Erdoğan: Lanetle anılmak da var, rahmetle anılmak da!

Erdoğan: Lanetle anılmak da var, rahmetle anılmak da!

Erdoğan: Lanetle anılmak da var, rahmetle an... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kaçak sarayda verilen resepsiyonda, gençler ve sporculara seslendi.Erdoğan'ın ülkeye hizmeti geçen liderler arasında İnönü'yü...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kaçak sarayda verilen resepsiyonda, gençler ve sporculara seslendi.

Erdoğan'ın ülkeye hizmeti geçen liderler arasında İnönü'yü saymaması dikkat çekti.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Türkeş'i andı, İnönü'yü anmadı

"Aynı şekilde Cumhuriyet döneminde ülkemize büyük hizmetleri olan Menderes'i, Özal'ı, Türkeş'i ve Erbakan hocamızı da yad ediyoruz. Yaptığınız hizmetlerle, duruşunuzla milletin gönlünde yer etmeyi başaramadıysanız tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolmaya mahkum olursunuz. Siyasi hayatının tamamında millete hizmet için çalışmış bir kişi olarak da siz gençlere aynısını tavsiye ediyorum. Kendinizi yetiştirin, proje geliştirin, kariyer yapın. Bunları ihmal etmeyeceksiniz ama milletle birlikte olmak, onun gönlüne girmek daima önceliğiniz olsun. Hepimiz öleceğiz, bundan kaçmak mümkün mü? Öldükten sonra lanetle anılmak da var, rahmetle anılmak da var. Temenni ederim ki bizler rahmetle anılanlardan olalım.

"20 YIL ÖNCE KOMŞULARIMIZLA İLİŞKİLERİMİZ NASILDI?"

Bugün burada olmanızı dahi bu yöndeki bir kararlılığınızın işareti olarak görüyorum. 19 Mayıs'ta ilk adımı atılan süreç sonunda Cumhuriyetimizi kurduk. Ama istiklal mücadelemiz bitmedi, bitmeyecek. Sadece 93 yıllık Cumhuriyet tarihimize baktığımızda bağımsızlık mücadelemizin sürdüğünü görüyoruz. Balkanlarda, Kafkaslarda, kuzeyimizde, güneyimizde yaşanan hadiselerin hepsi de bizim geçmişimizle bugünümüzle yakından ilgilidir. Acaba 20 yıl önce Türkiye nasıldı? Acaba bugün nasıl bir Türkiye'ye sahibiz? 20 yıl önce komşularımızla ilişkilerimiz nasıldı?  Kim Suriye'de, Irak'ta yaşananların bizimle ilgisi olmadığını söyleyebilir? Karadeniz, Akdeniz, Ege'de meydana gelen hadisenin bizi ilgilendirmediğini kim düşünebilir?"

İşte Erdoğan'ın konuşması:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyorum. Ülkemizin dört bir yanından, 81 vilayetimizden ve yurt dışından gelen siz genç kardeşlerimle bu vesileyle beraber olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum." sözleriyle başladı.

Tam 97 yıl önce Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Samsun'a çıkmasıyla yakılan istiklal ateşinin, 23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi'nin toplanmasıyla tamamen milli bir dava haline dönüştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok zor şartlarda Kurtuluş Savaşı'nı başarıya ulaştırdıktan sonra, 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanıyla bu mücadelenin ilk safhasının sonuçlandırıldığını ifade etti.

Erdoğan, Kurtuluş Savaşı'nın, Malazgirt'ten beri sürdürülen mücadelenin en önemli halkalarından biri olduğunu, Kurtuluş Savaşı'nın, Balkan Harbi'nden, Birinci Dünya Savaşı'ndaki Çanakkale Kut'ül Amare, Filistin ve Kafkas Cephesi ile Medine Müdafaası'ndan ayrı düşünülemeyeceğini kaydetti.

"Kendinizi yetiştirin, proje geliştirin, çalışın, üretin, kariyer yapın"

Erdoğan, siyasi hayatının tamamında millete hizmet için, milletin gönlünü kazanmak için çalıştığını vurgulayarak, kendisini dinleyen gençlere, şöyle seslendi:

"Sizlere de aynısını tavsiye ediyorum. Kendinizi yetiştirin, proje geliştirin, çalışın, üretin, kariyer yapın. Elbette biliyorum, bunları ihmal etmeyeceksiniz ama milletle birlikte olmak, milletle beraber yol yürümek, onun gönlüne girmek daima önceliğiniz olsun. Ölüm bizim için mukadder olduğuna göre, öldükten sonra lanetle anılmak da var, rahmetle anılmak da var. Temenni edelim ki bizler rahmetle anılanlardan olalım."

