'Erdoğan'a göre şekillendiririz!

'Erdoğan'a göre şekillendiririz!

'Erdoğan'a göre şekillendiririz! Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, haftalık olağan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. AB ile yapılan vize muafiyet anlaşmasında AB’nin talep ettiği terörle mücadele kanununda değişiklikle...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, haftalık olağan basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. AB ile yapılan vize muafiyet anlaşmasında AB’nin talep ettiği terörle mücadele kanununda değişiklikle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Teröristlere çadır kurduracaksın, bunu demokrasi adına yaptığını söyleyeceksin, bize de vize için terör yasasını değiştirin diyeceksin. Biz yolumuza gidiyoruz sen yoluna git kiminle anlaşabiliyorsan anlaş" sözlerinin sorulması üzerine Bilgiç, bu ifadeler çerçevesinde gerekli politikaların uygulanacağını belirtti. Bilgiç, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanı konuyla ilgili çok net ifadeler kullandı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ifadeleri çerçevesinde gerekli politika üretilir. Uygulamaya konulur."

'Türkiye’ye 386 göçmen geri gönderildi'

Bilgiç, 18 Mart’ta AB ile varılan mutabakat gereği Türkiye'ye geri gönderilen ve Türkiye'nin AB ülkelerine gönderdiği mülteci sayısı ile ilgili de bilgi verdi. 18 Mart'tan bugüne kadar beş Yunan Adası’ndan 386 düzensiz göçmenin Türkiye’ye geri gönderildiğini bunların 14’ünün Suriyeli olduğunu belirten Bilgiç, ."Eş zamanlı olarak Türkiye’den de 125 Suriyeli Almanya, Hollanda, İsveç, Finlandiya ve Litvanya’ya gönderilerek yeniden yerleştirildi" diye konuştu.

'Türkiye ciddi tepki gösterecek'

Bilgiç, Alman Federal Meclisi’nde ele alınacak olan 1915 olaylarının soykırım olarak tanınmasını öngöreni yasa tasarısı hakkında sorulan soruya da şu yanıtı verdi:

"Bizim için üçüncü ülkelerin bu konuda aldıkları kararların önemi yok. Türkiye zaten incelenmesi için ortak tarih komisyonu kurulmasını önerdi, bu hâlâ masadadır. Biz Alman makamlarına da ilettik. Tabii Almanya özellikle 1915 olaylarında tarafsız tutum izlemediğini, Almanya’daki Türk kökenli vatandaşların ve Türk milletinin rencide edildiğini esefle görüyoruz. Bu şekilde karar alınırsa menfi yansımaları olacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin ciddi tepki göstereceğini söylemek mümkün."

'Göstermelik mutabakatlar yerine ateşkes sağlanmalı'

Sözcü Bilgiç, Cenevre görüşmelerinde ilerleme sağlanamaması ve Suriye’de ateşkes ihlâlleri için ise ''göstermelik mutabakatlar yerine gerçek anlamda ateşkesin hayata geçmesi gerektiğini’ belirtti:

"Biz en başından beri Suriye’de şiddetin durmasını, eş zamanlı olarak müzakerelerin yasal bir zeminde yürütülmesini söylüyoruz. Şiddet durdurulmadan siyasi geçiş sürecinin sağlanması mümkün gözükmüyor. Bu mutabakatlar da kâğıt üzerinde kalıyor, Rusya ve rejim saldırılara devam ediyor. Temel hedefimiz göstermelik mutabakatlar yerine gerçek anlamda ateşkesin hayata geçmesi. Bunun için de ne yapılması gerektiği çok açık; rejim ve Rusya saldırılarına son vermeli. Beklentimiz siyasi geçiş sürecinin sağlanması."

"'Erdoğan'a göre şekillendiririz!" haberi, 09 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Erdoğan'a göre şekillendiririz! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Erdoğan'a göre şekillendiririz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:46 Pratik ve Doğal Çözümlerle Pas Lekelerinden Kurtulun!
  2. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  3. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  4. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  5. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  6. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  7. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  8. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  9. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  10. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  11. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  12. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  13. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  14. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  15. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  16. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  17. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  18. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  19. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  20. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
Politika Haberleri