Erdoğan'dan dolar bozduranlara çağrı: Yetmez daha da yüklenin

Erdoğan'dan dolar bozduranlara çağrı: Yetmez daha da yüklenin

Erdoğan'dan dolar bozduranlara çağrı: Yetmez... Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dövizden Tl'ye geçiş konusunda "Yetmez, milletim dolardan TL'ye geçişe daha da yüklenmeli" dedi.Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın açıklamalarından satır...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dövizden Tl'ye geçiş konusunda "Yetmez, milletim dolardan TL'ye geçişe daha da yüklenmeli" dedi.

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Müteşebbislerimizi rahatlatmaya yönelik, piyasayı rahatlatmaya yönelik, aynı zamanda da tabii şu anda özellikle de İŞKUR açısıyla, 600 bin, 100 bini devlet, 500 bini özel sektör olmak üzere işsizliğe ilaç olması bakımından böyle bir adımın atılması da süre itibarıyla 9 ay da olsa, bu 9 aylık süreci özel sektörün gayet iyi değerlendireceğine inanıyorum ve bu şekilde de 500 bin işsizimizin iş bulması ve bunun İŞKUR tarafından bedelinin ödenmesi, 100 bininin de kamuda istihdam edilmesi, bunlar tabii bu geçiş süreci için gayet iyi tespit edilmiş bir adım diye düşünüyorum.

DÖVİZDEN TL'YE GEÇİŞ

Geçen cumadan bugüne dövizde TL’ye geçişe yönelik atılan adımda da halkımın tercihini takdirle karşılıyorum. Ama yeterli mi değil bence buna milletim daha da yüklenmeli diye düşünüyorum. Sayın Başbakanımız da devletin kamuya yönelik alımlarda ihalelerde fevkalade bir durum olmaması halinde TL ile adımın atılacak olmasını söylemesi de bizi rahatlatacaktır.

RUSYA, İRAN VE ÇİN'LE GÖRÜŞMELER

Bir diğer önemli adım da sayın Putin’le konuşmuştu bunu yerli para ile aramızda ticaret yapalım. İran ve Çin’le yaptığım görüşmelerde de buna olumlu baktılar. Bunu yaparsak paralarımızın üzerindeki kur baskısından kurtulur. Faiz noktasında da özellikle faiz lobisine benim halkım artık prim vermemeli. Faiz lobisi bir şeyin yarışı içinde kendi öz kaynaklarıyla değil halkın parası üzerinden kendisi ranta dönüştürüyor. Onunla da daha sonra övünüyor. Geçen yıl ne kazandınız bu yıl ne kazandınız sadece o aradaki farkı yatırımcılara düşün  faizle verseniz onlar da yatırıma dönüştürse. Ne olacak o zaman istihdam üretim rekabet artacak. O, sürümden kazanacağı gibi ülke de kazanacak. Faiz noktasında ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte merkez bankasıdevlet bankaları çok daha hassas davranacağı gibi örnek olması lazım.

YENİ ANAYASA PAKETİ

Aslında 3 aşama değil de şöyle bir önergenin verilmesi olayı ondan sonra önergenin kabulü ve bir de yüce divana sevki. Böyle bir durum söz konusu. Sayın başkanlar bu konularda kendi aralarında mutabakat kaldılar. Bunsan sonraki süreç komisyon ve genel kurul süreci. 20 maddelik bir paket zannediyorum görüşmeler sonunda bize gelecektir. Biz de vakit kaybetmeden değerlendirmemizi yapıp bunu millete götürmektir.

DARBE KOMİSYONU

Komisyon yapacağı çalışmaları yaptı. Artık son çalışmaları yapıp raporunu hazırlamak suretiyle görevini tamamlarsa isabetli olur diye düşünüyorum

">

"Erdoğan'dan dolar bozduranlara çağrı: Yetmez daha da yüklenin" haberi, 09 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan dolar bozduranlara çağrı: Yetmez daha da yüklenin haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan dolar bozduranlara çağrı: Yetmez daha da yüklenin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  2. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  3. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  4. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  5. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  6. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  7. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  8. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  9. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  10. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  11. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  12. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  13. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  14. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  15. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  16. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  17. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  18. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  19. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  20. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
Politika Haberleri