Erdoğan darbe haberini kimden aldığını açıkladı

Erdoğan darbe haberini kimden aldığını açıkladı

Erdoğan darbe haberini kimden aldığını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası El-Cezire'ye konuşuyor.Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:4-5 günlük bir tatil için Marmaris'e...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası El-Cezire'ye konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
4-5 günlük bir tatil için Marmaris'e gitmiştim. Haber bana ulaştı, bu darbe girişimiyle ilgili. Ama önce beni eniştem haberdar etti. İlk önce ciddiye almadım. Ama sonra istihbarat ve çeşitli kanallardan teyit edilince gerekli adımları attık. O zaman Enerji Bakanı ile beraberdim. Otelden ayrılmak için gerekli adımları attık. Sonra Dalaman'dan İstanbul'a geldik. İstanbul'da da zor bir durum vardı. F-16'ların şehir üstünde alçak uçtuğunu gördük. Binlerce insan sokaklardaydı. Hızlı bir değerlendirme yapıp ek adımlar attık ve kısa sürede herşeyi kontrol altına aldık.
Otelden ayrılıp İstanbul'a geldik. Onbinlerce insanın sokakalrda olduğunu gördük.

Darbeciler bir azınlık. Bu bir terörist örgüt. Bir azınlığın çoğunluğa hükmetmesine izin veremezdik.

İstihbarat zaafı var, çünkü eğer doğru istihbarat olmuş olsaydı, bunun önüne geçilebilirdi. Elbette ki kimse şunu söyleyemez, dünyadaki istihbarat örgütlerinin zaafiyeti yoktur diyemez ama dünyanın dört bir yanında olduğunu görüyoruz. Her zaman için zayıf noktalar nerededir, zaafiyetler nerededir, belirlemek gerekir ama istihbaratta insani unsur çok daha önemli benim görüşüme göre. Çünkü her şeyi mümkün kılan budur.

15 Temmuz'daki olaylara dönecek olursak FETÖ devletin içinde paralel bir yapı oluşturmuş ve bu darbe girişimini yaptıklarında bunda başarılı olamadılar ama önümüzdeki günler ve haftalar içinde ben eminim ki bazı planlarını kendi gelecekleri için yapacaklardır ama biz devlet ve halk olarak el eleyiz ve bu tür örgütlere karşıyız. Halkla birlikte biz oldukça tanklar sonuç alamayacaktır, alamamıştır. 

Geçmişe yönelik elimizde belli şüpheler vardı. Kanunlar ve mevzuatlar birçok şey yapmanızın önünde engel oluyor. Biz şunun farkındaydık, bazı insanlar böylesi bir teşebbüste bulunulursa bunun içine bazı insanların gireceklerini biliyorduk. Bağlantılarının nerede olduğunu da biliyorduk. Bunların hepsi belgelere de yansımış şeyler. Emniyet bazı bilgileri, polis bazı bilgileri elde ediyor, onlar belli soruşturmalar yapıyor. Birlikte çalışmak suretiyle şu anda çok önemli dökümana ulaştılar. Bunlar güvenilir şeyler. Çok sayıda insan tutuklandı. Bu iş peki şu anda bitti mi? Henüz daha sonuna gelmedik. Ve ben şuna inanıyorum ki bu gözaltılar ve tutuklamalar, birçok ismi beraberinde getirecek. Hukuk dairesi içinde çalışacağız çünkü biz demokratik bir ülkeyiz. Yargının elde edeceği bilgiler de kullanılacaktır. Bazı insanlar nasıl çalıştıklarını anlatmaya başladılar ve bağlantılarını ortaya koydular. 

Fransa'nın Dışişleri Bakanı'nın ne söylediğini bilmiyorum ama benim söyleyeceğim tek bir şey var; Fransa'daki terör saldırılarını ele alalım, onlar da çok sayıda insanı tutuklamak durumunda kaldılar ve bunu yadsıyamayız. OHAL ilan ettiler, 3 ay dediler ve sonra bir 3 ay daha. Darbe girişimi suçtur tabii ki, bunları yargıya teslim etmek devletin sorumluluğunda. Bir insan eğer suçlu bulunursa cezasını çekmeli. Kişisel olarak Fransa Dışişleri Bakanı yorum yaptıysa, bu bir hatadır, kendi işine bakmalı. Ama demokrasi dersi almak istiyorlarsa, bizden alabilirler. Çünkü Fransa'da bu insanları onlar ülkelerinden dışarı atıyorlar. Türkiye'de 3 milyon Suriyeli ve Iraklı var, kimse bize bu noktadan ders vermeye kalkmamalı. Şu anda bu girişime kim katıldı, bunları araştırıyoruz ve gözaltına alıyoruz. 
Biz iş birliğinden uzak bir hareket değiliz. Bize hakaret edenler, bize hakaret etme hakkını kendilerinde buluyorlar belki ama tabii ki biz hiç kimseye hakaret etmiyoruz. Biz her şeyi hukuk dairesi içerisinde yapmaya çalışıyoruz. Biz 246 masum insanı kaybettik, 1500 kişi yaralandı. Ve olan olayların kapsamı bu kadar büyükken hala insanlar nasıl çıkıp der ki Erdoğan diktatördür? 

İnanıyorum ki, yargı da bununla ilgili bir şüpheyi ortaya koymuş olacak ki bu pilotlar gözaltına alındı ve adli süreç başlatıldı. 

Ülkeler arasındaki ilişkiler duygulara, hislere göre olmaz. Mantığa göre olur. Elbette ki bu büyük bir hata olur. Bütün dökümanları ABD'ye veriyoruz, bakanımız eliyle. ABD ile bu süreci başlattık ve biz kararı bekleyeceğiz. Biz stratejik ortağız ve dayanışmamızı devam ettiriyoruz. Çünkü dayanışma çok kısa vadeli olmaz. Bizim uzun bir ilişki tarihimiz var. 
 

"Erdoğan darbe haberini kimden aldığını açıkladı" haberi, 20 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan darbe haberini kimden aldığını açıkladı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan darbe haberini kimden aldığını açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  2. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  3. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  4. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  5. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  6. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  7. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  8. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  9. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  10. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
  11. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  12. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  13. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  14. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  15. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
  16. 00:11 Türkiye milyarlarca dolarlık dev yatırımı daha kaçırdı!
  17. 00:09 Audi'lerin bagajlarındaki rakamlar ne anlama geliyor? İşte güç tablosunun sırrı!
  18. 00:06 Ucuza lüks otomobil arayanlara iyi haber geldi! Yeni Citroen C3 Aircross size göre olabilir
  19. 00:02 Çok popüler bir Türk helva markasının ürünlerinin toplatılması kararı alındı!
  20. 00:00 Sadettin Saran açıkladı: Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
Politika Haberleri