"Yaşanan hadiselerin hepsi geçmişimizle ve bugünümüzle yakından ilişkilidir"

19 Mayıs'ta ilk adımı atılan yeni süreç sonunda Cumhuriyet'in kurulduğunu ancak istiklal ile istikbal mücadelesinin bitmediğini ve bitmeyeceğine de işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geriye doğru dönüp sadece 93 yıllık Cumhuriyet tarihimize baktığımızda dahi farklı görüntü ve isimler altında, bağımsızlık mücadelemizin kesintisiz şekilde sürdüğünü görüyoruz. Balkanlar'da, Kafkaslar'da, kuzeyimizde, güneyimizde yaşanan hadiselerin hepsi de bizim geçmişimizle ve bugünümüzle yakından ilişkilidir. Siz genç kardeşlerime baktığımda, 20 yılı bile inanıyorum ki zor hatırlarsınız. Acaba 2 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı? Bunu yaşamak başka bir şey, okumak başka bir şey. 20 yıl önce nasıl bir Türkiye'ye sahiptik, acaba bugün nasıl bir Türkiye'ye sahibiz, komşularımızla ilişkilerimiz ne noktadaydı? Kim Suriye'de, Irak'ta, Ortadoğu'da yaşananların bizimle ilgisi olmadığını söyleyebilir? Kim Libya'daki, Kuzey Afrika'daki gelişmelerin bizimle hiçbir alakasının bulunmadığını iddia edebilir? Karadeniz, Akdeniz, Ege çevresinde meydana gelen her hadisenin bizi ilgilendirmediğini kim düşünebilir? Bu halkayı Güney Asya'dan, Doğu Avrupa'ya kadar dilediğiniz kadar genişletebilirsiniz. Bizim bölgemize ve dünyaya sırtımızı dönme şansımız yok, hakkımız da yok. Sorumluluğumuz böyle büyük olduğu için görevlerimiz de çok ağır."

"Ülkemin geleceğine dair ümitlerim daha da artıyor"

Türkiye'nin "veren el alan elden üstündür" diyerek yardımlarını sürdürdüğüne dikkati çeken Erdoğan, Suriyeli sığınmacılara 6 yıl içerisinde sadece faturalı olarak 10 milyar doların üzerinde destek verildiğini bildirdi.

Sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin yardımlarının bu rakamın dışında olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Biz acaba Avrupa'dan para gelecek mi gelmeyecek mi buna bakmadık. 10 milyar doları aşkın bu desteği verdik. Şu anda 26 noktada çadır kentler, konteyner kentler var. Sevgili gençler, şu anda Avrupa'nın 'Şu kadar verelim, bu kadar verelim' sözleriyle ben şahsen çok fazla ilgilenmiyorum. Verseler de vermeseler de bu para bizim bütçemize girmeyecek, bu Suriyeli kardeşlerimize gidecek. Ama ne yapıyorlar, oyalıyorlar. Şu ana kadar bize Birleşmiş Milletler Mülteciler Komiserliğinden gelen destek 450 milyon dolar." dedi.

Sevgili gençler, sizlerle her bir araya gelişimde ülkemin geleceğine dair ümitlerim daha da artıyor. Heyecanınızla, dinamizminizle, gayretinizle, ufkunuzla bize de güç veriyorsunuz. Tarihe de tarife de sığmayan bir milletin evlatları olarak gözlerinizdeki ışık, yüreğinizdeki sevgi inşallah hiç eksilmesin diyorum."

"Biz de denizin altından hızlı treni yürütüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 79 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yolu bulunan bir Türkiye olduğunu, 12 yılda ise  yaklaşık 18 bin kilometre bölünmüş yol inşa ettiklerini, "Yapılmaz, olmaz" denilen Marmaray'ı yaptıklarını da belirten Erdoğan, "Denizin altından... Çünkü bizim dedemiz Fatih, karadan kadırgaları yürüttü. Biz de denizin altından hızlı treni yürütüyoruz. 3 yılda geçen yolcu ne kadar biliyor musunuz, 130 milyon." dedi.

Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de bitmek üzere olduğunu vurgulayarak, "İnşallah 26 Ağustos'ta açacağız. Ve bağlantı yollarının ihalesi de yapıldı. İnşallah en geç 3 yıl içerisinde o yollar da bitecek. Bunlar otoyol, yani bir taraftan gireceksiniz ta Kınalı'dan Akyazı'ya kadar hiç durmadan bastırıp gideceksiniz." ifadesini kullandı.

Manzaranın da doyumsuz olacağını anlatan Erdoğan, Avrasya Tüneli'ni de bu yılın sonuna kadar bitirmenin gayreti içinde olduklarını kaydetti.

"Erdoğan: Lanetle anılmak da var, rahmetle anılmak da!" haberi, 19 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Lanetle anılmak da var, rahmetle anılmak da! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Lanetle anılmak da var, rahmetle anılmak da! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  2. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  3. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  4. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  5. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  6. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  7. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  8. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  9. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  10. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  11. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  12. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  13. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  14. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  15. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  16. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  17. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  18. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  19. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  20. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
Politika Haberleri