Diploma skandalı büyüyor! Soru önergesine verilen cevap Meclis kayıtlarında yok!

Diploma skandalı büyüyor! Soru önergesine verilen cevap Meclis kayıtlarında yok!

Diploma skandalı büyüyor! Soru önergesine ve... Orhan ŞAHİN/ABC GAZETESİ- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tartışmalı lisans diploması çerçevesinde ilerleyen skandallar zincirine bir yenisi daha eklendi. Marmara Üniversitesi'nin 2014 yılında bir soru önergesi üzerine Erdoğan'ın...

Orhan ŞAHİN/ABC GAZETESİ- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tartışmalı lisans diploması çerçevesinde ilerleyen skandallar zincirine bir yenisi daha eklendi. Marmara Üniversitesi'nin 2014 yılında bir soru önergesi üzerine Erdoğan'ın diploması ile ilgili Yüksek Öğretim Kurulu'na verdiği bilgi Meclis kayıtlarında yer alması gerekirken silindiği ortaya çıktı. Bunun yanında Marmara Üniversitesi de Erdoğan'ın tartışmalı diploması nedeniyle CHP'li Ali Haydar Hakverdi tarafından kendisine yöneltilen diploma sorularını Meclis kayıtlarında yer almayan cevabını göstererek yanıtladı...  
MARMARA ÜNİVERSİTESİ VE YSK'YA BASİT SORULAR
Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Ali Haydar Hakverdi son günlerde gündemin zirvesine oturan 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın lisans diploması' tartışmaları nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu ve Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'ne bir dizi soru yöneltti. Hakverdi'nin sorularına Marmara Üniversitesi ve YSK'nın verdiği yanıtlar ise oldukça ilginç oldu. Marmara Üniversitesi Ali Haydar Hakverdi'nin sorularına verdiği yanıtta Meclis'te 2014 tarihli bir soru önergesi bulunduğunu belirtti.

2babd907-5677-479b-b3e4-a2aa52350b3e.jpg

KAYITLARDA YOK!

Üniversitenin önerge kapsamında Yüksek Öğretim Kurulu'na bilgi verdiğini belirterek cevabın Meclis kayıtlarında bulunduğunu söyledi. Ancak soru önergesini veren CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün TBMM'nin resmi internet sitesindeki sayfasında yanıt alamadığı görülüyor.   

13342035_10154218327053622_2015938203_n.png

Hakverdi Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'ne,  
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitenizin ilgili fakültesine hangi yıl kayıt yaptırmış ve ne zaman mezun olmuştur?
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diploması ne zaman onaylanmış ve kendisine verilmiştir. 
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 yıllık fakülte mezunu mudur?
sorularını sordu.
MARMARA ÜNİVERSİTESİ OLMAYAN CEVABI GÖSTERDİ
Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat tarafından verilen yanıtta CHP eski Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün 25 Nisan 2014 tarihinde konuya ilişkin bir soru önergesi verdiği, Marmara Üniversitesi'nin dilekçedeki sorulara önerge kapsamında cevap verdiği ve cevabın Türkiye Büyük Millet Meclisi kayıtlarından bulunduğu belirtildi. Ancak Meclis kayıtlarında soru önergesine verilen cevap bulunmuyor... 
HAKVERDİ'DEN YENİ ÖNERGE 
Soru önergesine verilen yanıtın Meclis kayıtlarında olmaması üzerine yeni bir önerge hazırlayan Hakverdi TBMM Başkanı ismail Kahraman'a 
- Marmara Üniversitesi’nin vermiş olduğu yanıt neden Sayın Öztürk’ün sayfasına eklenmemiştir?
- Marmara Üniversitesi yanıtı YÖK tarafından TBMM’ne iletilmiş midir iletilmemiş midir? İletilmiş ise neden yayınlanmamıştır? İletilmemiş ise YÖK hakkında işlem yapılacak mıdır?
- YÖK yanıtı TBMM’ne iletmiş ise neden Sayın Öztürk’ün sayfasına iletilmemiştir? TBMM yetkilileri mi dönemin TBMM Başkanı mı buna engel olmuştur? 
- Marmara Üniversitesi’nin verdiği yanıtı yayınlamak için bir girişimde bulunulacak mıdır?
- Marmara Üniversitesi verdiği yanıtın yayınlanmamasının nedeni diplomanın olmadığı yönünde bilgi vermiş olması mıdır? Marmara Üniversitesi diploma ile ilgili Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili olumlu yanıt vermiş olsaydı yayınlanır mıydı?

87'DE VERİLEN DİPLOMA İLE 2014'TE VERİLEN DİPLOMA AYNI MI?
CHP'li Ali Haydar Hakverdi, Yüksek Seçim Kurulu'na;

- Recep Tayyip Erdoğan 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşknalığı seçimi için kurumunuza sunduğu evraklar arasında 4 yıllık üniversite diploması var mıdır? 
- Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Kasım 1987'deki genel seçimde ilk kez milletvekilliği için aday olduğunda vermiş olduğu diploma ile 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi için verdiği diploma aynı mıdır?
sorularını sordu. 

