Erdoğan bu kez 'başörtülü bacılarım' demedi!

Erdoğan bu kez 'başörtülü bacılarım' demedi!

Erdoğan bu kez 'başörtülü bacılarım' demedi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burdur'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan burada, Zaman Gazetesi önünde protesto yapan kadınlara yapılan polis müdahalesinde yaralanan kadınlarla ilgili konuştu. Erdoğan, Zaman önünde yaralanan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burdur'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan burada, Zaman Gazetesi önünde protesto yapan kadınlara yapılan polis müdahalesinde yaralanan kadınlarla ilgili konuştu. 

Erdoğan, Zaman önünde yaralanan o kadınların PKK ile sırt sırta geldiğini iddia etti. 

İşte Erdoğan'ın o sözleri:

Şehitler veriyoruz. Şehitlik sıradan bir olay değildir, her yiğidin de karı değil. Bu vatan toprakları şuheda kanıyla yoğrulmuştur. Bu vatanda operasyon yapamazsınız, yapmaya kalkanlar da şimdi bedelini ödüyorlar. Tek devlet, paralel devlet yapılanması yok böyle bir şey. Bunlar sahtekar, cambaz. Bütün hileleri çıkıyor ortaya. Neymiş, basın hürriyetiymiş. Düşünebiliyor musunuz, gazeteleri var suçüstü yakalanıyorlar, toplamışlar oraya başı açık, başı örtülü kardeşlerimizi polise bariyer oluşturuyorlar. Onlar PKK'lılarla onları sırt sırta biraraya getirdiler. Gözlerimle gördüğüm zaman "yazıklar olsun" dedim. Ne günlere kaldık. Bunların inlerine gireceğiz dedim, girdik, giriyoruz. Bir de öbürleri; PKK, YPG. Birbirlerinden farkı yok. Sur temizlendi. Arkadaşlarıma "rehavete kapılmayın, temizlik devam etmeli" dedim, ertesi gün 8 tane terörist çıktı onları da temizlediler, elleri dert görmesin. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Bunu yapıyoruz. Onun için tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak; bizim rabiamız bu.


Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
"Toplam değeri 208 trilyon lira olan 33 ayrı eseri bugün Burdur'a kazandırıyoruz. Tüm bu eser ve hizmetlerin resmi açılışını yaparak Burdurlu kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum. 
Burdur geçtiğimiz 13 yılda 5,5 milyar yani 5,5 kat trilyon liralık yatırım kazandı. Onun için hizmetin ne olduğunu iyi biliriz. Burdur her şeyin güzeline layıktır. 

Burdur 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılan ilk Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 54 oranında şahsıma oy verdi. Karşıda 14 siyasi parti vardı, ama bu kardeşinize yüzde 54 oy vermek suretiyle iş başına getirdiniz. Koşacağız, dört bir yanını ülkemizin, aynı şekilde dünyayı dolaşacağız. 

Muhtarları niye çağırıyor diyorlar, muhtar kim? Cumhur, cumhur. Muhtarsız cumhur olur mu? Her ay yaklaşık bin 600, bin 700 muhtarımızı davet ediyorum. Onlarla görüşüyorum, çünkü muhtar halka en yakın demokratik organdır. Bizi ilgilendiren muhtar ne diyor. Orada mahallesinin, köyünün tüm sorunlarını forma yazıyor ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı birimle kontrol ediyoruz. Bunun için daha çok çalışacağız, daha çok gayret edeceğiz. 
Tüm Burdurlu kardeşlerime destekleri, vefası, coşkusu için teşekkürlerimi sunuyorum.

