Doğu Perinçek: Sırada Suriye var, şimdi barışçıl yoldan gidip Emevi Camii'nde namaz kılabiliriz

Doğu Perinçek: Sırada Suriye var, şimdi barışçıl yoldan gidip Emevi Camii'nde namaz kılabiliriz

Doğu Perinçek: Sırada Suriye var, şimdi barı... Rusya ile Türkiye arasında iyileştirici adımlar atıldığını ve bu amaçla partisinin de bazı roller üslendiğini ilk kez RS FM'de yayınlanan Burası Türkiye programında açıklayan Perinçek, "Gelinen noktada sizin de katkınız...

Rusya ile Türkiye arasında iyileştirici adımlar atıldığını ve bu amaçla partisinin de bazı roller üslendiğini ilk kez RS FM'de yayınlanan Burası Türkiye programında açıklayan Perinçek, "Gelinen noktada sizin de katkınız var mı?" sorusunu "Evet" diye yanıtladı. Perinçek şunları söyledi:

''RUSYA'YA HEYETLER GÖNDERDİK SÜREKLİ OLARAK'

"Tabii katkımız oldu çünkü bu siyaseti Türkiye'de kararlı olarak savunan biziz. Rusya'nın uçağı düşürüldüğü gün, o havaya kapılmayan tek gücüz. Bunun yanlış olduğunu belirttik. Türkiye'nin her an Rusya ile ilişkilerini düzeltmesi gerektiğini ısrarla savunduk ayrıca somut girişimlerde bulunduk. Yalnız fikir olarak bunları ifade etmekle kalmadık Rusya'ya heyetler gönderdik sürekli olarak. Rusya'dan Putin'in kurmayları geldiler davetimiz üzerine onları ağırladık. Onları Tayyip Erdoğan'ın çevresi ile görüştürdük o nedenle Türkiye'miz için vatanımız için doğru olanı yaptık."

Türkiye'nin Rusya'dan özür dilemesinin ön plana çıkarıldığını vurgulayan Doğu Perinçek, daha önemli olan şeyin, Suriye'nin kuzeyinde PKK'ya ve Amerika-İsrail koridoruna karşı Türkiye ile Rusya'nın yakınlaşması olduğunu söyledi.

''SIRADA SURİYE VAR'

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, İsrail ve Rusya'dan sonra Türkiye'nin ilişkilerini normalleştireceği ülkenin Suriye olduğunu kaydetti: "PKK Suriye'nin kuzeyinde mevzilendi ve orada Amerika ve İsrail tarafından eğitilip donatılıyor. Amerikan üslerinin dizlerinin dibinde yer alıyor PKK-PYD üsleri. Bu işbirliği Suriye'nin kuzeyinde olacak. Suriye çok büyük bir başarı kazandı. Vatan bütünlüğünü sağlıyor, kuzeye kadar geldi. Orada Türkiye'nin Suriye ile işbirliği yapması artık her iki ülke içinde kaçınılmaz. Rusya ile işlerin düzeltilmesi Suriye ile işbirliğini getirecek."

'İKİ ÜLKE GÖRÜŞÜYOR'

Perinçek, Türk ve Suriyeli yetkililerin Cezayir'de görüşmeler yaptığına dair haberler olduğunu belirtti: "Cezayir'de görüşmeler olduğu söyleniyor yani Cezayir aracılığı ile. Suriye devleti de anlaşmaya hazır. Çünkü Esad ülkesini bütünleştirmek istiyor. Türkiye'nin terör ihracı orayı çok olumsuz etkiledi. Şimdi barışçıl yoldan gidip Emevi Camii'nde namaz kılabiliriz."

'AMCA ÇOCUKLARI GİBİYİZ'

Aynı programa katılarak Murat Erdin'in sorularını yanıtlayan deneyimli gazeteci Ardan Zentürk ise Türkiye ve Rusya'nın hafızası güçlü büyük devletler olduğunu hatırlatarak, "Biz iki ülke olarak aynı ailede büyümüş amca çocukları gibiyiz" dedi. Zentürk şunları söyledi:

"Ruslar ile aynı ailede büyümüş amca çocukları gibiyiz biz. Aile iki taraftan da kavga çıkmasından korkar o yüzden hassasiyet gösterir. Dünya açısında da durum böyledir. Türkiye ile Rusya'nın barışması inanın bana bütün küresel sistemi rahatlatıyor. Dünyada bu kadar melanetin olduğu bir dönemde bir de Türk-Rus askeri gerginliğini taşıyabilecek değil kuşkusuz. Zaten işin o raddeye gitmeyeceğini Türkiye ilk günden gösterdi."

Sağ kurtulan Rus pilotun milis güçler tarafından öldürülmesinin uçak olayını krize dönüştürdüğünü anlatan Zentürk, bununla birlikte Türkiye'nin cenazenin oradan alınması, askeri törenle cenazenin Moskova'ya gönderilmesi ve tüm dini vecibelerin yerine getirilmesi konularında çok hassas davrandığını aktardı. Zentürk ilişkilerin hızla tamir edileceğinden emin olduğunu vurguladı:

"Türkiye ile Rusya zaten bu olaylardan önce ikili ilişkilerini kompartmanlara bölerek yürütüyorlardı ve bu konuda da başarı gösteriyorlardı. İki devlet Suriye konusunda ciddi bir çelişki içindeler ama enerji konusunda ciddi bir işbirliği var. Bundan sonra bu işbirliği artacak ve zamanla ikili ilişkiler daha iyi bir noktaya gelecek. Bundan eminim."

"Doğu Perinçek: Sırada Suriye var, şimdi barışçıl yoldan gidip Emevi Camii'nde namaz kılabiliriz" haberi, 28 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Doğu Perinçek: Sırada Suriye var, şimdi barışçıl yoldan gidip Emevi Camii'nde namaz kılabiliriz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Doğu Perinçek: Sırada Suriye var, şimdi barışçıl yoldan gidip Emevi Camii'nde namaz kılabiliriz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  2. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  3. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  4. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  5. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  6. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  7. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  8. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
  9. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  10. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  11. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  12. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
  13. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
  14. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  15. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
  16. 19:48 Enerji Bakanı: Nisan Ayında Elektrik ve Doğalgaz Fiyatlarında Değişiklik Olmayacak
  17. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  18. 19:20 Ekonomistler uyarıyor: Seçim sonrası dolar kurunda tsunami riski!
  19. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  20. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
Politika Haberleri