Diyarbakır'da polis aracına bombalı saldırı

Diyarbakır'da polis aracına bombalı saldırı

Diyarbakır'da polis aracına bombalı saldırı Saldırıyla ilgili çok dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Diyarbakır Valiliği, kentte bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden 3 kişinin, doktor muayenesine götürülmek üzere araçta bulunan...

Saldırıyla ilgili çok dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Diyarbakır Valiliği, kentte bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden 3 kişinin, doktor muayenesine götürülmek üzere araçta bulunan terör şüphelilerinden olduğunu duyurdu.

GÖZALTINA ALINAN PKK'LILAR DA MİDİBÜSTE

Diyarbakır'da saldırıya uğrayan polis servis midibüsünde PKK'ya yönelik operasyonlarda gözaltı alınanların da bulunduğu da ortaya çıktı.

PKK'nın bombalı saldırısına hedef olan polis aracında terör operasyonlarında gözaltına alınan ve sağlık kontrolüne götürülen 7 kişi de bulunuyordu. 7 terör şüphelisinin rapor için hastaneye götürüldüğü, bu sırada patlamanın gerçekleştiği belirtiliyor. Söz konusu 7 kişinin de yaralılar arasında olduğu bildiriliyor.

olayyeri.jpg

 VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Açıklamada, “Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan bölücü terör örgütü mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri sırasında saat 16.30 sıralarında Batıkent Kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır. Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da aralarında olduğu yaralılar bulunmaktadır. Olayda 12 polis, 33 sivil olmak üzere 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirmiştir'' denildi.

Diyarbakır Valiliği, PKK’lıların bomba yüklü araçla polis midibüsüne düzenlediği saldırıda ölen 3 kişinin terör örgütü soruşturmasında gözaltına alınan 3 kişi olduğunu açıkladı.

diyarbakir.jpg

Patlamanın meydana geldiği alanda çukur oluştu; 

cukur.jpg

Olay yerinden ilk görüntüler; 

SİVİLLERİN OLDUĞU BÖLGE

Patlamanın gerçekleştiği nokta ise çok sayıda sivilin bulunduğu bir bölge. Patlama noktasının yakınlarında okul, çay bahçesi ve kafe bulunuyor. Yaralı sayısının bu nedenle yükseldiği belirtiliyor.

Patlamanın şiddetiyle polis servis aracının yanı sıra çevredeki binalar ve araçlar hasar gördü. Saldırının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Kentte son birkaç gün içinde düzenlenen terör operasyonlarında çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Bugün hastaneye götürülenlerin ise kimler olduğu net olarak bilinmiyor. 

SALDIRIYA YAYIN YASAĞI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulundan (RTÜK) yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır'daki saldırıya ilişkin Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı getirildiği belirtildi.
Açıklamada, soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri gibi yayınların yapılmasının yasaklanmasına karar verildiği ifade edildi.

AA’da yer alan habere göre Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında şunlar kaydedildi:

"Yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda, olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve istihbaratlarının deşifre edilmesinin engellenmesi için, ayrıca mevcut olayda kamu düzeninin bozulma riski meydana geldiği anlaşılmakla savcılık talebinin kabulü ile 5187 sayılı yasanın 3/2. maddesi gereğince yayın yasağı talebinin kabulüne karar verildi."

"Diyarbakır'da polis aracına bombalı saldırı" haberi, 10 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Diyarbakır'da polis aracına bombalı saldırı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyarbakır'da polis aracına bombalı saldırı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Gündem Haberleri