Dolandırıcılara evini kaptıran karısını boşadı!

Dolandırıcılara evini kaptıran karısını boşadı!

Dolandırıcılara evini kaptıran karısını boşadı! Adana’da telefonla arayan dolandırıcılara inanıp 100 bin liraya sattığı evinin parasını kaptıran 64 yaşındaki Leyla Tatik, semt pazarında çaycılık yaparak hayata tutunmaya çalışıyor. Leyla Tatik, "Eşim de mahkemeye verip...

Adana’da telefonla arayan dolandırıcılara inanıp 100 bin liraya sattığı evinin parasını kaptıran 64 yaşındaki Leyla Tatik, semt pazarında çaycılık yaparak hayata tutunmaya çalışıyor. Leyla Tatik, "Eşim de mahkemeye verip beni boşamaya karar verdi. Evimden olduğum gibi, bir de yuvam yıkılacak. Ne yapacağımı şaşırdım" dedi.

Toros Mahallesi’nde oturan emekli işçi Mehmet ve Leyla Tatik çifti, 27 Nisan’da telefonla arayan dolandırıcılara inanıp, 150 bin TL değerindeki evlerini 100 bin liraya emlakçıya sattı. Emlakçıdan aldıkları parayı da Yüreğir İlçesi’ne götüren Leyla Tatik, çöp konteynerine bırakıp döndü. Daha sonra dolandırıldıklarını anlayan Tatik, sattıkları evi geri alabilmek için arayışa girdi.

Dolandırıcılara 100 bin lirayı kendi elleri ile veren Leyla Tatik, eşi ve kendisinin emekli maaşını teminat olarak gösterip bankadan kredi çekmek istedi. Çiftin başvurusunu inceleyen banka da gelirlerinin istenilen kredi miktarını karşılamadığı gerekçesi ile başvuruya olumsuz cevap verdi.

SANKİ HİPNOZ ETTİLER

Kocası 1250, kendisi de 1500 lira emekli maaşı alan Leyla Tatik, semt pazarında çay ve kahve satarak hayata tutunmaya çalışıyor. Haftada 2 gün kurulan ’kadınlar pazarı’nda kızı Hülya ile birlikte 50 kuruşa çay satan Leyla Tatik, yaşadıkları şoku ve gelişmeleri şöyle anlattı:

572a0c3bc03c0e40f0253242.jpg

Başlarına gelene kadar ’insanlar nasıl inanıyor’ diye düşünmesine rağmen, dolandırılınca gerçeği anladığını belirten Leyla Tatik, "Sanki hipnoz ediyorlar. Söylediklerinin dışında hareket edemez oldum. Polis akrabam var, daha önce sürekli onunla konuşur, her şeyi ona danışırdım, ama o gün ne olduysa arayamadım bile. Evimi sattırdılar, taksi ile Yüreğir İlçesi’ne kadar gittim, parayı kendi ellerimle bırakıp geldim. Eve gelince baktım ki eşim bir demlik çay yapmış. Polis olduğunu söyleyen adam ’Saat 17.00’de çayınızı içmeye geleceğim’ demiş, onları bekliyordu. Yani ikimizi de etkisi altına aldı" dedi.

BANKA KREDİ VERMEDİ

Evlerini satıp parasını dolandırıcılara verdikten sonra bütün hayatlarının değiştiğini anlatan Leyla Tatik, "Şimdi ne evimiz kaldı, ne de huzurumuz. Eşim hasta bir insan.Ben de rahatsızım. Evimizi kurtarmanın yollarını araştırdık, kredi çekmek istedik. Maaşlarımızı teminat gösterdik, banka da gelirimizi inceledi. Bizim yaşlarımızı, kredi miktarı ve ödeme şartlarına uygun bulmayınca olumsuz cevap verdi. Kredi imkanı da kalmayınca ne yapacağımızı bilemez olduk. Bütün hayatımız bir telefonla değişti" açıklamasını yaptı.

’DEVLET YARDIM ETSİN’

Kredi başvurusunun olumsuz karşılanması üzerine öfkelenen eşi Mehmet Tatik’in, olaylardan kendisini sorumlu tuttuğunu ifade eden Leyla Tatik, gözyaşları arasında konuştu. Eşinin kendisini boşayacağını dile getiren Tatik, "Banka kredi vermeyince, kocam çılgına döndü. Bütün suçun bende olduğunu söyledi. Mahkemeye verip beni boşamaya karar verdi. Evimden olduğum gibi, bir de yuvam yıkılacak. Ne yapacağımı şaşırdım. Devlet bu insanlara bir şey yapamıyor mu? Şurada 50 kuruşa sattığım çayla hayatımızı sürdürmeye çalışıyorum. Evi boşaltıp parkta, çadırda mı yaşayalım. Bu yaştan sonra ne yapacağımı bilemez oldum" diye konuştu.

"Dolandırıcılara evini kaptıran karısını boşadı!" haberi, 04 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Dolandırıcılara evini kaptıran karısını boşadı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dolandırıcılara evini kaptıran karısını boşadı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  2. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  3. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  4. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  5. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  6. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  7. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  8. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  9. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  10. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  11. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  12. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  13. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  14. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  15. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  16. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  17. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  18. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  19. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  20. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
3. Sayfa Haberleri