Diyarbakır'da 5 çocuğa cinsel istismardan yargılanan öğretmen beraat etti

Diyarbakır'da 5 çocuğa cinsel istismardan yargılanan öğretmen beraat etti

Diyarbakır'da 5 çocuğa cinsel istismardan ya... Gerekçeli kararda, "ergenlik çağındaki hayal kurma anlarının sıklığı göz önüne alındığında, mağdurların ifadesinin samimiyetinden şüpheye düşüldüğü" belirtilmesi dikkat çekti.Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’ndeki...

Gerekçeli kararda, "ergenlik çağındaki hayal kurma anlarının sıklığı göz önüne alındığında, mağdurların ifadesinin samimiyetinden şüpheye düşüldüğü" belirtilmesi dikkat çekti.

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’ndeki bir ortaokulda eğitim gören 12 yaşındaki 5 kız öğrenci, 2013 yılı Mayıs ayında rehber öğretmenlerine, Fen Bilgisi öğretmeni D.T.’nin cinsel istismarına maruz kaldıklarını söyledi. Durumun yönetime bildirilmesi üzerine okula gelen polis, şüpheli öğretmeni gözaltına aldı. Mağdur ifadelerinin alınmasının ardından adli mercilere sevk edilen D.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

72 YIL HAPİS İSTEMİ

Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede D.T. hakkında ’Çocuğun basit cinsel istismarı’ suçundan 72 yıla kadar hapis cezası istendi. Şüphelinin iki sınıftan 5 öğrenciye basit cinsel istismarda bulunduğu kaydedilen iddianamede, mağdurların ifadelerine de yer verildi. D.T.’nin arkadan saçlarını çekerek kendilerine sürtündüğünü söyleyen öğrenciler, başka öğrencilere yapılan cinsel tacizi de gördüklerini anlattı. Şüphelinin suçu kabul etmediğini belirten savcı, mağdurların suç atmak için bir nedenleri olmadığını kaydetti. İddianamede, mağdurların olay nedeniyle ruh sağlıklarının bozulmadığı ifade edildi.

GURURLA ÖĞRETMENLİĞE DEVAM EDİYORUM

İddianamenin kabulünün ardından tutuksuz sanık D.T.’nin yargılaması 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. İfadesinde 24 yıllık öğretmen olduğunu belirten D.T. kendini şöyle savundu:

"Ben bu konularda hassasiyeti olan bir aileden geliyorum. Bu suçlamayı asla kabul etmiyorum. Şikayetten sonra idari soruşturma açıldı ve görevden geçici olarak alındım. Milli Eğitim geniş bir soruşturma açtı. Böyle bir araştırma yapılmasına rağmen, Milli Eğitim Müdürü suç unsuru olmadığını ve görevime devam edebileceğimi söyledi. Ben de öğretmenliğe gururla devam ediyorum."

4 ÖĞRENCİ ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Duruşmada ifadesi alınan mağdurlardan H.Ç. şikayetçi olduğunu belirterek, "Verdiği ödevi göstermek için masasına gittiğimde sanık arkama geçti ve sürtündü. Arkadan bana sürtündüğünü hissettim. Korktum ve yerime geçtim. Yerime geçtikten sonra gözlemledim. Aynı şeyi başka kız öğrencilere de yaptı" dedi.

Davanın diğer mağdurları S.T., Ş.A., S.T. ve Ş.K. ise, savcılıkta verdikleri ifadeyi kabul etmediklerini belirterek sanık hakkındaki şikayetlerini geri çektiklerini söyledi.

PEDAGOG: ÇOCUKLAR KORKUYOR

Mağdurların ifadesine eşlik eden pedagog ise çocukların duruşmadaki ve önceki ifadeleri arasında çelişki olduğunu söyledi. Duruşma öncesi baş başa yaptıkları görüşmede mağdurların korktukları izlenimi edindiğini belirten pedagog, "Çocukların etki altında olduklarını düşünüyorum" diye konuştu.

MAHKEME BAŞKANI MUHALEFET ETTİ

Kararını açıklayan mahkeme, sanığın suç işlediğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine hükmetti. Mahkeme Başkanı Melih Uçar’ın muhalefet şerhi nedeniyle karar oy çokluğu ile alındı. Başkan Melih Uçar, mağdurlarin samimi anlatımlarına itibar edilmesi gerektiğini savunarak sanığın mağdur sayısınca cezalandırılması yönünde görüş belirtti.

