Enver Arpalı'nın kardeşinden Ferhat Sarıkaya'ya: Bu şahıs, ağabeyimin katilidir

Enver Arpalı'nın kardeşinden Ferhat Sarıkaya'ya: Bu şahıs, ağabeyimin katilidir

Enver Arpalı'nın kardeşinden Ferhat Sarıkaya... Kardeş Arpalı, suçlamaları gururuna yediremediği için intihar eden Genel Sekreter Enver Arpalı'nın yargılandığı Van 100. Yıl Üniversitesi'ne yönelik soruşturmanın savcısı Sarıkaya hakkında “Bunun baktığı bütün...

Kardeş Arpalı, suçlamaları gururuna yediremediği için intihar eden Genel Sekreter Enver Arpalı'nın yargılandığı Van 100. Yıl Üniversitesi'ne yönelik soruşturmanın savcısı Sarıkaya hakkında “Bunun baktığı bütün davalar irdelenmeli. Bu şahıs, ağabeyimin katilidir" dedi. 

"Hüseyin Çelik ve dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek de işin içindeydi" diyen Arpalı ailesinin avukatı Kazan, 'Arpalı'nın kendisine atılan iftira karşısında ezildiğini' anlattı. Arpalı’ya cezaevinde iki tane çamaşır ipi verildiğini söyleyen Kazan, Arpalı’nın bu iplerle kendisini astığını kaydetti. 

Avukat Turgut Kazan, darbe girişimi kapsamında devam eden 'FETÖ' soruşturmasında tanık olarak ifade veren Savcı Sarıkaya hakkında "İfadesinde bu örgütsel ilişkisini sürdürüyor ve örgütün Pensilvanya’nın kendisi ile birlikte örgüt üyesi olarak görev yaptığı kişileri saklıyor" dedi.

"Halen içimizde yanan bir ateştir bu"

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, Enver Arpalı’nın kardeşi mimar Dursun Arpalı, Sarıkaya’nın gerçek yüzünü ortaya çıkarması gerektiğini belirterek, “Bunun baktığı bütün davalar irdelenmeli. Bu şahıs, ağabeyimin katilidir'' dedi. Ağabeyinin “yerim sabittir'' demesine karşın bir türlü tahliye edilmediğini, adliyeye kelepçeli gelmek istemediği için intihar ettiğini belirten Dursun Arpalı, “Tahliye dilekçesinde, psikolojim tamamen bozuldu. Kalp ilaçları alıyorum, tansiyon hastasıyım. Sonunda beraat edeceğime inanıyorum. Tahliye edin beni dedi. Okumadan hayır dediler. Bu işin arkasını bırakmayacağız. 11 sene geçti. Halen içimizde yanan bir ateştir bu. Kolay iş değil'' diye konuştu.

"Çiçek de bedel ödemeli"

Dönemin Adalet Bakanı Çiçek’i suçlayan Dursun Arpalı, “Zamanın Adalet Bakanı dahil tüm sorumlular bunun bedelini ödemeli. Var mı böyle bir şey? Biz adalet adalet dedik. Pensilvanya’nın talimatıyla yapılan bir adalet adalet mi olur? O zaman sesiniz çıkmadı. Olmayan bir adalete güvendik. Buradaki herkes suçludur'' dedi.

"Çiçek ve Çelik de işin içindeydi"

