Erdoğan: Ortak tavır sergileyemedik

Erdoğan: Ortak tavır sergileyemedik

Erdoğan: Ortak tavır sergileyemedik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da, Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu'nda konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Radikal akımlarla, terörle mücadelede bizlerden beklenen ortak ve kararlı mücadeleyi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da, Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Radikal akımlarla, terörle mücadelede bizlerden beklenen ortak ve kararlı mücadeleyi yeterli sergileyemedik. Şiddet ortamını doğuran siyasi çatışmalara, haksızlıklara çare bulamadık. Kutuplaşma yerine uzlaşma kültürünü ikame etme konusunda ortak bir anlayış oluşturamadık. 21'nci yüzyılın sorumlu liderleri olarak tehlikeli gidişata son vermek mecburiyetindeyiz. 60 milyon insanın ülkelerindeki çatışmalar yüzünden evlerini terk ettikleri bir dönemi yaşıyoruz. İslam adına eylem yaptıklarını söyleyen örgütler en büyük zararı Müslümanlara veriyor, en büyük katliamı Müslümanlara yapıyor. Bu terör şebekeleri ile binlerce yıllık medeniyet birikimleri yok edildi. Bunların neden olduğu algı yüzünden batıda yabancı düşmanlığı ve İslamofobinin yayıldığını görüyoruz. Terör örgütünün dini, kültürü yoktur. Hiçbir inanç masum insanların canına kast etmeyi tasvip etmez. Özellikle İslam kelime itibari ile 'barış' olan bir din. Bu din teröre asla müsaade etmez. DAİŞ'in İslam’la yakından ya da uzaktan alakası yoktur. Ölenin de öldürenin de 'Alluhu Ekber' dediği bir anlayış olabilir mi. Hiçbir medeniyet bu tehdidin dışında değildir. Bu tehdidi ancak ortak mücadeleyle aşabiliriz, aksi yöndeki her beyan teröre destek anlamına gelmektir" dedi.

"TERÖRE KARŞI KÜRESEL İTTİFAKI SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ."
"Bizim için 3 başlık önemlidir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir mezhepçilik, iki ırkçılık ve üç terör. Eğer mezhepçiliğe, ırkçılığa karşı ortak mücadeleyi veremezsek barışı temin edemeyiz. İnsanları mezhep ya da ırklarından dolayı birbirinden ayıramayız. Biz hepsini insan olarak sevmek zorundayız. Teröre karşı küresel ittifakı sağlamak zorundayız. Eğer sağlayamazsak burada da barışı temin edemeyiz." dedi.

"SURİYE'DE DEVLET TERÖRÜ VAR VE ORADA BİR TERÖRİST İŞ BAŞINDA"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkem terörle mücadelede büyük bir sorun yaşıyoruz, 35 yıldır terörle mücadele ediyor. Ölen insanımızın sayısı 40 bini aştı. Terörle başlayan süreç Suriye'de iç savaşa döndü. 500 bini aşan ölü var. Orada artık şimdi devlet terörü var ve orada bir terörist iş başında. Onu kırmızı halılarla karşılayanlar sorumlu değil mi. Onlara parasal, silah yardımında bulunanlar sorumlu değil mi?" dedi.

"İNSANLIK 'NE YAPIYORUZ' DEMEYE BAŞLADI. PEKİ BU ZAMANA KADAR NEREDEYDİNİZ"
Erdoğan, "Aylan bebeğin kumsala vurması ile insanlık 'ne yapıyoruz' demeye başladı. Peki bu zamana kadar neredeydiniz. Sadece Ege ve Akdeniz'de 100 bine ulaşan insanı denizden aldık, ölümden kurtardık. Suriye ve Irak'tan olmak üzere 3 milyon mülteci ülkemizde. Kamplarımızda 250 bin insan var. Şehirlerdekilerle beraber 3 milyon insanı misafir ediyoruz. Bazı batılı ülkeler gibi kapılarımızı kapamıyoruz, bombalardan kaçanlara kapılarımızı açmaya devam edeceğiz. Onları ölüme terk edemeyiz. Medeniyetler ittifakının değerlerine her zamankinden fazla sahip çıkmalıyız" diye konuştu.
 

"Erdoğan: Ortak tavır sergileyemedik" haberi, 26 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Erdoğan: Ortak tavır sergileyemedik haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Ortak tavır sergileyemedik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  2. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  3. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  4. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
  5. 17:05 Macron: Avrupa'nın Güçlenme Mücadelesi Geride Kalıyor, Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya
  6. 17:00 İstanbul'da Hafta Sonu Güneşli Hava Bekleniyor
  7. 16:56 Meta'nın WhatsApp İle İlgili İddiaları: İsrail'in Hedef Belirleme Sisteminde Rolü mü Var?
  8. 16:52 Gazze'de Son 24 Saatte İsrail Saldırılarında 43 Filistinli Hayatını Kaybetti
  9. 16:45 Antalya'da Çöl Tozu Taşınımı: Görüş Mesafesi Azaldı
  10. 16:41 Kaspersky'den Telegram Kullanıcılarına Toncoin Dolandırıcılığı Uyarısı
  11. 16:36 Dunsborough'da 160 Balina Karaya Vurdu: 26 Hayvan Kurtarılamadı
  12. 16:35 Adı Fenerbahçe'yle Anılan Milli Yıldızdan Haber Var! 2 Yıllık İmza Atıldı!
  13. 16:10 Ekonomik Kriz Türkiye'de Çocuk İşçiliğini Artırıyor
  14. 16:08 Dikkat Edilmeli! Maske Takma Zorunluluğu Geri Dönebilir!
  15. 16:08 Sergen Yalçın İmzasını Attı! Yeni Takımı Resmen Açıklandı
  16. 16:08 Konut Piyasasında Son Dakika Gelişme! Fiyatlar Neden Düşüyor?
  17. 16:08 Yeşilçam'ın Efsanesi Kaza Geçirdi! Yoğun Bakıma Alındı
  18. 16:03 Karasu'da Köpeğin Ezilmesi Olayı: Sürücünün Düyarsızlığı Toplumsal Tepkiyle Karşılandı
  19. 16:00 Fenerbahçe - Beşiktaş Derbisinin Hakemi Belli Oldu: Volkan Bayarslan
  20. 15:52 Fenerbahçe Beko EuroLeague'de Monaco'yu Uzatmada Geçerek Seride 1-0 Öne Geçti
Dünya Haberleri