Gerekçeli kararı açıklayan mahkeme, sanığın istikrar arz eden ifadelerinde suçlamayı kabul etmediğini, buna karşın mağdur ifadelerinin çelişkili olduğunu kaydetti. Cinsel suçların kimsenin görmediği ıssız yerlerde işlenmesinin tercih edildiğini belirten mahkeme, sanığın kalabalık sınıf ortamında bu eylemleri gerçekleştirmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu vurguladı. Mağdurların yaş aralığının ergenlik çağı olarak nitelendirildiği belirtilen kararda şu ifadelere yer verildi;

"Bu dönemde tartışmaların, göz yaşlarına boğulmanın ve bunların aralarına serpilmiş hayal kurma anlarının sıklığı, ergenlerdeki duygusal gelişim ve değişimin sonucu olarak duyguların yoğunluğundaki artış ve istikrarsızlığın olağan olduğu, mağdurların yaş aralığı göz önüne alndığında beyanlarının samimiyetinden şüpheye düşülecek önemli çelişkiler bulunduğu anlaşılmıştır."

AVUKAT: OLAYIN ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILMAKTA

Gerekçeli kararın açıklanmasının ardından, mağdurların avukatı Zeynep Biroğul Yargıtay’a temyiz başvurusu yaptı. Avukat Biroğul, "Ülkemizde ne yazık ki bu tür olaylarda tanıdıklar devreye girmekte ve olayın üstü örtülmeye çalışılmaktadır. Bu yaştaki çocukların böyle bir olay nedeniyle yalan söylemeleri mümkün değildir" dedi.

"Diyarbakır'da 5 çocuğa cinsel istismardan yargılanan öğretmen beraat etti" haberi, 14 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Diyarbakır'da 5 çocuğa cinsel istismardan yargılanan öğretmen beraat etti haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyarbakır'da 5 çocuğa cinsel istismardan yargılanan öğretmen beraat etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:27 Kenya'da Helikopter Kazası: Genelkurmay Başkanı Ogolla ve 10 Askeri Personel Hayatını Kaybetti
  2. 22:22 Bahar Geldi, Flamingolar Ankara'nın Gölbaşı İlçesine Misafir Oldu!
  3. 22:22 Çin BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'e Gazze Çağrısı Yaptı
  4. 22:09 Türkiye'nin Önde Gelen Mobilya Devi İflas Etti!
  5. 22:05 Netanyahu açıkladı: "Varoluşsal bir tehlikeyle karşı karşıyayız"
  6. 21:57 Hindistan'da 47 Milyon Yıllık Dev Yılan Fosili Bulundu!
  7. 21:20 Türk Kargo Şirketi GKN İflas Etti: Beşiktaş ve Galatasaray'ın da Sponsoruydu!
  8. 21:14 Ünlü Reçel Markası İflas Etti: 139 Yıl Önce Kurulmuştu!
  9. 21:01 Zeytin Değil Altın Hasat Etti: Bahçesinde Çapa Yaparken Altın Dolu Bizans Hazinesini Buldu!
  10. 19:26 Trabzonspor'dan Salih Uçan ve Oliver Torres Hakkında O Açıklama Geldi!
  11. 19:19 Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi play-off'unda Monaco ile karşılaşmaları belli oldu!
  12. 18:56 Piyasalarda Dalgalı Seyir: BIST 100 Düşüşle Kapanış Yaptı, Bankacılık Endeksi Arttı
  13. 18:51 TCMB'den Piyasa Düzenlemesi: Menkul Kıymet Tesis Oranı %1'e İndiriliyor
  14. 18:44 Sağlıklı ve Lezzetli Atıştırmalık: Pratik Hurma Topları Tarifi
  15. 18:37 Rönesans Rezidans Faciası: Müteahhidin Çarpıcı Savunması 'Bina Yan Yattı, Çökme Olmadı'
  16. 18:31 Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğünde deprem
  17. 18:26 Arsenal, Ferdi Kadıoğlu'nu Gözlemlemek İçin İstanbul'a Gözlemci Gönderdi
  18. 18:20 Web Bağlantısı Sorunlarına Hızlı Çözümler: İnternet Deneyiminizi İyileştirin!
  19. 18:14 Senatör Nelson: Çin'in Gizli Uzay Programları ABD'yi Uyandırmalı
  20. 18:09 İran Komutanı: İsrail'in Nükleer Tesise Saldırı Tehdidi, Politika Değişikliğine Neden Olabilir
3. Sayfa Haberleri