'Erdoğan fabrika ayarlarına dönmüş'

'Erdoğan fabrika ayarlarına dönmüş'

'Erdoğan fabrika ayarlarına dönmüş' CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Erdoğan'ın Lozan Anlaşması ile ilgili sözlerine yanıt verdi.Böke, "2 ay önce bir açıklaması vardı. Hatırlatmak...

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Erdoğan'ın Lozan Anlaşması ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

Böke, "2 ay önce bir açıklaması vardı. Hatırlatmak lazım bir kaçını. "Bu anlaşma devletin tapusu niteliğindedir" demiş. "Tapu" dediği anlaşmaya bugün çıkıp başka bir şey söylüyor. Erdoğan fabrika ayarlarına dönmüş gibi" ifadelerini kullandı.

DARBE İLE MÜCADELE OHAL'İ UZATMAKLA DEĞİL MECLİS'İ GÜÇLENDİRMEKLE OLUR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Darbe ile mücadele OHAL’i uzatarak olmaz, ancak ve ancak Meclis’i güçlendirerek olur. Gerçek mücadele, devleti FETÖ’ye parsel parsel teslim ettiğini itiraf eden siyasetçileri sorgulamakla ve temizlemekle olur'' dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. MYK’nın gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Böke, AKP’nin yıllardır devleti ele geçirebilmek için bir cemaatle bilerek ortaklık yaptığını ifade ederek, “Bu askeri darbenin millet iradesine saldırmasına imkan verecek zemini, AKP inşa etti'' dedi.

-“FETÖ AKP TARAFINDAN AÇIKÇA KORUNUYOR''-

AKP’nin şimdi de askeri darbeyle başarılamayanı, bir sivil darbeyle, diktatörlüğü bu ülkeye yerleştirmeye çalıştığını belirten Böke, “Biz, asla demokrasinin, anayasal sistemin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Meclis’i bombalayan FETÖ, AKP tarafından açıkça korunuyor. Meclis’i bombalayarak başarılamayan darbe şimdi KHK’larla demokrasiyi bombalayarak başarılmaya çalışılıyor, biz buna da izin vermeyeceğiz. Darbenin bir panzehri var, o da daha çok demokrasi'' diye konuştu.

-OHAL’İN UZATILMASI: “SÜREKLİ DİKTATÖRLÜK''-

“Darbeyle elde edilemeyen güç, AKP tarafından şimdi KHK’larla, OHAL’i sınırsız uzatma söylemleri ve uygulamalarıyla açıkça bir sürekli diktatörlüğe dönüştürülüyor'' diyen Böke, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Türkiye’nin darbeyle mücadele için OHAL’e ihtiyacı yok. OHAL’ler demokrasinin yıkılması anlamına gelir, OHAL’ler darbe zeminlerinin ortadan kalkmasına imkan yaratmaz. Saray rejiminin inşasına boyun eğmeyeceğiz. Türkiye’nin bu darbeyle mücadele etmek için OHAL’e ihtiyacı yok.

Darbe ile mücadele OHAL’i uzatarak olmaz, ancak ve ancak Meclis’i güçlendirerek olur. Darbe ile mücadele muhalefet yapan akademisyeni, sanatçıyı, gazeteciyi hapse atarak olmaz, gerçek mücadele, devleti FETÖ’ye parsel parsel teslim ettiğini itiraf eden siyasetçileri sorgulamakla ve temizlemekle olur. Darbe ile mücadele bürokrasiyi tekrar tekrar cemaatlere teslim etmekle olmaz.''

-“İKTİDAR KENDİ İÇİNDEKİ FETÖ’CÜLERİ AÇIKÇA HİMAYE EDİYOR''-

Böke, FETÖ ile mücadelenin eksik yapıldığını, iktidar partisi içindeki FETÖ’cülerin korunduğunu ifade ederek, “İktidar kendi içindeki FETÖ’cüleri açıkça himaye ediyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlar toplantısında FETÖ ile mücadelenin “Meclis’in rutin çalışmalarıyla'' yapılamayacağı şeklindeki sözlerine işaret eden Böke, “Meclis, FETÖ ile çok iyi mücadele verdi. Yeter ki AKP meclise soktuğu FETÖ’cülerin partizan kaygılarla korunmasına son versin'' diye konuştu.

FETÖ’nün siyasi uzantısının araştırılması için Meclis’te bir araştırma komisyon kurulması çağrısını yineleyen Böke, “AKP, bu önergeye destek vermezse, OHAL ile darbe rejimini kurma arayışlarına devam edeceği anlamı çıkar. Bu önergenin işleme konulup konulmayacağını sıkı sıkıya takip ediyor olacağız'' dedi.

-“PEK DE ÖKSÜZ DEĞİLMİŞ''-

FETÖ ile mücadele edilecekse Adil Öksüz ile ilgili soru işaretlerinin de hızla ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Böke, “Bizim de ısrarımız bu yüzden, söyleyin, bulun, anlatın istiyoruz. Ama öyle gözüyor ki Adil Öksüz, pek de öksüz değilmiş. Açıkça yandaş medya ve AKP tarafından korunuyor. Buna bir son verilmesi gerekiyor'' diye konuştu.

