Editörün seçtikleri / 20 Kasım 2017

Editörün seçtikleri / 20 Kasım 2017

Editörün seçtikleri / 20 Kasım 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Aldatıldık'...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz.

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

1-355.jpg

Hüsnü Mahalli
ORTADOĞU’DA DİKTATÖRLER
Destek Yayınları

“Bu da ne?'' demeyin.
Kitabı okuyunca çok hoşunuza gidecek.
“Dimu-Karasi.''

Eğlenceli ve müzikal.
Söylene söylene anlamını bulacaksınız. “Bu kadarı da olmaz'' demeyin. Şöyle bir etrafınıza bakın. Benim yazdığım türden konulara. Okuyunca  bu coğrafyanın her şeyini öğreneceksiniz. Sizi bekleyen riskleri de... Kurtulmanın yollarını da... Sonrası çok kolay: Bilerek karar vermek! Ama öncesinde düşünmek. Birlikte yürümek için... Demokrasi ve özgürlük içinde. Türkiye ve herkesin onurlu geleceği için. Son şansımızı değerlendirip, hep birlikte kurtulmak için.
Hep birlikte! Yoksa... Yok olmak. Hep birlikte.
Yavaş yavaş.
Ya da!!!

240 s. İstanbul 2017

2-302.jpg

Şenol Çarık
DOKTOR HİKMET KIVILCIMLI
Asi Kitap

“VATAN AŞKINI SÖYLEMEKTEN KORKAR
 
HALE GELMEKTENSE ÖLMEK DAHA İYİDİR!'' -- Dr. Hikmet Kıvılcımlı
 
Doktor Hikmet Kıvılcımlı; Türkiye solunun önde gelen isimlerinden, bilimsel sosyalist kuramcı, lider, özgün, üretken, araştırmacı ve bir polemik ustası... 17 yaşında, Köyceğiz Kuvay--ı Milliye Komutanı olarak düşman işgaline karşı savaşır. Genç yaşlarından itibaren Marksizmi kavrayıp bunu Türkiye’nin kendi özgün koşullarına uyarlama çabası vermiş; kendi tabiriyle, “Marksizm-- Leninizmi alfabeden başlayıp cebri âlâsına dek etüd etmiştir.'' Çalışmalarında uyguladığımetodoloji, kendisinin de içinde yer aldığı toplumun gerçekliğine ulaşmaya ve bu gerçekliğe ilişkin çıkarımlarda bulunmaya çalışmaktır.
 
Tarihi bir bilim olarak anlama ve kavrayışın kitabı olan “Tarih Tezi'' başta olmak üzere çok sayıda kitap, çeviri, gazete ve dergilerde yayımlanmış yüzlerce makale ve yayımlanmamış binlerce sayfalık çalışma bırakmıştır. Yaşamının özeti, her anı davaya adanmış ve davayı düşünerek geçirilen bir ömürdür.
 
Şenol Çarık, bu adanmış ömrü, bilimsel titizlik ve tarafsızlıkla araştırdı. Bu kitap aynı zamanda bu büyük insana saygı duruşudur.

296 s. İstanbul 2017

3-217.jpg

Yusuf Ziya Bahadanlı
BİR HİKAYEM VAR
Yazılama Yayınları

Yusuf Ziya Bahadınlı, öykülerinde yoksulluğun bin bir dayatmasıyla yaşamı un ufak olmuş insanları anlatır. Doğup büyüdüğü topraklardan kopan ve başka şehirlerde, giderek başka ülkelerde yaşamak zorunda kalan insanların sorunları, özlemleri ve umutları öykülerin çoğundaki ana temayı oluşturur. Öykülerin bir bölümü ise, çocukluk dünyasının düşlerle örülü köşelerine ışık tutar. Bazı öyküler sevgi üzerine gözlemlerle yüklüdür.
 
Yazarın uzun bir üretim sürecinde oluşturduğu öyküleri bu dönemin daha büyük ölçekli süreçlerinden etkilenir, öne çıkan sorunlar ve yaklaşım yöntemleri giderek gelişir ve derinleşir. Öyküler yazarın yaşamındaki temel değişiklik çizgisini izler; köyde doğan ve çocukluğunu geçiren, yayıncı, yazar ve milletvekili olarak şehre yerleşen yazar, yaşamının olgunluk döneminde ülke dışına, Avrupa'ya gitmek durumunda kalır.
 
272 s. İstanbul 2017




Tele1 TV, Türkiye'nin içine itilmek istendiği karanlıkta, halka sadece gerçekleri söylemek için yaklaşık bir yıldır mücadele veriyor. Bu ekranın arkasında sermaye grupları yok, sadece direngen bir halk var...

Değerli okurlar, siz de izleyici sponsoru olmak için detaylı bilgilere aşağıdaki Tele1 logosuna tıklayarak ulaşabilirsiniz:tele1_567.jpg


 

"Editörün seçtikleri / 20 Kasım 2017" haberi, 20 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Editörün seçtikleri / 20 Kasım 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Editörün seçtikleri / 20 Kasım 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  2. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  3. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  4. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  5. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  6. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  7. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  8. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  9. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  10. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
  11. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  12. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  13. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  14. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  15. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  16. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  17. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  18. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  19. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  20. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
ABC Kitap Haberleri