Denizli yetiştirme yurdunda skandal görüntü!

Denizli yetiştirme yurdunda skandal görüntü!

Denizli yetiştirme yurdunda skandal görüntü!  Sancar, yurtta çekildiği iddia edilen şiddet görüntülerini basınla paylaştı. Olayın geçen yıl Eylül ayında meydana geldiği, 1 ay önce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ulaştırıldığı ve idari soruşturma başlatıldığı...

 Sancar, yurtta çekildiği iddia edilen şiddet görüntülerini basınla paylaştı. Olayın geçen yıl Eylül ayında meydana geldiği, 1 ay önce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ulaştırıldığı ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Denizli Yetiştirme Yurdu'nda çekildiği iddia edilen şiddet görüntülerini sinevizyonda izletti. Güvenlik kamerası görüntülerinin üzerinden cep telefonuyla çekildiği anlaşılan görüntülerde, yemekhanede kahvaltı yapmak istemeyen zihinsel engelli bir çocuğun boynu, kendisi gibi zihinsel engelli bir erkek tarafından sıkılıyor. Ardından kadın bir görevli gelerek önce çocuğun yemeğini yemesini istiyor. Biraz önce boynu sıkılan çocuk yememekte ısrar edince, görevli tepsiyi çocuğun üzerine fırlatıyor. Tartaklanan çocuğun üzerine yemek dökülüyor ve ardından yemekhaneden çıkıp gidiyor.

BAKANLIĞA SERT TEPKİ
Görüntüleri değerlendiren CHP İl Başkanı Teoman Sancar, "Sayın Bakan, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı'na alınacak 37 psikolog yerine; din görevlisi, şoför ve tekniker doldurmayı tercih ederek oturmakta olduğu makamda yarattığı hayal kırıklığını sürdürüyor. Milletle adeta alay ediyor. Sayın Bakan şimdi size kendi ilinizdeki bir yurtta yaşayan çocuğumuzun nasıl tartaklandığını nasıl itilip kakıldığını, nasıl suratına tabakların çarpıldığını, nasıl üzerine yemeklerin döküldüğünü gösteriyoruz. Her söyleminde sıfır tolerans diyen Sayın Bakan, eğer sizin kendi ilinizdeki yurtta bunlar yaşanıyorsa, ülkemdeki yurtlarda yaşayan çocuklarımızın vay haline" dedi.



'KENDİ EVLADINIZA FİSKE VURULSA RAZI GELİR MİSİNİZ?'
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Vali Şükrü Kocatepe ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'a seslenen Sancar, olayla ilgili soruların yanıtlanmasını istedi. Sancar, "Şimdi sizlere soruyoruz; Kendi çocuğunuza birisi bir tane fiske vursa razı gelir misiniz? Kendi evladınıza birisi gelip boğazını sıksa galesizce (gamsız) seyredebilir misiniz? Şu muameleyi yaşayan çocuk kendi çocuğunuz olsa orada bu çileyi çekerken, bu işkenceyi yaşarken, ağlayarak uyurken, siz evde huzurla uyuyabilir misiniz? İşte Sayın Bakan biz uyuyamıyoruz, bu utanç tablosuna seyirci kalamıyoruz. İçimize sindiremiyoruz. Sizin gibi 'bir kereden bir şey olmaz' diyemiyoruz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partililer ülkemizdeki tüm kimsesiz çocuklarımızı analarımızı, yaşlılarımızı bizim çocuğumuz, bizim anamız, bizim büyükbabamız görüyoruz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partililer sizin yönettiğiniz bu ülkede aç yatan yaşlımızdan, şiddet gören kadınımızdan, tecavüze uğrayan çocuğumuzdan utanıyoruz, sorumluluk duyuyoruz" diye konuştu.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Denizli Yetiştirme Yurdu'nda çekildiği belirlenen görüntülerin geçen yıl Eylül ayında yaşandığı, 1 ay önce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ulaştırıldığı ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Görüntülerde çocuğun ensesini sıkan kişinin Yetiştirme Yurdu'nda kalan başka bir çocuk olduğu, boğazı sıkılan ve üzerine kahvaltı tepsisi dökülen çocuk ile boynunu sıkan çocuğun da zihinsel engelli oldukları, idari soruşturma kapsamında bakanlıktan müfettiş gönderildiği, zihinsel engelli çocuğun üzerine kahvaltı tepsisini döken görevli kadın G.D.'nin soruşturma kapsamında görev yerinin değiştirildiği öğrenildi. Tartaklanan çocuğun ailesinden şiddet gördüğü için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığı da belirlendi. Görüntülerle ilgili yetkililerden şu ana kadar açıklama yapılmadı.

"Denizli yetiştirme yurdunda skandal görüntü!" haberi, 20 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Denizli yetiştirme yurdunda skandal görüntü! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Denizli yetiştirme yurdunda skandal görüntü! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Yaşam Haberleri