Diyarbakır'da 13 köylünün cenazesi yan yana toprağa verildi

Diyarbakır'da 13 köylünün cenazesi yan yana toprağa verildi

Diyarbakır'da 13 köylünün cenazesi yan yana ... Diyarbakır'ın Sur ilçesinde patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildiği terör saldırısında yaşamını yitiren 13 köylünün cenazesi, Tanışık köyünde düzenlenen törenin ardından köy mezarlığında yan yana defnedildi....

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildiği terör saldırısında yaşamını yitiren 13 köylünün cenazesi, Tanışık köyünde düzenlenen törenin ardından köy mezarlığında yan yana defnedildi. Törene, İçişleri Bakanı Ala, Kalkınma Bakanı Yılmaz ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Eker de katıldı. Jandarma kayıtlarına göre 13 kişiden geriye kalan doku parçalarının toplam ağırlığı 60 kilogram. Bakan Ala "Bu bir katliam"dedi.

EKER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İçişleri Bakanı Efkan Ala ve eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Seyithan Yakar'ın annesi Fatma Yakar'a başsağlığı diledi. Mehdi Eker, Fatma Yakar'a sarılıp gözyaşı döktü.

galeri-085.jpg

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Mahallesi'ne bağlı Dürümlü Küme Evleri'nde PKK'lıların bomba yüklü kamyonu patlatmasıyla yaşamını yitiren 13 kişiye ait doku parçaları İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda DNA eşleştirmesi yapılmasının ardından Diyarbakır'a gönderildi.

Tanışıklılar bugün Dicle Üniversitesi Hastanesi Morgu'ndan aldıkları cenazeleri defnetmek üzere köye getirdi.

YAKINLARI "HABER ALAMIYORUZ" DEMİŞTİ

Patlamanın ardından, yakınları, 13 kişi için, 'kendilerinden haber alamıyoruz' demişti. Patlama o kadar şiddetliydi ki, patlamada öldükleri dün kesinleşen 13 köylü ancak DNA testleri sonucunda tespit edilebildi.

13 KİŞİDEN GERİYE KALAN '60 KİLOGRAM'

Jandarma kayıtlarına göre köylülerden geriye kalan doku parçalarının toplam ağırlığı 60 kilogram. Cenazeler, kılınan namazın ardından Tanışık Köyü Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze Törenine İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da katıldı.

"BU 79 MİLYON İNSANA YAPILAN BİR SALDIRIDIR"

İçişleri Bakanı Ala, saldırıda yaşamını yitirenler için 'bizim şehitlerimiz' diyerek saldırının salt köydeki masum insanlara değil 79 milyona yapıldığını belirtti.

"Bir köyü yok edecek 15 ton bomba ile saldırıyorlar ve masum 16 vatandaşımızı katlediyorlar. Bu 79 milyon insana yapılan saldırıdır. Terör belasının ayağımıza pranga olmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi kurarken birlikte mücadele ettik şimdi yine birlikte mücadele ediyoruz. Bunların arkalarındaki siyasi destekçileri propaganda yapıp milletimize yalan söyleme cüreti gösteriyorlar. Tanışıklı'da yaşamını yitirenler bizim şehitlerimizdirler. Bu insanların arasında bomba patlatmanın hiçbir izahı yoktur. Terör örgütlerinin zarar verme kapasitesi var ancak başarma şansları yoktur."

'DİYARBAKIR'DA PATLAYACAKTI'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ise bombanın Diyarbakır'da patlatılmak üzere hazırlandığını söyledi.

"Bu köyde rahmete kavuşan insanlar suçsuzdu. Bu toprakların evlatlarıydılar. Terör örgütü onlar gibi binlerce insanı öldürmek üzere bomba hazırladı. Bombayı Diyarbakır'da patlatacaklardı. Ama Seyithan Yakar ve diğer insanlar buna engel oldu. Uzaktan patlatarak masum insanlarımızı katlettiler. Bu karanlık zihniyeti lanetliyoruz. Herkesten de bu tavrı ortaya koymaya çağırıyoruz."

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise bu olayda terör örgütünün insan hayatına değer vermediğinin açıkça görüldüğünü belirterek buradaki ekonomiye, sosyal hayata ve özgürlüklere darbe vurmalarına izin verilmeyeceğini söyledi. 

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 12 Mayıs'ta patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetmiş, 23 kişi  yaralanmış, 12 kişinin kayıp olduğu belirtilmişti. Patlamanın etkisiyle olay  yerinde yaklaşık 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu.

Saldırının, bomba yüklü kamyonu mahallede saklamak isteyen PKK'lılara tepki gösteren vatandaşların, aracın köyden çıkması için yaptığı  takip sırasında meydana geldiği iddia edilmişti.

Saldırıda hayatını kaybeden ve otopsi işlemleri tamamlanan 3 kişinin  cenazesi 13 Mayıs'ta defnedilmişti.

"Diyarbakır'da 13 köylünün cenazesi yan yana toprağa verildi" haberi, 17 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Diyarbakır'da 13 köylünün cenazesi yan yana toprağa verildi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyarbakır'da 13 köylünün cenazesi yan yana toprağa verildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  2. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  3. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  4. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  5. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  6. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  7. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  8. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  9. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  10. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
  11. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  12. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  13. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  14. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  15. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  16. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  17. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  18. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  19. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  20. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
Gündem Haberleri