Din öğretmenine hipnozla taciz davası!

Din öğretmenine hipnozla taciz davası!

Din öğretmenine hipnozla taciz davası! Milliyet'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre; Ankara’daki bir Anadolu lisesinde müdür yardımcısı ve edebiyat öğretmeni olarak görev yapan kişi hakkında üç kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle dava...

Milliyet'ten Gökçer Tahincioğlu'nun haberine göre; Ankara’daki bir Anadolu lisesinde müdür yardımcısı ve edebiyat öğretmeni olarak görev yapan kişi hakkında üç kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle dava açıldı. Öğrenciler, ifadelerinde öğretmenin özel ders sırasında bedenlerine dokunduğunu, evine kahve içmeye çağırdığını, ders için eve gittiklerinde soyunarak odada oturduğunu anlattı. Öğrenciler, öğretmenin hipnozla kötü alışkanlıklardan kurtulmanın, üniversiteyi kazanmanın mümkün olduğunu belirterek kendilerine bu yolla istismarda bulunduğunu iddia etti. Öğretmenin geçen yıl da bir başka öğrenciyi istismar etmekten dolayı okulda soruşturma geçirdiği ve suçunun olmadığı iddia edilerek bu dosyanın kapatıldığı anlaşıldı. Öğretmen ise ifadesinde öğrencilerin kendisine komplo kurduğunu, bir yıl önce kendisini şikâyet eden öğrencinin arkadaşları olduğunu, bu öğrencilerden birinin annesinin kendisiyle evlenmek istediğini ileri sürerek kendisini savundu.

Davaya konu olaylar, Ankara’da yaklaşık 1.5 yıl önce açılan bir anadolu lisesinde yaşandı. İkisi kardeş, üç kız öğrenci, aralıklarla okulun müdür yardımcılığını yapan, aynı zamanda din ve edebiyat derslerine giren öğretmenden kendilerine istismarda bulundukları gerekçesiyle şikâyetçi oldu. Şikâyetler üzerine öğretmen hakkında dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında verilen ifadeler, okuldaki garip ilişkileri de gözler önüne serdi.

Öğrencilerden ikisi, öğretmenden zaman zaman özel ders aldıklarını, öğretmenin kendileriyle yakından ilgilendiğini anlattı. Öğretmenin kötü alışkanlıklardan kurtulmak ve üniversiteyi kazanmak için kendilerine hipnoz yöntemini uygulayabileceğini anlattığını belirten kardeş öğrenciler, farklı zamanlarda bu yöntemlerle istismara uğradıklarını kaydetti. Diğer öğrenci ise öğretmenle, ''hoca-öğrenci’ ilişkisinin ötesinde tanışıklığı olduğunu, bütün sıkıntılarını öğretmene anlattığını, bunun istismarla sonuçlanacağını düşünmediğini belirtti.

Öğrenciler, öğretmenin kendilerini zaman zaman arabayla evlerine bıraktığını, bazen evine davet ettiğini, ders çalışmak için evine gittiklerinde soyunarak oturduğunu, masaj bahanesiyle kendilerine dokunduğunu kaydetti. Öğrenciler birden çok zamanda istismara uğradıklarını çeşitli örneklerle aktardı.

İddiaların odağındaki öğretmen ise kendisini ilginç bir biçimde savundu. Öncelikle okulun bulunduğu konum nedeniyle uyuşturucu şebekelerinin öğrencileri etkilediğini, kendisinin de bunlarla mücadele ettiğini ileri süren öğretmen, daha sonra kız öğrencileri başta olmak üzere bütün öğrencilerle bu gibi nedenlerle yakın ilişkisinin olduğunu söyledi.

İstismardan soruşturma açılan öğretmen ise şikayetçi öğrencilerden birinin annesinin kendisiyle daha önce evlenmek istediğini öne sürdü.

Şikâyetçi ilk öğrencinin annesi, öğretmenle değil evlenmeyi düşünmek, beğenisinin veya ilişkisinin dahi olmadığını, yaşananları kızından öğrendiğini şikâyetçi olduğunu söyledi.

Diğer iki kız öğrencinin annesi de öğretmenin eve gelerek, kendilerine şikâyetçi olmadıklarına yönelik ifade vermeleri telkininde bulunduklarını ancak gelişmeleri öğrenerek şikâyetçi olduklarını kaydetti.

Kızlardan birinin duruşmada, öğretmenin kendisini rakı içmeye davet ettiğini söylemesi üzerine, hakim, “Aynı zamanda din öğretmeni değil mi, din öğretmeni rakı mı içiyormuş, sormadın mı?'' tepkisini gösterdi. Öğrenciler, öğretmenin kendilerini devamsızlıkla sınıfta bırakma, not düşürme gibi yöntemlerle uzun süre tehdit ettiğini de iddia etti.

"Din öğretmenine hipnozla taciz davası!" haberi, 16 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 16 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Din öğretmenine hipnozla taciz davası! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Din öğretmenine hipnozla taciz davası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  2. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  3. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  4. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  5. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  6. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  7. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  8. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  9. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  10. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  11. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  12. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  13. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  14. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  15. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  16. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  17. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  18. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  19. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  20. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
Gündem Haberleri