Erdoğan: Genelkurmay ve MİT Cumhurbaşkanlığı'na bağlansın

Erdoğan: Genelkurmay ve MİT Cumhurbaşkanlığı'na bağlansın

Erdoğan: Genelkurmay ve MİT Cumhurbaşkanlığı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanlık Divanı üyelerini kabul etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda çok önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğer muhalefet kabul ederse, Genelkurmay ve MİT'i Cumhurbaşkanlığı'na...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanlık Divanı üyelerini kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda çok önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğer muhalefet kabul ederse, Genelkurmay ve MİT'i Cumhurbaşkanlığı'na bağlansın istiyoruz dedi.

Bu kurumların bağlanması için Anayasa değişikiliği gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuvvet Komutanlıkları'nın da Milli Savunma Bakanlığı'na bağlamak istediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı ile divan üyelerinin görüşmesi yaklaşık 1.5 saat sürdü. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, önümüzdeki günlerde siyasi partiler arasında çalışılmaya başlanacak olan mini anayasa paketi görüşmelerinde masaya gelecek anayasa maddeleriyle ilgili ipuçlarını verdi. Erdoğan, muhalefetin de destek vermesi durumunda anayasa değişikliğiyle MİT ve Genelkurmay Başkanlığı’nı Cumhurbaşkanlığı’na, kuvvet komutanlıklarını da Milli Savunma Bakanlığı’na bağlamayı istediklerini söyledi. Darbe girişimine karşı ortaya koydukları tavır nedeniyle muhalefet partilerine teşekkür eden Erdoğan, hoşgörü ve diyaloğun önemine dikkat çekti.

İçişleri’nde ''darbe’ birimi

Divan üyeleri, Saray ziyareti öncesinde de İçişleri Bakanı Efkan Ala’yı ziyaret etti. Bazı üyeler, darbe girişiminin ardından tutuklanan ve gözaltına alınan askerlerin yakınlarının çocuklarından haber alamadığını belirterek “Gözaltına alınmış, aradan 10 gün geçmiş ama kendilerinden bir haber ve bilgi alamıyorlar'' dedi. Ala, bunun üzerine bakanlık müsteşar yardımcısının başkanlığında bir birim oluşturulduğunu, milletvekillerinin bu birimden bilgi talep edebileceğini söyledi. Bir üye de, askeri birliklerin önünde kamyon ve iş makinelerinin hâlâ durduğunu belirterek bunların hoş bir görüntü oluşturmadığını söyledi. Ala, “Haklısınız, bir an önce kaldırılmalı'' dedi.

TBMM Başkanlık Divanı’nda, Meclis’e hava savunma sistemi, özel güvenlik birimi oluşturulması başta olmak üzere güvenliğin artırılması için önlemler görüşüldü. TBMM Başkanı Kahraman ve bazı üyeler, “Burası Meclis, kışlaymış gibi bir görüntü oluşturmamalı. Hava savunma sistemi kurulması Meclis’i daha çok hedef haline getirir. Meclis’i koruyacağız da halk nasıl korunacak?'' görüşünü dile getirdi. Yaşanan görüş ayrılıkları üzerine bu konuda teknik bir çalışma yapılması, konunun daha sonra değerlendirilmesi benimsendi. HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in katılmadığı toplantıda, Önder ile TBMM Başkanı Kahraman arasında geçen “Dersini verdik'' polemiği de gündeme geldi. HDP’li TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Kahraman’ın tavrını eleştirerek, “Dersini verdik sözü doğru olmamıştır'' dedi. Kahraman da, “Haklısınız ama bu noktaya getiren Sırrı Bey’di. Sanki ders vermek için başka bir niyetle gelmişti ve işi bu seviyeye tırmandırdı. Burada kusur tamamen kendisindedir'' diye konuştu. TBMM Genel Sekreter Yardımcılığı’na vekâleten atanan Erbay Kücet’in durumu da tartışma yarattı.

CHP’li üyeler, Kücet’in attığı bir twet’te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun idamla yargılanması gerektiğini ifade ettiğini belirterek, “Kendisine cezai işlem yapılmasını istedik. Ama hiçbir şey yapılmadı. Madem barışı, birliği ve uzlaşıyı sağlayacağız, genel başkanımızla ilgili bu twet’i atan kişiyi genel sekreter yardımcısı yapıyorsunuz. Kendisine işlem yapılmalıdır'' dedi. Kahraman da bunun üzerine, konunun bir sonraki divan toplantısında değerlendirilmesini istedi.

Erdoğan: Hatalarımız olabilir

Bazı divan üyelerinin “Türkiye’nin güncel meselerinin telaşsız, sakin bir ortamda tartışılması çok önemli. Sizin liderlerle bir araya gelmeniz, bu sakinleşmeye, siyasette yumaşamaya vesile olmuştur'' demeleri üzerine Erdoğan, “Her şerde bir hayır vardır. Bizim de bugüne kadar bazı eksikliklerimiz, hatalarımız olmuş olabilir. Herkesin eksiği, hatası olabilir. Şimdi hatalarımızı tekrar etmeden süratle normalleşmemiz gerekiyor'' dedi.

"Erdoğan: Genelkurmay ve MİT Cumhurbaşkanlığı'na bağlansın" haberi, 29 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Genelkurmay ve MİT Cumhurbaşkanlığı'na bağlansın haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Genelkurmay ve MİT Cumhurbaşkanlığı'na bağlansın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:03 Yapay Zeka Güzellik Yarışması: Miss AI'nin Arayışı
  2. 10:58 Pendik Köprüsü'nde Yol Verme Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü!
  3. 10:56 İYİ Parti'den sonra Saadet Partisi de mi değişiyor: Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor
  4. 10:54 2 kişinin Hayatını Kaybettiği Toprak Kayması Olayında 1 Gözaltı
  5. 10:51 Define ararken mağarayı çökerttiler: 3 kişi hayatını kaybetti
  6. 10:47 Altın ve Dövizdeki Dalgalanma: Piyasaları Etkiliyor
  7. 10:46 Fatih Altaylı: İktidar ortakları, neden korktunuz
  8. 10:42 İnceleme devam edecek: Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi
  9. 10:41 Taham İnşaat'ın 11 Yıllık Öyküsü: İflas Kararıyla Son Buldu
  10. 10:36 Sabah belediye başkanı akşam aktör: Erdal Beşikçioğlu'nun yeni hayatı
  11. 10:33 FETÖ'ye Darbe: İçişleri Bakanlığı Operasyonla 60 Şüpheliyi Yakaladı!
  12. 10:32 Gülsen Solaker: Yeni Anayasa tartışmasında kim nerede duruyor?
  13. 10:30 Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Yükselişle Açıldı
  14. 10:27 MHP’li belediye giderayak geziye 8.7 milyon ödedi
  15. 10:27 Panathinaikos'un Samet Akaydın Krizi: Bonservis Pazarlıkları Sürüyor
  16. 10:21 Mustafa Varank ile Bilal Erdoğan arasında ıstakoz ‘goyguyu’
  17. 10:18 Ukrayna'daki Rus Saldırısında 18 Ölü, 60 Yaralı: Chernigiv Kenti Hedefte
  18. 10:17 Parti Meclisi toplanıyor: CHP’de grup başkanvekilliği yarışı
  19. 10:15 Simitte KDV Düzenlemesi: Pastane ve Kafelerde Fiyatlar Artıyor
  20. 10:10 İstanbul'da Olumsuz Hava Koşulları Deniz Ulaşımını Etkiledi: Sefer İptalleri Yaşandı
Politika Haberleri