Editörün seçtikleri / 12 Şubat 2018

Editörün seçtikleri / 12 Şubat 2018

Editörün seçtikleri / 12 Şubat 2018 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Aldatıldık'...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.
ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

1-412.jpg

Zygmunt Bauman
TANRI’YA VE İNSANA DAİR
Çeviren: Akın Emre Pilgir
Ayrıntı Yayınları

Bu kitap farklılıkların yok sayıldığı, egemen zihniyetin kendisinden olmayan her şeye savaş açtığı, bastırdığı, edilgenleştirdiği ya da asimile ettiği günümüz koşullarına eğiliyor. Dinsel, toplumsal ve kültürel farklılıkların tanınması için yazılmış çarpıcı bir diyalog. Farklı dünya görüşlerine sahip iki öznenin aynı meselelere başka pencerelerden baktığı, bu esnada uzlaşmalar kadar ayrılıkların da öne çıktığı; ama her durumda karşılıklı konuşmanın mümkün olduğunu gösteren bu kıymetli çalışma, birlikte yaşamak zorunda olan insanların, tüm farklılıklarına rağmen, sayesinde çok şey öğrenebileceği nadide bir kaynak.

Kitapta insanların uyumla ve anlayışla yaşayabileceği bir gelecek umuduna işaret edilirken, bu geleceğe giden yolun türlü zorluklar, başarısızlık olasılıkları ve tehlikelerle dolu olduğu da dile getirilmektedir; belirsizliğin hem özgürlük için hem de güncel bir ahlaki zemin için bir başlangıç noktası olduğunu hatırlatarak…

160 s. İstanbul 2018

2-349.jpg

Amin Maalouf
29 NUMARALI KOLTUĞUN HİKAYESİ
Fransa Tarihinin Dört Yüzyılı
Çeviren:Orçun Türkay
Yapı Kredi Yayınları

Amin Maalouf 2011 yılında Claude Lévi-Strauss'un ardından Fransız Akademisi'nde 29. Koltuğa seçildi. Fransız Akademisi üyesi olmak Fransız dili üstüne araştırma yapmak kadar Akademi'nin tarihi hakkında çalışmak gibi bazı yükümlülükleri de beraberinde getiriyordu. İşte 29 Numaralı Koltuğun Hikâyesi bu çalışmaların bir meyvesi olarak doğdu.

Yapı Kredi Yayınları 2017 yılında Maalouf'un Fransız Akademisi'ne Kabul Konuşması'nı yayınlamıştı. Akademi'nin âdetleri gereği, seçilen her yeni üye koltuğunu devraldığı selefi hakkında bir konuşma yapmak zorundaydı. Maalouf da Claude Lévi-Strauss hakkında muazzam bir konuşma yaptı. Ancak Maalouf'un 29 numaralı koltuğa olan ilgisi bununla sınırlı kalmadı.

On sekiz kişi yer alıyor kitapta. Bu on sekiz kişinin hikâyesi hiç kuşkusuz dönem(ler)in Fransa'sına ayna tutma işlevi de görmekte...

Maalouf, her zamanki titizliği ve ayrıntılara olan düşkünlüğüyle, koltuğun ilk sahibi Pierre Bardin'den (1590-1635) selefi Claude Lévi-Strauss'a (1908-2009) varıncaya dek, Fransa'nın siyasi ve kültürel tarihinin satır aralarında bir kazı çalışmasına girişiyor adeta...

208 s. İstanbul 2018

3-252.jpg

Vladimir İlyiç Lenin
DEVRİME DOĞRU
Çeviren: Alper Birdal
Yazılama Yayınları


“Savaş,'' diyor Lenin, “savaştan önce izlenen politikaların doğrultusunu değiştirmez, yalnızca onların gelişimini hızlandırır. Savaş sürecinde kendi egemen sınıflarının yanında yer alan dönemin önde gelen Sosyal Demokrat partilerinin “demokratik bir barışın yaklaşmakta olduğu'' iddiasına, “tıpkı 'anavatanın savunulmasına' ilişkin sözlerin kitlelere sahtekarca ulusal kurtuluş savaşı ideolojisini aşılaması gibi, demokratik bir barış hakkındaki sözler de kitlelere aynı burjuva yalanını farklı bir biçimde aşılamaktadır'' diye karşı çıkıyor.

Lenin'in 1916 başlarıyla Kasım 1917 arasında yazdıklarından derlenen Devrime Doğru, Bolşeviklerin 1. Dünya Savaşı'na ve emperyalizmin dinamiklerine ilişkin değerlendirmelerini, adil ve kalıcı bir barışın nasıl sağlanabileceğine ilişkin görüşlerini, dönemin Sosyal Demokrat hareketine yönelik eleştirilerini ve bütün bunların Rusya'da sosyalist devrimin zaferiyle ilişkisini ortaya koyuyor.
Devrime Doğru, Ekim Devrimi'nin içine yerleştiği uluslararası bağlamın yanı sıra Rusya ve Bolşevik Parti içerisinde verilen siyasi mücadelelere de ışık tutuyor. Ekim Devrimi'nin zafere ulaşmasında Lenin'in önderliğinin ne denli önemli bir rol oynadığını gösteren bu metinler, yaşıdığı tarihsel değerin ötesinde günümüzün pek çok sorununa ilişkin sosyalist devrimci bir perspektif de sunuyor.

477 s. İstanbul 2018

banner-006-001-002.jpg

"Editörün seçtikleri / 12 Şubat 2018" haberi, 12 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 12 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Editörün seçtikleri / 12 Şubat 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Editörün seçtikleri / 12 Şubat 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  2. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  3. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  4. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  5. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  6. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  7. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  8. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  9. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  10. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  11. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  12. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  13. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  14. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  15. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  16. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  17. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  18. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  19. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  20. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
ABC Kitap Haberleri