"Erdoğan 3 AKP'li için 'onları kelepçeli görmek istiyorum' diye bağırdı, Saray'ın camları zangırdadı"

"Erdoğan 3 AKP'li için 'onları kelepçeli gör... Sözcü yazarı Can Ataklı, bugünk, köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP içerisinden üç kişi için "O üçünü kelepçeli görmek istiyorum" diye bağırdığı iddasında bulundu.Ataklı bu isimlerin bir dönem üst düzey AKP'liler...

Sözcü yazarı Can Ataklı, bugünk, köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP içerisinden üç kişi için "O üçünü kelepçeli görmek istiyorum" diye bağırdığı iddasında bulundu.

Ataklı bu isimlerin bir dönem üst düzey AKP'liler olduğunu ve birisinin de partinin kurucularından olduğunu aktardı. 

İşte Can Ataklı'nın o yazısı; 

Ankara'da kulağı hayli delik bir kaynağım “kesinlikle doğru'' diye anlattı. Erdoğan saraya çağırdığı önemli bir AKP'li isme “O üçünü kelepçeli görmek istiyorum'' demiş. Kaynağım “Demiş diyorum ama öyle sakin ifadeyle değil, öfkeyle öyle bağırmış ki sarayın camları zangırdamış'' diyerek sözlerine destek verdi.

Kim peki bu üç kişi? Biri bir dönem öncesinin en tepedeki ismi. Diğeri yine kısa süre öncesine kadar devletin en önemli icra makamını işgal eden kişi. Üçüncüsü ise AKP'nin kurucularından, demokrasinin kalesinin yöneticiliğini yapmış bir isim. Öfkenin kaynağı ise bu üç kişinin cemaatle ilişkili olduğuna inanılması. Saray bu üçlünün gizliden gizliye kuyusunu kazdığına inanıyormuş.

Dedikoduyu bir kenara bırakalım, önceki gün yapılan bir toplantıya değinelim. KALDER yani Kalite Derneği önceki gün AB konusunda bir toplantı düzenledi. Bu toplantının açılış konuşmasını 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptı. Gül daha sonra soru-cevaplı bir de sohbet toplantısına katıldı, Avrupa Birliği ile ilgili görüşlerini açıkladı. Türkiye'nin AB ile üyelik müzakereleri sürecini kendisinin başlattığını söyleyen Gül, şu an gelinen süreci ise sağlıklı bulmadığını söyledi. Yani Gül bir anlamda son günlerde başta saray olarak üzere iktidar temsilcilerinin Avrupa Birliği ile didişmesini doğru bulmadığını belirterek üstü kapalı da olsa Erdoğan ve çevresini eleştirdi. Abdullah Gül AB ile ilgili sürecin bitme aşamasına gelmemesi gerektiğini de belirterek “Esas hedef, AB'nin 27-28 üye ülkesinden biri olmak değildir; mesele o seviyede bir ülke olmaktır. Bunu Avrupa'yı tatmin etmek, Avrupa'ya taviz vermek anlamında görürseniz yanılırsınız'' dedi. En büyük ekonomik büyümeleri AB'ye üyelik sürecinde gerçekleştirdiğimizi de belirten Gül, “Bu süreç sürekli işimize yaramıştır, ekonomik olarak da siyasi olarak da yaramıştır'' diye konuştu. Abdullah Gül'ün konuşmasını dinledikten sonra “Bakalım'' dedim kendi kendime “Bu konuşma medyada nasıl yankı bulacak. AKP içinde bir çalkantıya neden olacak mı?'' Televizyon haberlerine baktım, Gül'ün bu sözlerini kimse yayınlamadı. Dün gazeteleri şöyle bir taradım, Gül'den tek satır bile yok. İç sayfalarda tek sütun bile vermemişler. Hürriyet'te olabileceğini düşündüm, onda da yoktu. Sanki gizli bir el “Bu haber asla yayınlanmayacak'' demiş. Medyaya böyle bir talimat gittiğini sanmıyorum. Ama medya saray korkusu nedeniyle belli ki kendine oto sansür uyguladı. Bir önceki cumhurbaşkanı iktidarı eleştiriyor ama medya buna tek satır bile yer vermiyor. Olacak şey mi? Korku içindeki medya bir önceki cumhurbaşkanını, üstelik yaptığı çok önemli açıklamalara rağmen göz göre göre gömdü. Yaşasın yeni Türkiye, yaşasın ileri demokrasi

""Erdoğan 3 AKP'li için 'onları kelepçeli görmek istiyorum' diye bağırdı, Saray'ın camları zangırda." haberi, 17 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan "Erdoğan 3 AKP'li için 'onları kelepçeli görmek istiyorum' diye bağırdı, Saray'ın camları zangırda.. haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Erdoğan 3 AKP'li için 'onları kelepçeli görmek istiyorum' diye bağırdı, Saray'ın camları zangırda.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Otomotiv Haberleri