Yüksek Seçim Kurulu bu sorulara verdiği yanıtta, Halkın Kurtuluş Partisi'nin 29/09/2015 tarihinde YSK'ya yaptığı başvuruya verilen kararı örnek gösterdi. 
YSK'nın kararında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "seçilme yeterliliği olmadığından Cumhurbaşkanlığının düşürülmesi" yönündeki başvuruya "diplomanın sahteliği konusunda yeterli ve somut bir delil sunulmamış olması nedeniyle istemin reddine" karar verilmişti. 
Ancak Erdoğan'ın diplomasının sahte olup olmadığını incelemenin kendi faaliyet alanı olmadığını belirten YSK konu hakkında mahkeme yolunu açık olduğunu belirtmişti.    

541bac39-d55f-4da5-8e15-ca3221c20096.jpg    
 

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA

Marmara Üniversitesi'nden Erdoğan'ın diplomasının sahte olduğu  iddialarına yanıt geldi. Üniversiteden yapılan açıklamada, "Resmî diplomaya ilişkin olarak görsel ve yazılı basın ile sosyal medyada ortaya atılan “sahte diploma'' iddialarının hiç bir hukukî, resmî ve tarihî dayanağı yoktur" denildi.

Üniversite rektörü Prof.Dr. Mehmet Emin Arat'ın imzasıyla yapılan açıklamada ilgili kısımlar şöyle:

"Üniversitemizin resmî internet sitesindeki “http://diploma.marmara.edu.tr/'' web adresli sayfada, üniversitemizden mezun olan herkesin diploma kaydı hakkında, “öğrenci bilgileri'' ya da “T.C. kimlik numarası ve diploma bilgileri'' girilmek suretiyle sorgulama yapılabilmektedir."

"Sayın Cumhurbaşkanımızın lisans düzeyinde “dört yıl'' eğitim veren “Ticarî Bilimler Fakültesi''nden mezun olduğu, bu fakültenin zaman içinde diğer fakültelerle birleştirilerek İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne dönüştürüldüğü ve günümüzde ise İşletme Fakültesi bünyesinde yer aldığı tarihî belgelerle ve resmî kayıtlarla sabittir. Ayrıca, diplomasını almamış veya kaybetmiş olan bütün mezunlara, güncel fakülte kaydı üzerinden diploma verilmesi hususunun ilgili mevzuatın bir gereği olduğunun bilinmesine rağmen, “şahsa sıkı surette bağlı hak'' kapsamında bulunan resmî diplomaya ilişkin olarak görsel ve yazılı basın ile sosyal medyada ortaya atılan “sahte diploma'' iddialarının hiç bir hukukî, resmî ve tarihî dayanağı yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımıza 01.04.2011 tarihinde verilmiş olan “duplikata'' hakkında, bir “duplikata'' diplomanın resmî-hukukî özellikleri bilinmeden veya bilindiği halde kasıtlı olarak gözardı edilmek suretiyle ortaya atılan iddiaların “hak'' ve “hukuk'' ilişkisi açısından iyi niyet kuralları ile bağdaşmadığı ortadadır."

"Bütünüyle resmî bilgilere ve tarihî belgelere dayanan bu şeffaf ve alenî duruma rağmen, amacı ne olursa olsun gerçekle bağdaşmayan iddialar ortaya atılmakta, hem kurumumuz hem de mezunumuz olmasından her zaman gurur duyduğumuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, haksız ve mesnetsiz ithamlara maruz bırakılmaya çalışılmaktadır" 

"Bilgi edinme kapsamında değerlendirilen ve toplumun aydınlatılmasını amaçlayan bu duyurunun yayınlanması sonrasında, hukukî niteliği ve tarihî seyri resmî kayıt ve belgelere dayalı olarak açıklanan konu hakkında yalan ve yanlış bilgilerin paylaşılmaya devam edilmesi halinde, Marmara Üniversitesi olarak kurumsal haklarımızı yargı yolu ile korumak için gerekli girişimlerde bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarım."

"Diploma skandalı büyüyor! Soru önergesine verilen cevap Meclis kayıtlarında yok!" haberi, 03 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Diploma skandalı büyüyor! Soru önergesine verilen cevap Meclis kayıtlarında yok! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diploma skandalı büyüyor! Soru önergesine verilen cevap Meclis kayıtlarında yok! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  2. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  3. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  4. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  5. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  6. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  7. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  8. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  9. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  10. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  11. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  12. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  13. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  14. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  15. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  16. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  17. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  18. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  19. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  20. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
Gündem Haberleri