Erdoğan, Pakistan medyasını eleştirdi: Bazı köşe yazarları...

Erdoğan, Pakistan medyasını eleştirdi: Bazı köşe yazarları...

Erdoğan, Pakistan medyasını eleştirdi: Bazı ... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti kapsamında mevkidaşı Memnun Hüseyin'le yaptığı ortak basın açıklamasında Pakistan medyasını eleştirdi. Erdoğan, "Bugünkü Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti kapsamında mevkidaşı Memnun Hüseyin'le yaptığı ortak basın açıklamasında Pakistan medyasını eleştirdi. Erdoğan, "Bugünkü Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının masum ifadeleri kabul edilemez. Okuyunca üzüntü duydum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Pakistan ile ilişkilerimiz başbakanlığım döneminden bu yana 14 yıldır artarak devam ederek gelişmektedir. Başbakanlığım döneminde tesis ettiğimiz ülke düzeyini stratejik konsey çalışmalarıyla 5 yıllık süre içerisinde yaklaşık 50 bin anlaşma yaptık. Tabii aramızda siyasi, askeri, ekonomik birçok çalışmalar devam ediyor. Bütün bu çalışmaların yanında savunma alanında olsun, enerji alanında olsun kaydettiğimiz birçok aşama var. Az önce değerli kardeşimin de ifade ettiği gibi 2017 yılına girmeden serbest ticaret anlaşmasını tamamlamayı hedefliyoruz. Bölgesel ve uluslararası gelişmeleri değerlendirme fırsatı bulduk. Özellikle Keşmir konusunda son dönemdeki gelişmeleri ele aldık. Keşmirli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntılar ve artan gerilim göz ardı edilemeyecek boyutlara ulaşmıştır. Kontrol hattındaki gerilimi ve can kayıplarını endişeyle izliyoruz. Keşmir sorununun Pakistan ve Hindistan arasında diyalog yoluyla BM kararları çerçevesinde Keşmir halkının talepleri dikkate alınarak çözülmesi gerekiyor. Biz de ülke olarak aynı zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak elimizden geleni yapacağız. Bunun yanında her ikisi de kardeşimiz, dostumuz olan Pakistan ve Afganistan arasındaki iş birliğini geliştirmek için çalışacağız. Başbakanlığım döneminde başlattığımız Türkiye, Afganistan, Pakistan 3'lü zirvesi bu nedenle çok önemlidir.

'MASUM' İFADELERİ KABUL EDİLEMEZ

Tıpki İstiklal harbimizde olduğu gibi, 15 Temmuz darbe girişimi akabinde de milletimizin kara gün dostu olduğunu Pakistan çok iyi göstermiştir. Darbe teşebbüsünün hemen ardından hep birlikte bizleri aramak suretiyle burada neler yapılabileceğini bizlerle paylaşmış, hüzünlerini ifade etmişlerdir. Ve parlamentonun her iki kanadı da gerek ayrı gerek oy birliğiyle destek kararları, destek ziyaretleri bize destek vermiştir. Pakistan'ın bu duruşunu ve samimiyetini asla unutmayacağız. Bu darbe girişiminin arkasında Fethullahçı Terör Örgütü ve bunun Pensilvanya'daki başının bulunduğu artık kesinlik kazanmıştır. Yıllardır hizmet, eğitim, diyalog gibi en masum kavramları kullanan bu yapının her türlü yola başvurabileceğini 15 Temmuz'da maalesef acı bir şekilde gördük. Geçmiş itibariyle 40 yıla dayalı bir çalışmayla TSK başta olmak üzere polis teşkilatımıza, yargı teşkilatımıza, devletin tüm bakanlıklarına bu masum kavramlar bahane edilerek sızma hareketini gerçekleştirmişlerdir. Bunun neticesinde de o gece tüm milletimizin vergileriyle almış olduğu F-16 uçakları başta olmak üzere helikopterlerle kendi sivil halkına bombalar yağdırmış, Cumhurbaşkanlığı Külliyemizi bombalamış ve İstanbul'umuzun nadide 1. Boğaz Köprüsü'nü bombalamak suretiyle bu alçak darbeye kalkışmışlardır. O gece 248 şehit verdik ve 2193 gazi vererek ülkemiz millet olarak bağımsızlığına sahip çıktı. Milletimiz şehadete yürüdü ve demokrasisine sahip çıktı. Şimdi tüm dostlarımızı bu örgütün karanlık emelleri konusunda uyarıyoruz. Ülkemizdeki FETO kalıntılarıyla kararlı bir mücadele içerisindeyiz. Bugünkü Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının masum ifadeleri kabul edilemez. Okuyunca üzüntü duydum. Pakistan Milli Eğitim Bakanlığı'yla bizim oluşturduğumuz maarif vakfının müşterek çalışmalarıyla buradaki öğrenciler yine yetiştireceklerdir. Bu konuda Pakistan'ın gösterdiği dayanışmaya çok teşekkür ediyorum.