Enver Arpalı’nın ailesinin avukatı Turgut Kazan, savcı Sarıkaya’nın ifadesini değerlendirdi. Bunların itiraf olmadığını, zaten Sarıkaya’nın ne olduğunun belli olduğunu söyleyen Kazan, “İfadesinde bu örgütsel ilişkisini sürdürüyor ve örgütün Pensilvanya’nın kendisi ile birlikte örgüt üyesi olarak görev yaptığı kişileri saklıyor. Sadece tutuklanmış bir kişinin adını veriyor. Oysa orada müthiş bir ekip vardı'' dedi. 100. Yıl Üniversitesi soruşturmasının Fetullah Gülen suç örgütünün ilk eylemi olduğunu belirten Kazan, şunları anlattı: "O eylemin hazırlayıcıları içerisinde AKP’nin ileri geleni sayılabilecek Hüseyin Çelik ve dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek de vardı. Adalet Bakanı olarak hazırladığı kararname taslağı ile Ferhat Sarıkaya’yı oraya atadılar. 100. Yıl Üniversitesi Saidi Nursi Üniversitesi olarak planlandı. Erdoğan Teziç başkanlığındaki YÖK, üniversitede Fethullahçı yapılanmayı dağıtmak için Yücel Aşkın ve bir ekibi oraya atadı. Hüseyin Çelik o yerel seçimde belediyeyi bize verin üniversiteyi halledeceğiz diye konuşmalar yaptı. Onlar da belediyeyi AKP’ye verdiler. Ve böylece düğmeye basıldı.''

"Çamaşır ipi verdiler"

Genel Sekreter Enver Arpalı’nın muhafazakar biri olduğuna dikkati çeken Turgut Kazan, kendisine atılan iftira karşısında ezildi ve cezaevinde kendisiyle görüşmeye gelen imama “İntihar Müslümanlıkta günah mıdır'' diye sorduğunu anlattı. Hatta Arpalı’ya cezaevinde iki tane çamaşır ipi verildiğini söyleyen Kazan, Arpalı’nın bununla kendisini astığını kaydetti.

"Zavallı bir adam"

Ferhat Sarıkaya’nın 'zavallı bir adam' olduğunu söyleyen Kazan, şöyle devam etti:

"Bu iddianame falan yazamaz. İki cümleyi yan yana getiremez. Cemil Çiçek’e Meclis Başkanı’yken sordum. Siz o iddianamelerin nerede yazıldığını biliyor musunuz diye. Bilmez olur muyum dedi, hepsi Ankara’da yazılıyor, flaş bellekle gidiyor dedi. Bütün bunların hepsi AKP cemaat ortaklığı içinde yapıldı."

Van 100. Yıl Üniversitesi’ne yönelik operasyon, cemaatin ilk operasyonuydu. Dönemin Van Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın talimatıyla yolsuzluk adı altında yapılan operasyonda, Rektör Yücel Aşkın, Genel Sekreter Enver Arpalı tutuklandı. 11 Temmuz 2005’te tutuklanan Enver Arpalı, hakkındaki suçlamaları onuruna yediremedi ve 13 Kasım 2005’te cezaevinde kendisini asarak intihar etti. Cezaevinde bunu duyan Yücel Aşkın da kalp krizi geçirdi. Savcı Sarıkaya ise geriye kalan 10 kişi hakkında dava açtı. Van’da yapılan yargılama sonucunda tüm sanıklar beraat etti.

Van 100. Yıl Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Enver Arpalı, Umut Kitabevi davasından önce kumpas davalarının ilk sinyali olarak gösterilen Van 100. Yıl Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın, evinde tarihi eser bulundurduğu iddiası ile başlatılan soruşturma kapsamında cezaevine alınmıştı. Arpalı, bir süre sonra cezaevinde intihar etmişti.

"Enver Arpalı'nın kardeşinden Ferhat Sarıkaya'ya: Bu şahıs, ağabeyimin katilidir" haberi, 03 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Enver Arpalı'nın kardeşinden Ferhat Sarıkaya'ya: Bu şahıs, ağabeyimin katilidir haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Enver Arpalı'nın kardeşinden Ferhat Sarıkaya'ya: Bu şahıs, ağabeyimin katilidir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  2. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  3. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  4. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  5. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  6. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  7. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  8. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  9. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  10. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  11. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  12. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  13. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  14. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  15. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  16. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  17. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  18. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  19. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  20. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
Gündem Haberleri