Emniyet, IŞİD'in Ankara'daki okulunu bir yıldır biliyormuş!

Emniyet, IŞİD'in Ankara'daki okulunu bir yıldır biliyormuş!

Emniyet, IŞİD'in Ankara'daki okulunu bir yıl... Antep’te 20 Ağustos’ta bir düğüne düzenlenen ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısının ardından Türkiye çapında örgüte yönelik başlatılan operasyon ve gözaltı dalgasının Ankara ayağında ilginç bir...

Antep’te 20 Ağustos’ta bir düğüne düzenlenen ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD saldırısının ardından Türkiye çapında örgüte yönelik başlatılan operasyon ve gözaltı dalgasının Ankara ayağında ilginç bir detay ortaya çıktı. Birgün'den Doğu Eroğlu'nun haberine göre, Emniyet’in Ulus yakınlarındaki Ulucanlar Caddesi’nde bulunan ve ''IŞİD burada çocukları eğitiyor’ şeklinde basına servis ettiği binadaki faaliyetleri bir yıldır bildiği anlaşıldı.

Emniyet, Ulus yakınlarındaki Ulucanlar Caddesi’nde bulunan 5 katlı bir binaya yaptıkları baskında, IŞİD’in 9 ile17 yaş arasındaki çocuklara eğitim verdiği bir mekanı ortaya çıkardıklarını Anadolu Ajansı aracılığıyla duyurmuştu. Ancak Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün hazırlayıp Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu bir fezlekeye göre, Ulucanlar Caddesi’nde örgüt faaliyetlerinin yürütüldüğü bina polis tarafından çoktan tespit edilmişti. Ulucanlar Caddesi 51 numarada yapılan faaliyetlere de değinilen “Tekfirci/Samanpazarı Grubu'' başlıklı fezlekenin Temmuz 2015’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği göz önünde bulundurulduğunda, Ankara Emniyeti’nin ''IŞİD okulu’ olarak anılan binadan ve buradaki faaliyetlerden en az 13 aydır haberdar olduğu, Antep’teki saldırıya kadarsa bu faaliyetlere göz yumduğu anlaşılıyor.

En az 13 aydır biliyorlarmış

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Temmuz 2015’te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği 27 şüpheli hakkındaki fezlekede Ankara’daki IŞİD örgütlenmeleri özetleniyor. Ankara’da Samanpazarı Grubu, Tatlıbal Grubu, Murat Gezenler Grubu ve Harun Yıldırım Grubu olarak nitelediği yapılanmaların IŞİD adına örgütlenme faaliyeti yürüttüğü ve Suriye’deki çatışma bölgelerine savaşçı götürdüğü aktarılan fezlekenin Murat Gezenler Grubu'ndan bahsedilen kısmında ''IŞİD okulu’ olarak bilinen binadan da söz ediliyor. Fezlekenin bu bölümünde şu ifadeler kullanılıyor: “Tekfirci Murat Gezenler Ankara grubu içerisinde yer alan şahısların peyderpey Suriye’ye gidip geldikleri, Ankara’da kalan grup mensuplarının Sıhhiye Maltepe Pazarından dükkan temin ettikleri, ayrıca Ulucanlar Caddesi No:51 sayılı adreste bulunan (5) katlı binayı kiraladıkları, burada ders ve eğitim faaliyetlerini sürdürecekleri...''

Yeni tespit edilmiş gibi

Ulucanlar Caddesi 51 numarada yer alan ve kitabevi olarak bilinen 5 katlı binada eğitim öğretim çalışmaları yapıldığının Temmuz 2015’te farkında olan Emniyet, 26 Ağustos’ta yapılan operasyonla ilgili Anadolu Ajansına bilgi vermiş, operasyonun detayları haberde şöyle yer bulmuştu: “Ekiplerin baskın yaptığı mekanlardan biri de Ulucanlar Caddesi'nde kitabevi olarak bilinen 5 katlı bina oldu. Binanın her katına şadırvan ve mescit yapıldığı, üst katların ise öğrenci yatakhanesi olarak düzenlendiği görüldü. İçeride bulunan küçük yaştaki 22'si kız, 26 çocuk, ailelerine verilmek üzere, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. ''Kitabevi’ adı altında faaliyet gösteren işletmenin sosyal medya üzerinden ilanla öğrenci aldığı, aileleri tarafından getirilen çocuklara örgüt faaliyetleri doğrultusunda verilen eğitim sonunda karne düzenlendiği tespit edildi.''

27 Ağustos’ta, yani baskından bir gün sonra Ulucanlar Caddesinde yer alan binaya giden BirGün, binadaki faaliyetlerin durmasının ardından Ulucanlar Caddesi'nde yer alan diğer dükkanların çalışanları ve sahipleri ile Emniyet kaynaklarınca IŞİD’le ilişkili olduğu ileri sürülen mekanın komşularıyla görüşmüştü. Binadaki faaliyetlere tanık olanlar, kitabevi olarak bildikleri mekana çocuklar dışında gelen giden olmadığını, binanın yaklaşık bir buçuk yıldır eğitim faaliyetleri için kullanıldığını aktarmıştı.

Murat Gezenler kimdir?

Emniyetin Murat Gezenler Grubu diye isimlendirdiği hücreye adını veren Murat Gezenler, aynı zamanda Hacıbayram’da ortaya çıkan IŞİD yapılanmasına da Selefi tefsiri dersleri veren kişi. Murat Gezenler’in, kendisi gibi Türkiye’deki IŞİD yapılanmaları arasında gezici vaiz olarak görev yapan İstanbul’daki Eyüp/Güngören yapılanmasının önemli ismi İlyas Aydın (Ebu Ubeyde) ve Halis Bayuncuk (Ebu Hanzala) ile irtibatı bulunuyor.

"Emniyet, IŞİD'in Ankara'daki okulunu bir yıldır biliyormuş!" haberi, 21 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Emniyet, IŞİD'in Ankara'daki okulunu bir yıldır biliyormuş! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Emniyet, IŞİD'in Ankara'daki okulunu bir yıldır biliyormuş! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  2. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  3. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  4. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  5. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  6. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  7. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  8. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  9. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  10. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  11. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  12. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  13. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  14. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  15. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  16. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  17. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  18. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  19. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  20. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
Gündem Haberleri