Ensar Davası'nda sanık öğretmen savunma yaptı, mağdurların avukatı tanıdık çıktı!

Ensar Davası'nda sanık öğretmen savunma yaptı, mağdurların avukatı tanıdık çıktı!

Ensar Davası'nda sanık öğretmen savunma yapt... Karaman'da kentin en önemli okullarından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'ndan görevli sınıf öğretmeni Muharrem B., Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait kayıt dışı yurtlarda barınan 10...

Karaman'da kentin en önemli okullarından Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'ndan görevli sınıf öğretmeni Muharrem B., Ensar Vakfı ile Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait kayıt dışı yurtlarda barınan 10 erkek öğrenciye 'cinsel istismarda' bulunduğu iddiasıyla geçen 5 mart günü tutuklandı. Toplamda 508 yıl 3 ay ceza verildi.

Davanın iddianamesine göre, tecavüzlerden bazıları Karaman’daki Ensar Vakfı misafirhanesinde gerçekleşti. Ancak buna rağmen, Karaman’da davaya bakan mahkeme, Ensar Vakfı’nın “müdahil olma'' isteğini kabul etti.

MAĞDURLARIN AVUKATI DA ENSAR BAĞLANTILI

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, tüm bunlara ek olarak, davada mağdur çocukların avukatlığını üstlenen Mahmut Uğurlu’nun da “Ensar bağlantısı'' ortaya çıktı.

Şöyle ki; Tecavüze uğradığı iddia edilen çocukların avukatı Mahmut Uğurlu, tecavüz suçunun işlendiği yerlerden biri olan Ensar Vakfı’nın Genel Başkanı ile “iş ortağı''.

Avukat olan Ensar Vakfı Genel Başkanı Cenk Dilberoğlu ile Mahmut Uğurlu, aynı avukatlık bürosunda, birlikte çalışıyorlar. “Kollektif Hukuk bürosunda'', Dilberoğlu ile Uğurlu, birlikte avukatlık yapıyorlar.

ENSAR VAKFI BAŞKANI DA CÜBBE GİYİP, DAVAYA GİRDİ

Mahkemenin “müdahil'' olma başvurusunu kabul etmesi ile Ensar Vakfı Başkanı Dilberoğlu da avukat cübbesini giyerek, Karaman’daki davaya bizzat katıldı.

İLK İFADE: BEN YAPMADIM

Duruşmada sanık Muharrem B.'nin ifadesine başlandı. Cinsel saldırı sanığı öğretmenin, ifadesinde tüm suçlamaları reddettiği öğrenildi. Habertürk'ün haberine göre, eşcinsel olduğunu belirten sanık öğretmen, "Çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunmadım. Çocuklar kendi aralarındaki istismarı benim üzerime attı" dedi.

Savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmediği belirtilen Muharrem B.’nin ilk sözlerinin iyi bir eğitimci olduğu ve TEOG başarıları bulunduğunu söylemek oldu. Çocukları evladı gibi sevdiğini ileri süren Muharrem B. "Ben yapmadım, polisler çocukları yanlış yönlendirmiş" dedi. Emniyette baskı altında verdiği ileri sürdüğü ifadeleri kabul etmediğini söyleyen Muharrem B., "Polis bana ’Sen burada anlat, sen ceza almazsın’ dedi. Ben de anlattım" ifadelerinde bulundu.

"ÇOCUKLAR KEŞKE BURADA OLSAYDI DEDİ, BERAAT İSTEDİ"

Sanık Muharrem B. duruşmadaki ifadesinde, çocukları suçlayıp, suçu üzerine atmak istediklerini iddia etti. Beraatına karar verilmesini isteyen sanık Muharrem B., ''Ailelerin ve çocukların olduğu ortamda yargılanmak isterdim. Hayvanlarla ilgili müstehcen görüntüleri ise ben fen bilgisi dersi kapsamında YouTube’den, canlı üremesiyle ilgili belgesel izlettim. Keşke çocuklar da burada olsaydı, onlarla karşılaşsaydık'' dedi.

