EMO: Cumhuriyet`in aydınlığı ile 62 yıldır buradayız

EMO: Cumhuriyet`in aydınlığı ile 62 yıldır buradayız

EMO: Cumhuriyet`in aydınlığı ile 62 yıldır ... EMO''nun ülkenin zor koşullarına rağmen bilimsel çalışmalarını sürdürdüğü ve bu çalışmaların ülkenin ve toplumun içinde bulunduğu durumdan soyutlanamayacağı vurgulanan açıklamada, "EMO olarak bilimin ve aklın yol göstericiliğinde,...

EMO''nun ülkenin zor koşullarına rağmen bilimsel çalışmalarını sürdürdüğü ve bu çalışmaların ülkenin ve toplumun içinde bulunduğu durumdan soyutlanamayacağı vurgulanan açıklamada, "EMO olarak bilimin ve aklın yol göstericiliğinde, insandan ve emekten yana duruşumuzla, demokrasi ve barış talep ediyoruz. Cumhuriyet''in aydınlığı ile 62 yıldır buradayız, burada olmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz" denildi.

Elektrik Mühendisleri Odası olarak, kuruluşumuzun 62. yılını, coğrafyamızdaki kan, gözyaşı ve kaos ortamı içinde karşılıyoruz. Her geçen güne yeni bir bomba, yeni bir suikast yeni asker ölümleri ile uyanıyoruz. Sahibi olmadığımız bir savaşta gencecik bedenler toprağa düşüyor, izliyoruz.

İçinden geçtiğimiz bu zor koşullarda her türlü baskıya karşı Elektrik Mühendisleri Odası olarak meslektaşlarımızın ve meslek alanlarımızın sorunlarının ülke gerçeğinden ayrı tutulamayacağı bilinci içinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. EMO bünyesinde 10 ayrı mühendislik unvanı, 89 farklı iş alanı bulunmakta olup; 14 şube ve 112 temsilciliğimiz ile 60 bine yaklaşan üyemize hizmet veriyoruz. Diğer yandan mesleki alanlarımıza ilişkin sorunları, görüş ve önerilerimizi kamuoyuna bilimin yön göstericiliğinde sunmaya çalışıyoruz. Mesleki alanlarımızla ilgili dergi ve kitap gibi yayınlar çıkartıyor; kongre ve sempozyumlar düzenliyor; üyelerimize yönelik meslek içi sürekli eğitimler veriyoruz. Bu çalışmalarımızı tüm örgütsel yapımız içerisinde 65'i mühendis olmak üzere 186 çalışanımız ve üyelerimizle birlikte yürütüyoruz.

Yeni uzmanlık alanları ile giderek genişleyen örgütsel yapımızın, meslek alanlarımızın ve üyelerimizin sorunlarına yaklaşımda ortak bir aklı harekete geçirmek üzere sadece seçilen Yönetim Kurulları ile sınırlı olmayan demokratik bir çalışma anlayışını sürdürmeye özen gösteriyoruz.

Oda Tüzüğümüzde yer aldığı gibi "meslek örgütü olarak bilimi ve tekniği kamu yararına uygulama" sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Bu temel üzerinde yükselttiğimiz çalışmalarla, Odamızın dar meslekçi bir bakış açısına sıkıştırılmasına karşı çıkıyoruz. Odamızın ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve siyasal gelişmelere duyarsız olması beklenemez. Demokrasinin olmadığı bir yerde bilimin gelişmesi, bu çerçevede mühendislik de dahil olmak üzere hiçbir mesleğin hakkıyla yerine getirilebilmesi mümkün değildir.

Ülkemiz hem ekonomik hem siyasal olarak derin bir açmaza sürüklenmiştir. Toplumsal gerilim giderek artmakta, ülkeyi yönetenlerin yürüttüğü siyasetin dili ve tarzı da kendisi gibi düşünmeyenlere karşı haksız ve adaletsiz bir uygulamaya dönüşmektedir. Rejim değişikliği söylemleri ile ülkemiz sonu belirsiz maceralara sürüklenmek istenmektedir. EMO olarak bilimin ve aklın yol göstericiliğinden, insandan ve emekten yana duruşumuzla, demokrasi ve barış talep ediyoruz. Cumhuriyet'in aydınlığı ile 62 yıldır buradayız, burada olmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz.

"EMO: Cumhuriyet`in aydınlığı ile 62 yıldır buradayız" haberi, 26 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan EMO: Cumhuriyet`in aydınlığı ile 62 yıldır buradayız haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. EMO: Cumhuriyet`in aydınlığı ile 62 yıldır buradayız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  2. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  3. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  4. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  5. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  6. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  7. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  8. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  9. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  10. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  11. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  12. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  13. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  14. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  15. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  16. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  17. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  18. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  19. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
  20. 09:37 Felipe Melo'dan Dani Alves Açıklaması: Taciz Suçuna Karşı Sert Tavır
Gündem Haberleri