-“GERÇEKLERİ KARARTMA İSTEĞİ''-

Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesinin ardından iktidarın tavrını eleştiren Böke, “İktidara düşen görev ''Moody’s’in kararları siyasidir’ diye örtmek değil o kararın altında yatan ekonomik gerçekleri tartışmak, varsa bir sorun, çözmektir. Moody’s’in kararını siyaset penceresine sıkıştırma gayreti, gerçekleri karartma isteğidir. Türkiye, yılda 200 milyar dolarlık bir borç ödemesi yükümlülüğünün altındadır. Her sene 200 milyar dolarlık finansman bulma zorundadır. Bu gerçeği AKP’nin açıklamaları saklayamaz. Türkiye, her yıl üretiminin yüzde 4,5’u kadar cari açık vermektedir, yeni borç yaratmaktadır'' dedi.

-“SARRAF’IN KORUNMASI EN ÖNEMLİ DIŞ POLTİKA UNSURU''-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’deki görüşmeleri sırasında, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi için ısrarcı olmak yerine, Rıza Sarraf’ı koruduğunu ifade eden Böke, “Yolsuzluğu yapmış olanı koruyup kollamak, bu iktidarın vatandaşının kaygısını kollamaktan çok daha önemsediği bir konu. Vatandaş için, bizim için Gülen’in iadesi önemliyken, Cumhurbaşkanı için Sarraf’ın korunması en önemli dış politika unsur olmuş durumda. Türkiye, bir çadır devletine dönüştürülmüş, böyle yönetirseniz Gülen’in iadesi konusunda kimseyi ikna edemezsiniz'' diye konuştu.

-“ÇOK AÇIK BİR DARBE REJİMİ''-

Böke, AKP’nin, Türkiye’ye bugün itibariyle çok açık bir darbe rejimi yaşattığını savunurken, şöyle devam etti:

“Emniyetteki işkence iddiları artık tamamen açığa çıkmış vaziyette. Biz bu iddiaların gerçek olmadığının ispatını istiyoruz, eğer gerçekse çözümünü istiyoruz. Bunun için Meclis komisyonunda işkence iddialarının araştırılması talebimiz var. Bir şeyden korkuyor olacaklar ki AKP’liler ısrarla talebimizi hasıraltı ediyorlar. 2016 Türkiye’si, 12 Eylül’ün karanlığını yaşamış Türkiye tarihiyle yüzleşmeyi gerektirir. 23 televizyon ve radyo kanalı kapatıldı, hukuksuzca, hiçbir gerekçe olmaksızın. Üstelik de muhalefetin sesini taşıdıkları için.

-“DARBE BAŞARILI OLSAYDI…''

15 Temmuz gecesi darbe başarılı olsaydı, meclis işlevsiz kalacaktı. Bugün AKP, OHAL rejimi ve KHK’larla milletin iradesini açıkça gasp ediyor, bu bir darbedir.

15 Temmuz gecesi darbeciler başarılı olsaydı, binlerce insanı hukuki süreçlere tabi tutmadan işlerinden atacak ve hapsedeceklerdi. Bugün AKP iktidarı binlerce insanı sorgusuz, sualsiz işten atıyor ve hapsediyor, bu bir darbedir.

15 Temmuz gecesi o darbe başarılı olsaydı, bir insanlık ayıbı olan işkence yeniden Türkiye gerçeğine dönüşecekti. Bugün AKP rejimi Türkiye’yi yeniden işkence ile tartıştırıyor, bu bir darbedir.

15 Temmuz darbesi başarılı olsaydı, televizyonlar keyfi olarak karartılacaktı, medyaya baskı uygulanacaktı. Bugün AKP rejimi tam da bunu yapıyor, bu açık bir darbedir.

15 Temmuz gecesi o darbe başarılı olsaydı, laiklik tasfiye edilecekti ve laikliği isteyenlerin hepsi baskı görecekti. Bugün AKP ''laiklik’ diyen herkese açıkça baskı uyguluyor, bu bir darbedir.

15 Temmuz gecesi o darbe gerçekleşseydi, FETÖ’cü siyasetçiler korunacaklardı. Bugün AKP açıkça kendi içindeki FETÖ’cüleri himaye diyor, bu bir darbedir.

15 Temmuz gecesi darbeciler başaralı olsaydı, Türkiye’nin uluslararası itibarı, ekonomik inanılırlığı da yok edilmiş olacaktı. Bugün aynen bu durumu yaşıyoruz. Bu, AKP’nin Türkiye’ye yaptığı açık bir sivil darbedir.

Biz 15 Temmuz’da Meclis’i, anayasayı, milletin iradesini, laikliği ve demokrasiyi nasıl üniformalı darbecilere karşı savunduysak, bugün de üniformasız bu darbecilere karşı savunmakta çok kararlıyız. Bu ülkeye hak ettiği demokrasiyi, özgürlükleri mutlaka yerleştireceğiz.''

-“ERDOĞAN FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜ''-

Böke, gazetecilerin sorusu üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlar toplantısındaki “Birileri Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştı'' şeklindeki sözlerine ilişkin de, “Öyle gözüküyor ki Erdoğan’ın Erdoğan’ı ikna etmesi gerekiyor çünkü farklı dönemlerde farklı açıklamaları var. 2 ay önce, 24 Temmuz’da ''bu ülkenin tapusu’ dediği anlaşmaya bugün çıkıp başka bir şey söylüyor. Çok da şaşırmıyoruz, Erdoğan fabrika ayarlarına dönmüş gibi gözüküyor'' diye konuştu.

unnamed-(3)-022.jpg

"'Erdoğan fabrika ayarlarına dönmüş'" haberi, 29 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Erdoğan fabrika ayarlarına dönmüş' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Erdoğan fabrika ayarlarına dönmüş' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Politika Haberleri