AVUKATLARDAN ALKIŞLI PROTESTO

Mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdikten sonra, davaya gözlemci ve izleyici olarak katılmak isteyen milletvekilerin taleplerini incelediği öğrenildi. Bu sırada duruşma salonunun önünde bekleyen avukatlar ise, içeri alınmayıp bekledikleri gerekçesiyle durumu alkışlarla protesto etti. Salonun kapısı kapalı olduğu için avukatlar ile mübaşir ve polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.  Saat 10.55'de duruşma salonunun kapısı yeniden açıldı ve müdahil avukatlar salona alınmaya başlandı.

Mağdur çocuklardan 5'inin avukatlığını üstlenen Karaman Baro Başkanı Oktay Yılmaz, ''5 mağdur çocuğun avukatlığını ben üstlendim. Diğer 5 çocuğun da Ensar Vakfı’nın avukatlarının savunacağını biliyorum. Başta Karaman Barosu Çocuk Hakları Komisyonu ve Barolar Birliği olmak üzere yaklaşık 30 baronun çocukları komisyonunda görevli avukatlar, davaya müdahil olacak.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahil olacak'' dedi.

SANIĞA AKIL SAĞLIĞI YERİNDE RAPORU VERİLDİ

Mağdur çocukların ifadesinin daha önceden alındığını belirten Baro Başkanı Yılmaz, ''Çocukların ifadeleri alındı. Adli Tıp Raporları hazır. Sanık da SEGBİS ile duruşmaya katılacak. Onun da Adli Tıp Raporu hazır. Akıl ve ruh sağlı yerinde raporu verilmiş. Duruşmanın bugün karara bağlanacağını tahmin ediyoruz'' dedi.

Duruşmada mağdurlara destek için Karaman’a gelen bazı sivil toplum kuruluşları da, adliye binasının yaklaşık 100 metre ilerisindeki güvenlik noktasından içeri alınmadı. Aralarında  Ankara Kadın Platformu, Eğitim-İş, İlerici Kadınlar Derneği, Emekci Harekat Partili Kadınlar, Birleşik Kamu İş Sendikası gibi sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, ''Ensar vakfı kapatılsın’, ''Tecavüzcüleri korumayın’, ''Tecavüzcüyü koruyan bakanlar istifa’ şeklinde slogan attı.

''Tecavüzü örtbas edemezsiniz’, ''Takipteyiz sorumlulardan hesap soracağız’ pankartaları de dikkat çekerken grup hükümet aleyhinede slogan attı.

Öte yandan Ensar Vakfı Karaman şubesinin binasına Türk Bayrağı asılarak tabelası kamufle edilmeye çalışıldı.

1 AVUKAT GÜÇLÜKLE İKNA EDİLDİ

Oktay Yılmaz, sanığı savunmak için de Karaman Barosu’na kayıtlı hiçbir avukatın kabul etmediğini, ancak CMK gereği bir avukat arkadaşlarını güçlükle ikna edip, sanığın avukatlığını üstenmek zorunda kaldığını belirtti.

Ağır Ceza Mahkemesi’nin önüde başta CHP’li milletvekilleri,  çok sayıda avukat ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri salonun önünde bekledi. Salonun kapısı ise saat 09.15'da açıldı ve katılımcılar ve avukatlar içeri alındı. Saat 09.30'da duruşma başladı.

"Ensar Davası'nda sanık öğretmen savunma yaptı, mağdurların avukatı tanıdık çıktı!" haberi, 20 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ensar Davası'nda sanık öğretmen savunma yaptı, mağdurların avukatı tanıdık çıktı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ensar Davası'nda sanık öğretmen savunma yaptı, mağdurların avukatı tanıdık çıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Gündem Haberleri