Demokrasi nöbeti can nöbetine döndü: Alevilere taciz, Suriyelilere linç!

Demokrasi nöbeti can nöbetine döndü: Alevilere taciz, Suriyelilere linç!

Demokrasi nöbeti can nöbetine döndü: Alevile... Darbe girişiminin ardından başlayan protesto eylemleri Alevilerin yaşadığı bölgelerde provokasyon tehlikesi de yarattı. Gazi Mahallesi, Okmeydanı, Nurtepe, Gülsuyu ve Armutlu gibi mahallelerde provokasyon girişimleri artarak sürüyor....

Darbe girişiminin ardından başlayan protesto eylemleri Alevilerin yaşadığı bölgelerde provokasyon tehlikesi de yarattı. Gazi Mahallesi, Okmeydanı, Nurtepe, Gülsuyu ve Armutlu gibi mahallelerde provokasyon girişimleri artarak sürüyor. Gazi Mahallesi’nde önceki gün tekbir getirerek yürümek isteyen grubun mahalle içinde saldırı yapacağı söylentisinin hızla yayılması üzerine, cemevi önünde toplanmalar başladı. Tekbir getirerek yürümek isteyen gruba cemevi önünde toplanan gruptakiler müdahale ederken, evinde oturan Bedriye Özdoğan isimli bir kadın nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla bacağından yaralandı. Polis, olayları yatıştırmak için biber gazı ile müdahale ederek önlem aldı. Gazi Mahallesi’nde yaşayan tüm yurttaşlara sağduyu çağrısı yapılırken, gençler ise provokasyona karşı nöbete başladı.

Tekbirli sloganlar

Okmeydanı’nda ise Anadolu Kahvesi ve çevresinde araçlarıyla protesto gösterilerine katılan bazı kişiler tekbir getirerek, “Ak Parti burada, Aleviler nerede'' şeklinde slogan attı. Bunun üzerine mahallede bulunan bir grup genç, araçlara taş atmaya başladı. Polis araya girerek güvenlik önlemi almaya çalışırken, araçları taşlayanlara biber gazıyla müdahale etti. Yurttaşların sağduyulu davranmasıyla olaylar büyümeden sona erdirilirken, mahalle sakinlerinden bazı kişiler ise saldırı ihtimaline karşı gece nöbetine başladı. Gülsuyu ve Armutlu gibi mahallelerde de provokasyon girişimi iddiaları üzerine mahalle sakinleri nöbete başladı.

Alevilere taciz Suriyeliye linç

Malatya’da Alevilerin ağırlıkta olduğu Paşaköşkü ve Çavuşoğlu mahallelerine giden gruplar “AKP’liler burada Aleviler nerede?'' diye bağırdı ve AKP marşları çaldı. Yaşanan gerilim polisin havaya ateş açmasıyla önlendi. Alevi derneklerinin temsilcileri Malatya Valisi Mustafa Toprak’ı arayarak acil önlem alınmasını istedi, Paşaköşkü’ne çıkan İsmetpaşa Caddesi’nin 100. Yıl Kavşağı ile Paşaköşkü Camii bölgesi ile bazı ara sokaklar barikatlarla araç trafiğine kapattı.

Cumhuriyet'e demeç veren Haziran Hareketi İl Başkanı Ali Amanat, “Son birkaç gündür, darbe protestosu altında gösteri yapan gruplar, konvoylar halinde geçerken, küfür taciz, hakaretlerle Alevi yurttaşların yoğun yaşadığı mahalle ve caddelerde tacizlerde bulunuyorlardı. İlk gün fazla bir şey demedik ama bunlar artınca balkonda oturanlara bile tacizlerde bulunuyor, küfürlerle tahrik etmeye çalışıyorlar. 3. gün sonunda mahallenin de sabrı taştı. En son olarak mahalleye bir kamyonetle gelen grup saldırı girişiminde bulundu. Bu kişiler mahalle halkımızın tepkisi ile geri püskürtüldü. Her türlü darbenin, askeri ve sivil darbe fark etmez hepsine karşıyız. Ancak darbe protestosu bahanesi ile birilerini yok sayma ve ötekileştirme kimsenin haddi değildir. Olay yerine Vali ve Emniyet Müdürü de geldi. Ancak bize yönelik fiili saldırı olursa ve bizleri koruyan da olmazsa öz savunma yapacağımızı söyledik'' dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) MYK Eğitim Sekreteri ve Malatya Şube Başkanı Songül Tunçdemir dernek binasında düzenlediği basın toplantısında “Bizler, yaşatılmak istenilen kaosun içerisine kesinlikle girmeyeceğiz, bu oyuna gelmeyeceğiz. Ama şu da bilinmelidir ki öz savunma haktır, gerektiğinde bu hakkımızı kullanırız. Bu ülkede yaşayan diğer tüm muhalifler gibi darbelerden çok çeken halklar olarak, niteliği ne olursa olsun bu tür darbeye de diktatörlüğe de karşıyız'' dedi.

VELİ AĞBABA'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise sağduyu çağrısı yaparak, Paşaköşkü'nde yaşanan olayların sona erdiğini, provokasyonlara dikkatli olunması gerektiğini belirtti. 

malatya.jpg

5 Suriyeli yaralandı

Bazı kişiler Suriyelilerin ev ve işyerlerini taşladı. Konya’nın farklı noktalarında Suriyelilere yönelik saldırıda 5 Suriyeli bıçaklanarak yaralandı.

malatya2.jpg

Otele sığındılar

Konya’nın merkez Karatay ilçesinde Karatay Belediyesi karşısında meydanda önceki gece yarısı Suriyeli sığınmacılar ile ve vatandaşlar arasında kavga çıktı. Suriyeli gençler, kaldıkları otele sığındı. Kavgayı duyan çevre sakinleri de Suriyeli gençlerin kaldığı otelin önünde toplanıp, camlarını taşladı. Suriye gençler de taş atarak karşılık verdi. Otelin önünde toplanan kalabalığın sayısı bir anda bini aştı. Suriyelilerin bulunduğu otele girmek için saldıran ve taş atan kalabalığa polis biber gazıyla müdahale etti. Polis, otelde bulunan yaklaşık 20 Suriyeli genci çevik kuvvet otobüsüne bindirdi. Durumu fark eden kalabalık Suriyelilerin bulunduğu otobüsü taş yağmuruna tuttu. İçinde Suriyelilerin bulunduğu polis aracının bölgeden uzaklaşmasından sonra linç girişiminde bulunanlar yaklaşık 1 saat süren ikna sonucu bölgeden ayrıldı.

"Demokrasi nöbeti can nöbetine döndü: Alevilere taciz, Suriyelilere linç!" haberi, 19 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Demokrasi nöbeti can nöbetine döndü: Alevilere taciz, Suriyelilere linç! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demokrasi nöbeti can nöbetine döndü: Alevilere taciz, Suriyelilere linç! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Gündem Haberleri