'Erdoğan'a suikast' iddiasına Perinçek'ten yanıt

'Erdoğan'a suikast' iddiasına Perinçek'ten yanıt

'Erdoğan'a suikast' iddiasına Perinçek'ten y... Amerikalı Neo-Conservative (Yeni Muhafazakar) yazar Michael Rubin, Amerikan Enterprise Institute'nün (Amerikan Girişimcilik Enstitüsü) web sayfası - AEI.org'daki köşesinde yayınlanan 12 Ekim 2016 tarihli yazısında Erdoğan'ın...

Amerikalı Neo-Conservative (Yeni Muhafazakar) yazar Michael Rubin, Amerikan Enterprise Institute'nün (Amerikan Girişimcilik Enstitüsü) web sayfası - AEI.org'daki köşesinde yayınlanan 12 Ekim 2016 tarihli yazısında Erdoğan'ın hayatını kaybetmesine neden olabilecek şiddette üçüncü bir darbenin yaklaştığı iddiasını ortaya atmıştı.

Ardından internet sitesi Diken'e konuşan Rubin,“Perinçek grubunun Erdoğan’a suikast düzenleyeceği yönünde söylentiler var. Perinçek ve grubu, düşmanlarını temizletmek için Erdoğan’a destek veriyor gibi görünüyor. Tıpkı daha önce Erdoğan’ın, Gülen Cemaati ile birlikte önündeki engelleri ortadan kaldırmak için işbirliği içinde olması gibi.. Ancak şunu da unutmamak gerekir ki, Türkiye tarihinde insanlar ve hareketler her zaman intikam almaya yeltenmiştir'' ifadelerini kullanmıştı. Eski asker Metin Gürcan da ABD merkezli internet sitesi Al-Monitor'de "Perinçek ekibinin Erdoğan'ı hedef alabileceğini" yazdı. Aydınlık bugün Rubin'in ve Gürcan'ın açıklamalarına tepki gösterdi ve yanıt verdi.

CEPHE BÖLÜNMEYE ÇALIŞILIYOR

"Rubin'den kışkırtma: Erdoğan'a suikast" manşetiyle çıkan gazete, "Erdoğan'ı milli siyasetlerden uzaklaştırmak isteyen ABD içindeki Gladyo merkezi harekete geçti. Pentagon'a danışmaklık yapan Rubin, Perinçek ve ekibinin Erdoğan'a suikast düzenleyeceğini iddia etti" ifadelerini kullandı. Gazete, verdiği yanıtta şunları yazdı:

"FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin başarısızlığa uğramasının ardından ABD, Tayyip Erdoğan’ı milli siyasetlerden uzaklaştırmak için yeni bir operasyon başlattı. PKK'ya yönelik operasyonlarla başlayan ve 15 Temmuz'da sonra kuvvetlenen Türkiye cephesini bölmeye yönelik algı operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Hedefi Türkiye'yi ABD’ye direnme mevzisinden ayırmak olan yalanların ikincisi Pentagon’a, İran, Irak ve Türkiye konularında danışmanlık yapan Rubin’den geldi."

Gazeteye duruma tepki gösteren bir açıklama yapan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever de ABD'ye şöyle seslendi:

"Altmış yıllık saltanatın yıkılıyor. Türkiye, millet olarak dimdik duruyor, bölgeyi bölme planlarına karşı, Cumhurbaşkanıyla, Hükümetiyle, Vatan Partisiyle ve tüm halkıyla. Ve yine 'darbe', 'suikast' kışkırtmasıyla bu cepheyi bölmeye çalışıyorsun. Ne 1971'deyiz ne 80'de. Ne 2002'deyiz ne 2008'de."

ERDOĞAN TÜRKİYE TARAFINDA

ABD'nin "vatan cephesi"ni bölmek için bu senaryoyu hazırladığını savunan gazetede yazan ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise şuları söyledi:

"Türkiye’de demokrasinin önündeki öncelikli tehdidi doğru saptamak, siyaset yapabilmenin birinci koşuludur. Bugün Türkiye’nin önündeki birinci tehdit, ABD güdümlü planlardır. Çünkü Terör Koridorunda ABD ile cephe cepheye gelmiş bulunuyoruz. O cephede Tayyip Erdoğan karşı tarafta değil, Türkiye tarafındadır"dedi. Perinçek şu ifadeleri kullandı: "FETÖ ve PKK ise karşı cephededir. Türkiye’de diktatörlük tehdidi, Tayyip Erdoğan’dan değil, ABD cephesinden geliyor. Yatıp kalkıp 'Tayyip Erdoğan diktatörlüğü' üzerine nutuk atanlar, aslında ABD güdümlü kuvvetlerin iktidar planlarında görev yapıyorlar. Çünkü ABD’nin dikta girişimi, Tayyip Erdoğan diktatörlüğü propagandasıyla yürütülüyor. Açın ABD gazetelerini ve Avrupa’daki Atlantik basınını, her gün bu propagandayı işliyorlar. Unutulmasın Amerikancı 15 Temmuz Darbesi de o propagandanın yarattığı zeminde tezgâhlandı. FETÖ Darbesi, başarılı olsaydı sabahleyin sokağa dökülenler, Vatanseverlerin ve Atatürkçülerin kanları dökülürken 'Tayyip Erdoğan diktasından kurtulma' şenliği yapacaklardı."

SUİKAST KIŞKIRTMASI

Perinçek suikast iddiasına ise şöyle yanıt verdi:

"Bugün 'Tayyip Erdoğan’a suikast'kışkırtmalarıyla Türkiye’yi savunan cephede kargaşalık çıkartmak isteyenler, 15 Temmuz Darbesini tezgahlayanlardır. Ders çıkartmışlardır. Vatan Partisi, darbeye cepheden karşı koymasa, başarıya ulaşacaklardı. Bu durumda ABD’nin iç ve dış tehditlerine karşı mücadele edenler arasına nifak sokmaktan başka çareleri kalmamıştır."

"'Erdoğan'a suikast' iddiasına Perinçek'ten yanıt" haberi, 19 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Erdoğan'a suikast' iddiasına Perinçek'ten yanıt haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Erdoğan'a suikast' iddiasına Perinçek'ten yanıt 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  2. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  3. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  4. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  5. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  6. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  7. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  8. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  9. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  10. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  11. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  12. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  13. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  14. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  15. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  16. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  17. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  18. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  19. 13:13 Seren Serengil kime oy vereceğini duyurdu: "Bak ben ne rahat söylüyorum çünkü kişiliğim var"
  20. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
Politika Haberleri