Didem Yağcı'dan 2.solo sergi: “Self Connection -İçsel Temas"

Didem Yağcı'dan 2.solo sergi: “Self Connection -İçsel Temas

Didem Yağcı'dan 2.solo sergi: “Self Connecti... Varoluşdan bu yana insana ait duygu deneyimlerinin birey/ özellikle “Kadın'' üzerindeki dramatik etkileşimlerini betimleyen sanatçı Didem Yağcı, “Self Connection- İçsel Temas'' adını verdiği Türkiye’deki 2. solo sergisini...

Varoluşdan bu yana insana ait duygu deneyimlerinin birey/ özellikle “Kadın'' üzerindeki dramatik etkileşimlerini betimleyen sanatçı Didem Yağcı, “Self Connection- İçsel Temas'' adını verdiği Türkiye’deki 2. solo sergisini 17 Mayıs 2016 – 18 Haziran 2016 tarihleri arasında Galeri İlayda’da sanatseverlerle buluşturacak.

Didem Yağcı’nın çalışmalarının asıl çıkış noktası; İnsan nedir sorusuyla ilişkilendirilen, madde ve mana dünyasının birey tarafından anlamlandırılış biçimindeki çeşitlilik esasına dayanmaktadır.

Tasarlamış olduğu “Cage'' Serisi, London College of Fashion Graduate Grup Sergisi’nde sergilenmeye jüri tarafından layık görülen ve Londra’da bulunduğu dönemde çeşitli Artist Residency’lere devam eden sanatçı, kendi geliştirdiği özgün bir teknik ile kompozisyondaki öznenin duygu halini, tuvale ya da eski basım kitapların yapraklarına yapıştırılmış farklı desen ve dokuda kumaş ve keçelerle figüratif olarak aktarırken, nesneler dünyasındaki çevresel objeleri ise akrilik boya ve mürekkep ile betimliyor.

didem-yagci-icsel-temas-self-connection-solo-sergisi-770x470.jpg

KADINI KONU ALAN FİGÜRATİF KOMPOZİSYONLAR

Sanatçı, insanın diğer canlı ve cansız nesnelerden farkının; düşünceleri, duyguları, bilinci, korkuları, endişeleri, içgüdüleri ve istekleri olması gerçeğinden yola çıkarak, evrende -insan denen varlığın -ona tahsis edilmiş bir beden aracılığıyla- deneyimlediği hislere vurgu yapıyor.

Yağcının çalışmalarını değerlendiren çağdaş sanat küratörü ve akademisyen Marcus Graf: “Didem kumaşlardan, eski kitapların sayfalarından ve doğal keçeden faydalanıyor. Kadını konu alan figüratif kompozisyonları insan olmak ekseninden vuku bulan varlıksal meseleleri yeniden sorgulayıp eleştiriyor; dolayısıyla eserleri sadece görsel bir şölen sunmuyor, Yağcının eserlerinin en güçlü özelliği parçalı doğası.. Sanatçı, izleyiciler tarafından doldurulmasını umduğu boşluklar ve şekiller yaratmak üzere ne zaman sanatsal müdahalesine ara vermesi gerektiğini çok iyi biliyor. “ şeklinde konuştu.

571a2688c03c0e5e504323eb.jpg

Tarihler: 18 Mayıs 2016 Çarşamba ~ 19 Haziran 2016 Pazar 

Yer: Galeri İlayda Tesvikiye

Adres: Hüsrev Gerede Cad. No:37 34330 Tesvikiye Şişli İstanbul
Telefon: 0212 227 92 92

571a269ac03c0e5e504323f6.jpg

DİDEM YAĞCI HAKKINDA

Boğaziçi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, eğitim geçmişi ile sosyal ve kültürel vizyonunu birleştirdiği kariyerinde Pazarlama İletişimi, Reklam ve Marka Yönetimi alanlarında birçok uluslararası marka için başarılı iletişim projeleri ve kampanyaları yönetti. 2009-2011, Avrupa Birliği’nin açmış olduğu Genel Kültür ve Yetenek Sınavlarındaki başarısı ile EU Bursu alarak gittiği Londra’da London College of Fashion’da Çağdaş Sanat ve Tasarım Eğitimi aldı. Tasarım/yaratım süreçleri, printmaking, keçe yapımı, ilüstrasyon/çizim, resim, desen, fotoğrafçılık, sanat tarihi ile dijital medya derslerini (Photoshop,Illustrator vs) kapsayan eğitimi sırasında çeşitli deneysel çalışmalar yaptı.

2010 yılında Tasarlamiş olduğu “Cage'' Serisi, London College of Fashion Graduate Grup Sergisi’nde sergilenmeye jüri tarafından layık görüldü. Londra’da bulunduğu dönemde çeşitli Artist Residency’lere devam etti. 2015 yılında Assoc. Prof & Kurator Sn. Marcus Graf’ın değerli katkılarıyla Lucca Art’da “This Side Of Paradise'' Türkiyedeki ilk Solo Sergisini açtı. Bu sergideki yapıtlar, yazar Scott Fitzgerald’ın aynı adlı romanından yola çıkarak, 1920’ler de yaşanan sosyo-kültürel değişimlerin birey/ özellikle “Kadın'' üzerindeki dramatik etkileşimlerini ve psikolojik yansımalarını betimledi. 2015 yılında Galeri MERKÜR’de Grup Sergisine katıldı. Çalışmaları Londra’da LONDON FRIEZE Art Fair ile eş zamanlı Gallery DIFFERENT’ta ve Regent Park Metro İstasyonunda sergilenmeye hak kazandı. Galeri İLAYDA’da Catharsis Grup Sergisinde yer aldı. Contemporary Istanbul CI 2015’da MERKÜR Galeri ile katıldı. 2016, Self-Connection Solo Sergisi Galeri İLAYDA’da sergilenecek.

Didem Yağcı çalışmalarında, felsefi ve sanatsal anlamda edindiği farklı bakış açılarını yenilikçi, yaratıcı bir şekilde dönüştürüp yeni formlar meydana getirirken, görsel kompozisyon, farklı malzeme kullanımı ve renk dengesi arasındaki ilişkiye özel bir önem vermektedir. Bu yaklaşımıyla resim sanatının algısının geleneksel yollarını değiştirmeyi amaçlar. Didem Yağcı’nın çalışmaları, insanı diğer canlı ve cansız varlıklardan ayıran tek ve en önemli farklılık olan “DUYGU DENEYİMİ''nin altında yatan nedenlere sorgu yapar. Yapıtlarında varlığımızın evrensel gerçekliğini vurgulamak için, metaforik özne olarak konumlandırdığı izleyiciye kavramsal bir bakış açısı sunar.

"Didem Yağcı'dan 2.solo sergi: “Self Connection -İçsel Temas"" haberi, 18 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Didem Yağcı'dan 2.solo sergi: “Self Connection -İçsel Temas" haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Didem Yağcı'dan 2.solo sergi: “Self Connection -İçsel Temas" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  2. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  3. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  4. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  5. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  6. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  7. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  8. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  9. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  10. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  11. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  12. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
  13. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  14. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  15. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  16. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  17. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  18. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  19. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  20. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
Kültür Sanat Haberleri