'Erdoğan ve Davutoğlu'nun duydukları kin işleri bu noktaya getirdi'

'Erdoğan ve Davutoğlu'nun duydukları kin işleri bu noktaya getirdi'

'Erdoğan ve Davutoğlu'nun duydukları kin işl... ABC GazetesiŞam Üniversitesi Öğğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva, Ulusal Kanal adına Şam'da Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat ile bir söyleşi gerçekleştirdi.Suriyeli Bakan Yardımcısı Faysal...

ABC Gazetesi
Şam Üniversitesi Öğğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva, Ulusal Kanal adına Şam'da Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Suriyeli Bakan Yardımcısı Faysal Mikdaat, yaklaşık kırk dakika süren söyleşide Suriye'de 5 yıldır yaşanan iç savaşın geldiği nokta, Erdoğan ve AKP iktidarının Suriye iç savaşındaki rolü, Suriye-Rusya ilişkileri ve BM gözetiminde toplanacak olan Cenevre görüşmeleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"SURİYE HALKINI AÇ BIRAKMAK İSTEDİLER"

Suriye'deki cihatçı grupların ABD ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra Suudi Arabistan ve Katar gibi Körfez ülkeleri ile AKP hükümetinin deseklediğini söyleyen Mikdat, Suriye hükümetinin halkın desteği ile bu savaşı kazanmak üzere olduğunu belirtti. Savaşın başından bu yana İdlib, Rakka ve Deyrizor gibi cihatçı grupların kuşatması altındaki kentlerde bile memur maaşlarının ödenmeye devam edildiğini açıklayan Mikdat, tüm şehirlerde içme suyu ve gıda ihtiyacının da karşılandığını belirterek "Sadece Halep'te bu konuda sıkıntı yaşandı. Saydığım ülkelerin desteklediği terör grupları su kuyularını tahrip etti. Bu ülkeler Suriye halkını aç bırakarak teslim almak istedi" dedi.

"EFENDİ-KUL İLİŞKİSİ YAŞAYANLAR BİZİM RUSYA İLE OLAN İLİŞKİMİZİ ANLAYAMAZLAR"

Krizin başından bu yana Rusya başta olmak üzere bir çok ülkenin Suriye'nin yanında yer aldıklarını söyleyen Faysal Mikdat, Rusya'nın bu desteği karşılığında Suriye'yi müstemlekeye çevirdiği yolundaki AKP ve Erdoğan'ın eleştirilerine ise "Rusya Federasyonu bizim egemenlik haklarımıza ve toprak bütünlüğümüze saygılı. Suriye halkının ve hükümetimizin kabul etmeyeceği hiç bir konuda dayatmada bulunmadılar. Fakat bu tür bir ilişkiden mahrum onalar, efendi-kul ilişkisi yaşayanlar, emir alarak yaşam biçimlerini sürdüren kimi devletler, Suriye ve Rusya arasındaki ilişkileri idrak edemez ve anlamaktazorlanır" şeklinde cevap verdi.

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NUN BESLEDİĞİ KİN İLİŞKİLERİ BOZDU

Türkiye-Suriye ilişkilerinin AKP iktidarının politikaları nedeniyle tarihinin en kötü günlerini geçirdiğini belirten Suriyeli Bakan Yardımcısı, Suriye halkının da rejiminin de Türk halkı ile bir sorununun olmadığını vurguladı. Suriye'de çatışma başlamadan bazı ülkelerin sığınma kampları yaparak Suriye vatandaşlarını ülkelerine davet ettiklerini hatırlatan Mikdat, "Önceki Türk hükümetleri ile aramızda yaşanan sorunlara rağmen derin bir ayrılığa düşmüş değildik. Fakat Erdoğan-Davutoğlu hükümeti, özellikle sahip oldukları radikal dini terbiye ve onun beslediği kin ve nefret sebebiyle iki ülke arasındaki ilişkileri çok kötü bozdu" şeklinde konuştu.

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ

BM Suriye Temsilcisi Steffan De Mistura'nın Cenevre Görüşmeleri öncesi talep ettiği 12 maddenin görüşüleceğini ve uygun buldukları konuları ve itiraz ettikleri maddeleri geri bildireceklerini belirten Faysal Mikdat, Erdoağn ve Davutoğlu'nun Suriye'deki yıkıcı faaliyetleri desteklemekten vazgeçmeleri gerektiğini söyledi.

Mikdat, AKP hükümetini kendi menfaatleri için Suudi Arabistan'ın politikalarını desteklediğinin altını çizerek, Türkiye'de bir iktidar değişikliği söz konusu olursailişkilerin yeniden düzelebileceğini belirterek, bunu da Türk halkının yapabileceğini söyledi.

"'Erdoğan ve Davutoğlu'nun duydukları kin işleri bu noktaya getirdi'" haberi, 11 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan 'Erdoğan ve Davutoğlu'nun duydukları kin işleri bu noktaya getirdi' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Erdoğan ve Davutoğlu'nun duydukları kin işleri bu noktaya getirdi' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  2. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
  3. 14:22 Milletvekili Zamı Tartışması: Asgari Ücrete Zam Yok, Milletvekillerine 43.302 TL'lik Artış
  4. 14:19 "Konya'da Oto Hırsızlığı Operasyonu: 13 Milyon Liralık Değerde Araç ve Parçalar Ele Geçirildi"
  5. 14:14 "Diyarbakır'da Kadın Kafa ve Yüzünden Bıçaklandı: Eş Şiddetle Suçlanıyor"
  6. 14:12 TBMM lokantasının fiyatları gündeme bomba gibi düştü: Simitten bile daha ucuz bir menü fiyatı!
  7. 14:11 Tokat'taki deprem, büyük bir depremin habercisi olabilir mi?
  8. 14:09 "Ölümcül Bakteriler İnsan Kanını Hedef Alıyor: WSU'deki Araştırmada Tespit Edildi"
  9. 14:06 "Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı: Yurdun İç ve Batı Kesimlerinde Etkili Olacak"
  10. 14:02 "Prens William, Çevre ve Topluluklarla Çalışan Kuruluşları Ziyaret Etti"
  11. 13:54 Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oldu! Siyah-beyazlılar, yeni hocayı İngiltere'de buldu
  12. 13:54 Ünlü ekonomist, et fiyatlarına gelecek olan yüzde 50'lik zam için tarih erdi
  13. 13:54 Galatasaray, iki önemli futbolcu için toplamda 60 milyon Euro hedefliyor
  14. 13:50 "Mağdur, Sanık Tarafından İşyerinde Kilitlenerek Darbedildiğini İddia Ediyor"
  15. 13:36 Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında gerileme yaşandı
  16. 13:16 Şubat ayında, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu azaldı
  17. 13:16 Kanalizasyon çalışması sırasında yaşanan göçük sonucunda bir işçi hayatını kaybetti
  18. 13:16 G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu
  19. 13:14 Türkiye'nin önde gelen gıda devi halka arz için gün sayıyor!
  20. 13:12 Son Dakika: Hamas lideri Haniyye İstanbul'a geliyor
Dünya Haberleri