'Erdoğan, Suriye topraklarından çekilmeli'

'Erdoğan, Suriye topraklarından çekilmeli'

'Erdoğan, Suriye topraklarından çekilmeli' Ömer ÖDEMİŞ/HABER ANALİZTayyip Erdoğan 6 yıl sonra gerçek niyetini açıkça ifade etti. “Biz Suriye’ye Esad’ın hükümranlığına son vermek için girdik'' dedi. Sonrasında ortalık bir anda karışınca, hemen çark edildi...

Ömer ÖDEMİŞ/HABER ANALİZ

Tayyip Erdoğan 6 yıl sonra gerçek niyetini açıkça ifade etti. “Biz Suriye’ye Esad’ın hükümranlığına son vermek için girdik'' dedi. Sonrasında ortalık bir anda karışınca, hemen çark edildi ve Cumhurbaşkanlığı sözcüleri, Erdoğan’ın her sözünün ciddiye alınmaması içeriğinde bir açıklama yaparak durumu düzeltmeye çalıştılar.

Bu da yetmedi, Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sürerken, Erdoğan 2 kez Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i arayarak “aslında öyle demek istemediğini, iç politikada kendisine inanan kitleyi motive etmek için bunu uydurduğunu, gerçekte öyle bir niyetlerinin olmadığı'' anlamına gelen konuşmalar yaptı.

Aslında Erdoğan 6 yıldır Suriye topraklarına giren her cihatçıyı kendinden kabul ederek, “Suriye’ye girdik'' kavramını kullanmıştır. On binlerce cihatçının 6 yıllık süreç içerisinde Türkiye sınırlarından Suriye topraklarına girişinin organize edilmesini üstlenmiş ve Suriye’ye giriş amacını bu anlamda seslendirmiştir.

ULUSLARARASI HUKUK ÇİĞNENDİ

Suriye savaşının başladığı 2011 Mart ayından bu yana geçen süreçte, Suudi Arabistan, Katar ve ABD işbirliği ile Suriye'deki meşru rejimi değiştirmek için on binlerce cihatçının Türkiye sınırlarından Suriye topraklarına geçişi organize edilerek uluslararası hukuk her adımda çiğnenmiştir. Bu savaş Erdoğan’ın bir savaşıdır. 6 yıldır gizli kapaklı gerekçelerle geçiştirilmeye çalışılan, yalanlarla bezenen süreç belki de ilk kez Erdoğan’ın açıklamasıyla gerçek anlamda ortaya çıkmış oldu.

Erdoğan’ın bu açıklamasına Suriye’nin tepkisi de çok sert oldu. 

Suriye Dışişleri Bakanlığında bir yetkilinin Sana Haber Ajansına yaptığı açıklamada; “Erdoğan’ın Suriye ve halkına ilişkin yalanlarını tamamen deşifre ettiğini, Suriye topraklarına karşı açık ve aleni Türk saldırısının, radikal ihvancı bu zorbanın ideolojisini besleyen açgözlülük ve hayalleri net bir şekilde ortaya serdiğini'' belirti.

Diğer yandan Halep'te cihatçı güçler ciddi bir yenilgi yaşıyorlar. Suriye ordu birlikleri 48 saat içinde 16 mahalleyi cihatçı güçlerden temizleyerek canlı kalkan olarak tutulan 100 bini aşkın sivili güvenli bölgelere taşımayı başardı. Suriye ordu güçleri hemen her cephede ciddi başarılar kazanarak önemli mevziler kazanmaya devam ediyor.

'MÜTTEFİKLER' KAÇTI, TÜRK ASKERİ SATILDI

Ayrıca Fırat Kalkanı adıyla Suriye topraklarına sokulan Türk askeri belli bir alanda sıkışmış gibi görünüyor. El Bab kasabasına 6 kilometre uzaklığa kadar geldiği söylenen Türk askeri gücüne geçtiğimiz gün, Al Bab kasabasının neredeyse 40 kilometre uzağında bulunan Al Dana bölgesinde saldırı yapıldığı ve iki askerin esir alındığı bilgisi değişik kaynaklar tarafından doğrulandı. Diğer bir ifade ile, Al Bab için yola çıkan Türk askeri gücü, müttefiki ÖSO’nun ve Nusra terör örgütünün kontrolü altındaki bir bölgede saldırıya uğrayarak kayıplar veriyor. Daha da önemlisi müttefikim dediği güçler saldırı sürecinde Türk askerlerini terk edip kaçıyorlar. Türk askerlerini satıyorlar. 

SURİYE HALKI TESLİM OLMADI

Erdoğan’ın yalana dayalı, uluslararası hukuku hiçe sayan kirli Ortadoğu siyaseti tamamen çökmüştür. Yeni Osmanlıcı ve İhvancı anlayış bölgenin ve yaşamın gerçekliği karşısında paramparça olmuştur. Suudi Arabistan ve Katar gibi gerici Arap rejimleri ile iş birliği içerisinde cihatçı ruh hastaları ile Suriye’ye demokrasi götürmeye kalkışmış ancak Suriye halkı buna izin vermemiştir.

SURİYE'DE HESABA KATILMAYAN GERÇEK

Erdoğan ve akıl hocaların görmediği gerçek; Suriye’nin uluslaşma sürecini tamamlayan bir ülke olduğu gerçeğidir. Suriye topraklarında yaşayan farklıları benimseyerek, kendi bünyesinde bütünleştirmiş ve ulus çatısı altında kader birliği yapmış, yurttaşlar haline getirmeyi başarmıştır.

Suriye ulus devlettir. Bundan dolayıdır ki; 6 yıldır gerici ve emperyalist güçlerin en ahlaksız ve pervasız saldırılarına rağmen, 120 bin civarında ordusundan asker kaybetmesine rağmen dağılmamış, yeni yeni katılımlarla ordusunu canlı ve diri tutabilerek zafere ulaşmayı başarmıştır. Bu süreç yalnızca ulus gerçekliğiyle açıklanabilir. Başkaca hiçbir gerekçe Suriye devletinin 6 yıllık direnişini açıklamaya yetmeyecektir.

Erdoğan ve akıl hocaları işte bu gerçeği görmediği için Suriye'de kaybetti. Artık Erdoğan rejiminin yapması gereken bu gerçeği kabul ederek, kirli politikalara son vererek, Suriye sahasından tamamen çekilmektir. Aklın ve yaşamın doğrusu budur.

"'Erdoğan, Suriye topraklarından çekilmeli'" haberi, 01 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Erdoğan, Suriye topraklarından çekilmeli' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Erdoğan, Suriye topraklarından çekilmeli' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  2. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  3. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  4. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  5. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  6. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  7. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  8. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  9. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  10. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  11. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  12. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  13. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  14. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  15. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  16. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  17. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  18. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  19. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  20. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
Gündem Haberleri