Erdoğan, Amanpour'a konuştu: Batılı ülkeler tarafından yalnız bırakıldık

Erdoğan, Amanpour'a konuştu: Batılı ülkeler tarafından yalnız bırakıldık

Erdoğan, Amanpour'a konuştu: Batılı ülkeler ... Takvim Gazetesi Haber Müdürü Mevlüt Yüksel, 2013'yılında Gezi Parkı eylemlerini canlı olarak yayınlayan CNN International ve kanalın sunucusu Christiane Amanpour hakkında gerçeğe aykırı haber yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda...

Takvim Gazetesi Haber Müdürü Mevlüt Yüksel, 2013'yılında Gezi Parkı eylemlerini canlı olarak yayınlayan CNN International ve kanalın sunucusu Christiane Amanpour hakkında gerçeğe aykırı haber yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Havuz gazetesi Takvim de Christiane Amanpour ile asparagas (hayali, gerçek olmayan) röportajıyla medya tarihine ismini kazımıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, geçtiğimiz günlerde Twitter'dan attığı mesajlarla Mevlüt Yüksel'e destek çıkmış, CNN ve Amanpour'a dava açılması için çağrıda bulunmuştu.

İç kamuoyuna Erdoğan ve AKP sözcüleri tarafından sık sık CNN İnternational ve Amanpour'un Türkiye düşmanı olduğu şeklinde propaganda yürütülmesine rağmen gerek Davutoğlu gerek Erdoğan uluslararası kamuoyuna seslenmek için ilk fırsatta yine Amanpour'a konuşuyor.

Geçtiğimiz günlerde ?Başbakan Ahmet Davutoğlu da Christiane Amanpour'a röportaj vermişti. Bu kez de Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'ye giden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International kanalında ünlü gazeteci Christiane Amanpour’un sorularını yanıtladı.

Tamamı bugün TSİ 19.00’da yayınlanacak röportajda IŞİD ve Avrupa’daki terör tehdidiyle ilgili konuşan Erdoğan, Avrupa ülkelerini terör tehdidinin önemini kavrayamamak ve terörün yayılmasına izin vermekle suçladı. Çoğu militanın Avrupa’dan Ortadoğu’ya gitmiş olduğunu hatırlatan Erdoğan, Avrupa ülkelerinin terörle mücadele için yeterli çaba göstermediğini ve yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyledi.

Belçika'daki yetkililerin Brüksel saldırganı İbrahim el Bakraoui meselesinde de ''benzer bir ihmal’ sergilediğini belirten Erdoğan, "Ülkelere teröre karşı ortak duruş çağrısında bulunuyoruz. Ama çoğu ülke bu çağrıya hak ettiği önemi vermiyor gibi görünüyor. Batılı ülkeler tarafından yalnız bırakıldık. İstihbarat paylaşımı beklentimiz hiçbir zaman karşılanmadı" dedi.

Türkiye'nin IŞİD’le kararlılıkla mücadeleye devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Biz bu amaca bağlıyız ve Batılı ülkelerden de aynı kararlılığı bekliyoruz" diye konuştu.

Erdoğan ABD'de düşünce kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerle yaptığı toplantıda da Türkiye'de küresel barışa hizmet etmeye yönelik çabalarının olduğunu söylerken "Bu çabamızda zaman zaman yalnız kaldığımızı hissetsek de ABD'nin bizi anladığını ve yanımızda olduğunu düşünmek istiyoruz" demişti.



 

"Erdoğan, Amanpour'a konuştu: Batılı ülkeler tarafından yalnız bırakıldık" haberi, 31 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan, Amanpour'a konuştu: Batılı ülkeler tarafından yalnız bırakıldık haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan, Amanpour'a konuştu: Batılı ülkeler tarafından yalnız bırakıldık 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  4. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  5. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  6. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  7. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  8. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  9. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  10. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  11. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  12. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  13. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  14. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  15. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  16. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  17. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  18. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  19. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  20. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
Politika Haberleri