Erdoğan'dan ABD'ye Reza sitemi: Bizde sizden daha tarafsız yargı var

Erdoğan'dan ABD'ye Reza sitemi: Bizde sizden daha tarafsız yargı var

Erdoğan'dan ABD'ye Reza sitemi: Bizde sizden... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin planlayıcısı olmakla suçlanan Fethullah Gülen'in ABD'den iade edilmemesiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Reza...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, darbe girişiminin planlayıcısı olmakla suçlanan Fethullah Gülen'in ABD'den iade edilmemesiyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklu olduğunu hatırlatarak "ABD'de senin savcıların FETÖ örgütü sayesinde burada yedirilecek, içirilecek sonra ülkene dönecek sonra bir Türk vatandaşı ülkene girerken alacaksın, 6 aydır orada tutacaksın yargılamayacaksın" dedi.

Gülen'in iadesine dair "ABD'ye 'Darbeye kalkışan o kişiyi niye hesaba çekmiyorsunuz' diye sorduğumuzda 'böyle burada tarafsız yargı var' diyorlar" diyen Erdoğan, "Kusura bakma, bizde senden daha tarafsız bir yargı var. Kendimizi bilmezsek gücümüze inanmazsak kimse bu ülkeyi takdir etmez" görüşünü savundu.

Erdoğan'ın, Kaçak Saray'da düzenlenen hâkim ve savcıların kura törenindeki konuşmasından ilgili bölüm şöyle:

"Benim şurada özel harekatta aslan gibi 56 tane yavrumun şehadetinin hesabını kim verir? Sadece şu külliyenin etrafında 20 şehidimin hesabını kim verecek? Kazan'da, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan 39 kişinin hesabını kim verecek? Hala bakıyorum birileri bir şeyler söylüyor. Az önce değerli bakanım da ifade etti. Şu makama gelenler şüphesiz hem tarafsız hem bağımsız olacak. "Bu kadar ismi nereden biliyorsunuz, nasıl oldu da hemen içeri aldınız" diyorlar. Biz devletiz diyorlar. Burası Çatladıkapı muhtarlığı değil ki? Nerede, kim, ne yapıyor diye devletin istihbaratı bilmiyorsa kusura bakmasın. Sen kalkacaksın ABD'de senin savcıların FETÖ örgütü sayesinde burada yedirilecek, içirilecek sonra ülkene dönecek sonra bir Türk vatandaşı ülkene girerken alacaksın, 6 aydır orada tutacaksın yargılamayacaksın. 'Darbeye kalkışan o kişiyi niye hesaba çekmiyorsunuz' diye sorduğumuzda böyle böyle burada tarafsız yargı var. Kusura bakma, bizde senden daha tarafsız bir yargı var. Kendimizi bilmezsek gücümüze inanmazsak kimse bu ülkeyi takdir etmez.

"ABD’ye: Bundan sonra böyle..."

"ABD'ye FETÖ'nun iadesi için 85 koli dosya gitti, hala gönderiliyor. Bakanımız şimdi gidecek, bakın onlar istediğinde biz veriyoruz, biz böylesine bir teröristi istediğimizde vermiyorlar. Neymiş yargı varmış, mahkeme kararı varmış. Gün ola harman ola, aynı şey burada da olabilir. Aynı şeyi istediklerinde biz de size havale edeceğiz, siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz Bundan sonra böyle. Eğer bu ülke ülkendeki bir kişiyi terörist ilan etmişse vereceksin, vermiyorsan su kaçağı vardır.  MGK kararıyla bir kişiyi terör örgütü ilan ediyorsak buna dünyanın her kesimi kulak kabartması lazım. Bunun yargı sürecini de isteyen ülkeye havale edersiniz. İngiltere yapıyor, sen niye yapmıyorsun? Sen de yapıyorsun. İngiltere bize bir sürü kişi verdik, biz de veriyoruz. ABD gereğini yapmamıştır, siyasi noktada ciddi bir sıkıntı vardır."

"Erdoğan'dan ABD'ye Reza sitemi: Bizde sizden daha tarafsız yargı var" haberi, 12 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan ABD'ye Reza sitemi: Bizde sizden daha tarafsız yargı var haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan ABD'ye Reza sitemi: Bizde sizden daha tarafsız yargı var 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  2. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  3. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  4. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  5. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  6. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  7. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  8. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  9. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  10. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  11. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  12. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  13. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  14. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  15. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  16. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  17. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  18. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  19. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  20. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
Politika Haberleri