Burdur aynı sipsi gibidir. Mütavizi görünür ama sesi gür çıkar. Tarih boyunca Burdur hep kahramanlıklarıyla, kahramanlarıyla, zeybekleriyle milletimizin gönlünde ayrı bir yer edindi. Burdurlu sevdasında da samimidir, mücadelesinde de samimidir. Burdurlu bir Koca Mustafa vardır. Kendisi Sarıkamış'ta Ruslara karşı savaşmıştır. Dedem de orada şehit olmuştur. Orada kahramanlık göstermiştir. Savaş bitince "hadi gari evine" demişler. O da tarlasının başına geçmiş. Sonra İstiklal Madalyası'yla bir miktar para getirmişler. Madalyayı almış ama parayı iade eder. Hayatı çok büyük darlık içinde geçen bu gazimiz 1968 yılında köyü Ambarcık'ta vefat etmiştir. 
Geçtiğimiz yılın ağustos ayında Pervari'de şehit olan Burdurlu Hakan Aktürk'ü de rahmetle anıyorum. Annesine, eşine, yakınlarına bir kez daha başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Tüm etnik unsurlarıyla tek millet, tek bayrak, karşımızda paçavralarla çıkanlara bu millet askeriyle, korucusuyla cevabı veriyor. Tek vatan, bu vatanı bölmek, parçalamak isteyenlere gerekli cevabı veriyoruz. Çözüm sürecinden önce, ne dedik; bakın akıllı olun, yanlış yapmayın. Sabır, sabır, sabır benim Kürt milletimi sokağa döktürler. Bir tane eş başkan sokağa çağırdı. Ölen Kürt, öldüren Kürt. Hani sen Kürt kardeşlerimin temsilcisiydin. Yalan!. Benim Kürt kardeşlerimin kanını döktüler. Çözüm sürecine saygı duymadılar, buzluğa konuldu.

kayyim1(1).jpgkayyim1(1).jpg

Şehitler veriyoruz. Şehitlik sıradan bir olay değildir, her yiğidin de karı değil. Bu vatan toprakları şuheda kanıyla yoğrulmuştur. Bu vatanda operasyon yapamazsınız, yapmaya kalkanlar da şimdi bedelini ödüyorlar. Tek devlet, paralel devlet yapılanması yok böyle bir şey. Bunlar sahtekar, cambaz. Bütün hileleri çıkıyor ortaya. Neymiş, basın hürriyetiymiş. Düşünebiliyor musunuz, gazeteleri var suçüstü yakalanıyorlar, toplamışlar oraya başı açık, başı örtülü kardeşlerimizi polise bariyer oluşturuyorlar. Onlar PKK'lılarla onları sırt sırta biraraya getirdiler. Gözlerimle gördüğüm zaman "yazıklar olsun" dedim. Ne günlere kaldık. Bunların inlerine gireceğiz dedim, girdik, giriyoruz. Bir de öbürleri; PKK, YPG. Birbirlerinden farkı yok. Sur temizlendi. Arkadaşlarıma "rehavete kapılmayın, temizlik devam etmeli", ertesi gün 8 tane terörist çıktı onları da temizlediler, elleri dert görmesin. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Bunu yapıyoruz. Onun için tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak; bizim rabiamız bu.

Hiçbir zaman işimiz kolay olmamıştır. Malazgirt'ten girip Teke yöresine gelen, ardından Avrupa'nın içlerine kadar ilerleyen ecdadımız yüreğinin ve bileğinin hakkıyla kazanmıştır.  Şimdi birileri, güneydoğuda Diyarbakır'da, Hakkari'de, Mardin'de, Şırnak'ta buralardaki operasyonalar nedeniyle sürekli istismar.

Osmanlı İnebahtı'nda bir yenilgi yaşamıştır. Kılıç Ali Paşa komutasında. Komutan üzgündü, süzgündü. Fakat Sokullu oradan bir gürledi, "Paşa, paşa; sen bu devleti ne sanırsın? O yelkenlerin direklerini gümüşten, yelkenleri de atlastan yapma suretiyle yolumuza devam ederiz" dedi. Hükümetimiz bütün memurlarını görevlendirdi. Şimdi orada da bütün planlar, projeler yapılıyor altyapısıyla, üstyapısıyla yıkımların olduğu yerler çok daha modern bir şekilde, çok kısa bir zamanda yapılacak ve 4 vilayetimizde tamamen çevre, ilçe tüm düzenlemeler yapılacaktır. Dün Başbakanımız da bu adımları kararlı bir şekilde görüşüyoruz, arazide dolaşıyorlar, yer tespitleri yapılıyor ve o leş kargalarına gerekli cevap düzenlemelerle verilecektir. Yeni bir güneydoğu inşa edilecektir.
 

"Erdoğan bu kez 'başörtülü bacılarım' demedi!" haberi, 11 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan bu kez 'başörtülü bacılarım' demedi! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan bu kez 'başörtülü bacılarım' demedi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  2. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  3. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  4. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  5. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  6. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  7. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  8. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  9. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  10. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  11. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  12. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  13. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  14. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  15. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  16. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  17. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  18. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  19. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  20. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
Politika Haberleri