilecek. Bu kişiler yerine İçişleri Bakanlığı’nca kayyum atayabilecek.

''Erken yerel seçim yapalım’

Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, belediye eş başkanları ve HDP milletvekilleriyle yaptığı basın açıklamasında, devletin, belediyelere kayyum atasa bile çalıştıramayacağını söyledi.

Kayyum atanmasına karşı ''kurbanlık koyun’ gibi durmayacaklarını, direneceklerini belirten Demirtaş, hükümete meydan okudu: “Siz belediyelerin çalışmadığını mı düşünüyorsunuz? Hodri meydan! O zaman gelin kayyum atamak istediğiniz her yerde erken yerel seçim yapalım. Belediyelerin halk tarafından tepki gördüğünü söylediğiniz yerlerde seçimi tekrarlayalım. Sandıkla gelen sandıkla gitsin.''

''Tüm AKP’li belediyelere kayyum atamanız lazım’

Belediyelerinin Gülen Cemaati’ne ''bir metre bile’ arsa vermediğini ifade eden Demirtaş, Bülent Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara’yı ''parsel parsel’ cemaate sattığına ilişkin sözleri hatırlatarak, “Çıkaracağınız yasaya göre Ankara, İstanbul, Kayseri, Konya başta olmak üzere tüm AKP’li belediyelere kayyum atamanız lazım. En büyük terör destekçileri bunlardır. Gülen örgütüne neler neler aktardılar, örtülü ödenekler aktardınız'' dedi.

''Gün geçti, devran döndü’

HDP Eş Genel Başkanı, kimin ne olduğunun ortaya çıktığını belirterek, “Eğer sözümüzü dinleseydiniz her gece Hz. Muhammed’i rüyasında gördüğünü söyleyen bir salya sümüğün peşinden gitmezdiniz'' dedi.

Darbeye direnmek…

Darbeye karşı tankların önüne geçerek direnen halkı hatırlatan Demirtaş, ''darbe’ olarak nitelediği kayyum atanmasına ilişkin yasaya direnmenin meşru olduğunu kaydetti; baro ve sendikalara, olası bir kayyum atamasına karşı mücadele çağrısında bulundu.

Demirtaş, şunları söyledi: “Sıradan bir memuru cemaate bulaştı diye görevden alıyorsun, sen hükümet olarak 12 yıl boyunca devletin tüm imkanlarını seferber etmişsin, şeyhi uçuran sizsiniz, belediyesine kayyum atanacak olan biziz. Böyle bir adalet var mı? Erdoğan sanıyor ki bizim davamız yıllardır ittifak yaptığı fırıldak Gülen cemaati gibidir. Kusura bakmayın biz sizin gibi değiliz. 40 bin kişi gözaltına alındı, biri de çıkıp ''Ben Gülenciyim’ diyemedi. Bizden 10 bin kişi cezaevine atıldı hiçbiri de ''Ben bu davanın içinde değilim’demedi.''

"Demirtaş'tan erken seçim çağrısı: Hodri meydan!" haberi, 15 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demirtaş'tan erken seçim çağrısı: Hodri meydan! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş'tan erken seçim çağrısı: Hodri meydan! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  2. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  3. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  4. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  5. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  6. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  7. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  8. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  9. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  10. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  11. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  12. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  13. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  14. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  15. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  16. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  17. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  18. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  19. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  20. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
Politika Haberleri