Donald Trump bu kez 'ırksal fişleme' önerdi

Donald Trump bu kez 'ırksal fişleme' önerdi

Donald Trump bu kez 'ırksal fişleme' önerdi Orlando’daki bir kulübe düzenlenen saldırıya ilişkin olarak dün Amerikan televizyonundaki bir tartışma programına katılan Trump, ABD'de polisin şüphelileri ten rengine, dinine, milliyetine ya da etnik kökenlerine göre sınıflandırması...

Orlando’daki bir kulübe düzenlenen saldırıya ilişkin olarak dün Amerikan televizyonundaki bir tartışma programına katılan Trump, ABD'de polisin şüphelileri ten rengine, dinine, milliyetine ya da etnik kökenlerine göre sınıflandırması yöntemi üzerinde düşünülmesi gerektiğini söyledi.

İslam karşıtı görüşleri ile tepki çeken sağ popülist emlâk milyarderi Trump, camilerin gözetim altında tutulmasını da talep ediyor. Cumhuriyetçilerin başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Trump, Fransa’da camilerin gözetim altında tutulduğuna, hatta bazılarının kapatıldığına dikkat çekiyor. Amerikan CBS kanalının “Face the Nation'' adlı programında “Bu talebiniz ülkedeki Müslümanların fişlenmesi anlamına mı geliyor'' diye sorulduğunda Trump, ABD’nin “ülke olarak'' bu hususu düşünmesi gerektiğini açıkladı.

"İsrail de yapıyor"

Trump, “Fişleme konusunda kafa yormak ve bu konuya cidden eğilmek zorundayız. Diğer ülkeler örneğin İsrail de bu yöntemi kullanıyor'' ifadelerini kullandı ve sözlerine şöyle devam etti: “Biliyor musunuz, aslında ben bu fişleme konseptini beğenmiyorum ama bu konuda sağlıklı düşünmemiz gerekiyor. Sağlıklı düşünme yeteneğimizi kullanmıyoruz.''

Donald Trump, Orlando’da Afgan kökenli bir saldırganın düzenlediği ve 49 kişinin hayatını kayebettiği olaydan sonra dış ülkelerden Müslümanların ABD’ye giriş yapmasının geçici olarak yasaklanmasını da talep etmişti.

0,,19190118_401,00.jpg0,,19190131_401,00.jpg

New York'ta Trump karşıtı protestolar

Cumhuriyetçiler'de isyan hareketi

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayını kesinleştireceği kongreye dört hafta kala Trump’ın bu ve benzeri çıkışları parti içinde Trump karşıtlarının isyanına yol açıyor. Medya haberlerine göre kongreye katılacak olan onlarca delege kongre tüzüğünü değiştirmek için harekete geçti. Söz konusu delegeler başkan adayının ön seçimlerde eyaletlerden aldığı oy oranına bakılmaksızın kongrede resmen aday gösterilen kişiden farklı bir ismin seçilmesini olanaklı hale getirmek istiyorlar.

Trump ise pazar günü Cumhuriyetçilere birlik-beraberlik çağrısında bulundu ve CBS ile yaptığı bir söyleşide parti yönetimine göndermede bulunarak, “parti içinde çok fazla konuşulduğu'' görüşünü savundu ve şöyle devam etti: “Siz kendi işinizle uğraşın, bırakın ben de kendi işime bakayım''.

Apple sponsorluktan çekildi

Bu arada New York Times gazetesinin bir haberine göre bilgisayar devi Apple, Donald Trump'a ilişkin rahatsızlıklar nedeniyle bu defa Cumhuriyetçi parti kongresinde sponsor olmayacağını açıkladı. Apple'ın finans desteğini geri çekmesinin Cumhuriyetçiler açısından büyük bir kayıp olmadığı, ancak gittikçe daha fazla sayıda büyük firmanın desteğini ya azalttığı, ya da tamamen durdurduğu bildiriliyor.

Deutsche Welle Türkçe

"Donald Trump bu kez 'ırksal fişleme' önerdi" haberi, 20 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Donald Trump bu kez 'ırksal fişleme' önerdi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Donald Trump bu kez 'ırksal fişleme' önerdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:31 Parke Temizliğinde Püf Noktaları: Aseton Kullanımı ve Doğru Yöntemler
  2. 22:29 Merdan Yanardağ’dan Oktay Saral'ın montajlı fotoğrafına tepki: "Büyük bir provokasyon"
  3. 22:27 Zıngıl Tatlısı: Mardin Mutfağının Pratik Lezzeti!
  4. 22:24 Sandık Kokusu final mi yapıyor?
  5. 22:10 Temmuz'da Memur ve Emeklilere Maaş Zammı Şoku!
  6. 22:01 Korhan Berzeg 10 aydır aranıyordu: Kemik parçaları ve kıyafetleri bulundu!
  7. 22:01 Bakan Uraloğlu X açıklaması yaptı: "Kanuni düzenleme gerekecek"
  8. 21:39 Özgür Özel, Erdoğan'la TBMM'deki görüşmesini şu şekilde anlattı!
  9. 21:21 İçkili Araç Kullanma Davasında, Alkol Üreten Vücuda Sahip Kişi Hakkında Karar Verildi!
  10. 21:06 Koç Holding'den Uyarı: Sahte Hesaplar ve Web Siteleri!
  11. 20:56 İflas Dalgası Sürüyor: Türkiye'nin İki Dev Şirketi Daha Battı!
  12. 20:47 Tüm Tazminatı Almak İçin Yeni Bir Yöntem Geliyor! İstifa Edenler Dikkat!
  13. 20:46 Güneş sisteminde dokuzuncu gezegen bulunmuş olabilir!
  14. 20:38 Moda Devi Krizde! Firma İflas Etti ve 100'den Fazla Mağazasını Kapatmayı Planlıyor!
  15. 20:33 ASELSAN'ın Yeni Silahı "Ejderha"! Uzaktan Durma Yeteneğiyle Herkesi Şaşırtıyor!
  16. 20:28 Sigortadan ödeme alabilmek için gerçekleştirdikleri yöntemler tüyler ürpertici!
  17. 20:26 Boğaziçi Üniversitesi'nde Tarihi Bir Durum: İlk Seçilmiş Rektör Okula Alınmadı!
  18. 20:23 Bakan Güler'den Irak İşbirliği ve Savunma Güncellemeleri: Ortak Harekat Merkezi ve F-16 Süreci
  19. 20:21 Apple, Çin Pazarında Zorlu Bir Döneme Giriyor!
  20. 20:20 Uzayda o tehlikelerden koruyor: Akrep derisinden üretiliyor ve Türk yapımı!
Dünya Haberleri