'BATI DAEŞ'İN YANINDA'

FETÖ tüm ülkeler için tehdit. Pensilvanya'dan dünyadaki 170 ülkede yer alan bağlantılarını yönetiyor. Terör örgütü kardeş Pakistan’a zarara vermeden en kısa sürede bertaraf edileceğine inanıyorum.DEAŞ ile mücadelemiz devam ediyor. Bu örgütün İslam’la yakından uzaktan alakası yoktur. İslam’a bunların verdiği zararı kimse vermiyor. Yanlarında bunların kimler var? Batı şu anda DEAŞ’ın yanındadır. Yakaladığımız silahların batı menşeili olduğunu gördük. Bütün bunlar İslam dünyasına karşı yapılıyor. Bölüne neresi, Suriye, ırak, Libya, Afganistan. Ondan sonra bakıyorsunuz Afganistan ile Pakistan vuruşturuluyor. Pakistan terörden kendini kurtarabildi mi? Kurtaramadı. Türkiye kurtarabildi mi? Kurtaramadı. Bu katil sürülerini en kısa sürede İslam dünyasından söküp atmalıyız. Aksi takdirde huzura kavuşamayacağız"

"Erdoğan, Pakistan medyasını eleştirdi: Bazı köşe yazarları..." haberi, 17 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 17 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan, Pakistan medyasını eleştirdi: Bazı köşe yazarları... haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan, Pakistan medyasını eleştirdi: Bazı köşe yazarları... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:46 Ahmet Tatlıses Babası İbrahim Tatlıses'e Kin Kusan Açıklamalar Yaptı!
  2. 14:38 Hasan Arat'tan Yeni Teknik Direktöre İlişkin Açıklama Yaptı! O Açıklama!
  3. 13:46 Opel’den 474 bin TL’lik indirim! Hem tasarımı hem özellikleri bir harika!
  4. 13:40 Hakan Fidan Katar'a gidiyor
  5. 13:36 Gazze'de son durum: Can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
  6. 13:31 Adana'da Yaz Sıcakları: Geleneksel Karnavalın Altında 39 Derece!
  7. 13:25 BIST 100 Endeksinde dikkat çeken düşüş
  8. 13:23 Tarım Ürünleri Fiyatlarında Mart 2024'te %61,87 Artış: TÜİK Raporu
  9. 13:21 Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi: Dört belediye için seçim yenilenecek
  10. 13:20 Artuklu'da Sokak Kedisi Trajedisi: Sürücü Kaçtı, Hayvanseverler Tepkili
  11. 13:14 Kızılcık Şerbeti'nde yer yerinden oynayacak: Nursema, Umut'un ihanetine tanık olacak
  12. 13:12 Körfez Ülkelerinde Şiddetli Yağışlar ve Seller: Umman'da 18 Kişi Hayatını Kaybetti
  13. 13:05 İtalyan Devi CFM Soğutma ve Otomasyon'u Satın Aldı:Türkiye'deki Ekonomik Krizin Etkisi Devam Ediyor
  14. 13:04 Bakanlık eyleme geçti: Fahiş fiyatlar için ceza miktarında 10 kat artış yolda
  15. 13:04 Tatil yapmayı düşünenlere uyarı: Sahte işletmelere karşı dikkatli olun!
  16. 13:03 Macron, "Olimpiyat Ateşkesi" çağrısında bulundu
  17. 12:56 Anayasa Mahkemesi Başkanvekili belli oldu: Basri Bağcı kimdir?
  18. 12:55 Filenin Sultanları 2024 VNL sezonuna başlıyor: Geniş kadroda yer alacak isimler belli oldu
  19. 12:49 Birleşmiş Milletler: İsrail'in Gazze'ye insani yardım kısıtlamaları devam ediyor
  20. 12:42 Yurtdışında da projeleri olan Türk inşaat devi iflasını açıkladı
Politika Haberleri