Erdoğan: Uçak krizi gerçekten yorucuydu

Erdoğan: Uçak krizi gerçekten yorucuydu

Erdoğan: Uçak krizi gerçekten yorucuydu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde MÜSİAD'ın geleneksel iftar programına katıldı.Programda konuşan Erdoğan, "Müslümanların bir kısmı Ramazan ayını orucuyla, iftarıyla, sahuruyla, ibadetiyle mutluluk...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde MÜSİAD'ın geleneksel iftar programına katıldı.
Programda konuşan Erdoğan, "Müslümanların bir kısmı Ramazan ayını orucuyla, iftarıyla, sahuruyla, ibadetiyle mutluluk içinde yaşarken; maalesef bir kısmı da acı, kan, gözyaşı, zulüm altında bu mübarek günleri geçiriyor. Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de, Myanmar'da her gün masum insanlar katlediliyor, işkence görüyor. Yaşadıkları yerlerdeki çatışmalardan kaçan milyonlarca Müslüman çeşitli ülkelerde zor şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Halen Akdeniz'in suları umutlarının peşindeki yüzlerce mülteci için her gün mezarlığa dönüşmeyi sürdürüyor. Afrika'da iftarını açmak için içecek temiz su, yiyecek bir lokma ekmek bulamayan kardeşlerimiz var. Bereket, ortağı çoğaldıkça artar. Ramazan ayını bu gerçeklerin şuuruyla yaşamak hepimiz için en büyük kazanım olacaktır. Bizim ülke ve millet olarak dünyadaki hiçbir mazluma, garibe sırtımızı dönme hakkımız yoktur. Yakın çevremizden başlayarak ülkemizdeki tüm ihtiyaç sahiplerini gözetmenin yanında, Suriyeli ve Iraklı misafirlerimize de sahip çıkmalıyız" dedi.


"UÇAK KRİZİ GERÇEKTEN YORUCUYDU"

"Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, bölücü terör örgütünün eylemleri, ardı ardına yaşadığımız iki genel seçim, Suriye'deki gelişmeler, Rusya ile yaşadığımız uçak krizi gibi sorunlar gerçekten yorucuydu" diyen Erdoğan, "İnşallah artık bu dönemi yavaş yavaş geride bırakacak ve yeni bir heyecan ve güçle 2023 hedeflerimize doğru süratle ilerleyeceğiz. Yaşanan bunca hadiseden ders almayan birilerinin halen liseleri, üniversiteleri kaşıyarak, toplumun ulaşabildikleri her kesimini tahrik ederek, yeni huzursuzluklar peşinde koştuklarını biliyoruz. Ama milletimiz bunların gerçek yüzünü gördü. Bölücü terör örgütü ve onun siyasi destekçileri bölgede sokağa çıkamaz hale geldiler. Teröre destek veren kim varsa hepsi de milletimizin tepkisine maruz kalıyor" ifadesini kullandı.

"GÜN GÜÇLÜ OLMA GÜNÜDÜR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ekranları başında izleyen tüm vatandaşlarıma ve dünyaya sesleniyorum. Terörle mücadelemiz, bu operasyonlarımız huzur, sükun sağlanmadıkça durmayacaktır; bunu herkes böyle bilsin. Milletimiz evlatlarının kanı, canı, fedakarlığı pahasına elde ettiği huzur ve güven ortamını 3-5 çapulcunun heba etmesine izin vermeyecektir. Birileri çakallara meydan okuyor. Buyursun çakallara meydan okuyanlar, hamdolsun bizim şehirlerimizde çakallar yok, dağlara çıksınlar orada çakalları kovalasınlar. Onların yeri orası Türkiye'nin artık yeni gezilere, yeni paralel yapılanmalara, yeni kalkışmalara değil; istikrar içinde büyümeye, üretmeye, kalkınmaya ihtiyacı var. Çevremizde sırtlanlar, üzerimizde akbabalar dolaşırken biz kendi aramızda kavgaya tutuşamayız. Gün birlik günüdür. Gün güçlü olma günüdür. Gün mücadele günüdür. Onun için bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız. Ramazan-ı Şerif'in de anlamı budur. Her kim ki aksi bir tavır içine girerse; işte o bu milletin, ülkenin, bu devletin kötülüğü için çalışıyor demektir."
 

"Erdoğan: Uçak krizi gerçekten yorucuydu" haberi, 13 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: Uçak krizi gerçekten yorucuydu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: Uçak krizi gerçekten yorucuydu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  2. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  3. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  4. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  5. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  6. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  7. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  8. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  9. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  10. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  11. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  12. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  13. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  14. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  15. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  16. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  17. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  18. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  19. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  20. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
Politika Haberleri