Erdoğan'dan HDP'ye: Arkamızda YPG var dediniz, gelsin sizi kurtarsın

Erdoğan'dan HDP'ye: Arkamızda YPG var dediniz, gelsin sizi kurtarsın

Erdoğan'dan HDP'ye: Arkamızda YPG var dedini... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenecek MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi’ne katıldı. Erdoğan AB’ye, “Utanmadan sıkılmadan kalkmış ne diyorlar? Türkiye’nin AB sürecini...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNR EXPO Fuar Merkezi’nde düzenlenecek MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi’ne katıldı. Erdoğan AB’ye, “Utanmadan sıkılmadan kalkmış ne diyorlar? Türkiye’nin AB sürecini gözden geçirmeliyiz… Geç kaldınız ya. Hadi bir an önce gözden geçirin. Ama gözden geçirdiğiniz zaman ertelemeyin nihai kararınızı verin'' ifadelerini kullanırken tutuklanan HDP’lilerle ilgili olarak ise, “Bizim arkamızda PKK var dediniz, PYD var dediniz, YPG var dediniz. E gelsin onlar sizi kurtarsın'' dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

ONCA BADİREYE RAĞMEN BÜYÜDÜK: Türkiye geçtiğimiz 14 yılda özellikle ekonomi alanında gerçekten tarihi bir başarı ortaya koydu. Mesela 2003-2015 yılı arasındaki ortalama büyüme hızımız yüzde 4,7 olarak gerçekleşti. Geçtiğimiz üç yılda yaşadığımız onca badireye rağmen, büyüme rakamlarımız dünya ortalamasının çok üzerindeydi. İki seçim ve ciddi terör olayları yaşadığımız 2015 yılında yüzde 4 büyüme oranına ulaştık. Aynı yıl dünya ortalaması yüzde 3,1 iken, gelişmiş ülkelerin ve birkaç istisna dışındaki ülkelerin büyüme oranları yüzde 2’de kaldı. Bu yılın ilk yarısındaki büyüme oranımız da yüzde 3,9 olarak gerçekleşti.

İŞADAMLARI YANILMIYOR: Siz işadamlarına ve dostlarımıza mesajım şudur. Bu ülkenin kendisine güvenen inanan yatırım yapan hiç kimseyi hiçbir kurumu mahcup etmediğinden etmeyeceğinden emin olun. Yanılmıyorsunuz, doğru yoldasınız. Aynı kararlılıkta devam edin. Siyasette biz Afrika’yı biliyorsunuz 2015’te Afrika yılı ilan ettik, yoğunlaştık. O zaman 12 büyükelçiliğimiz vardı, şimdi 39 büyükelçiliğimiz var. Hedef, Afrika’nın tümüne büyükelçilik açmak. Bu yıl oraya yoğunlaşıyorum. Orayı ziyaret edeceğim, işadamlarımızla birliket forumlar yapacağız. Oralarda da malum yapının oralardaki tahrikini ortadan kaldırmak suretiyle oraların inşası için MÜSİAD, Türkiye Cumhuriyeti hükümetiyle birlikte adımını atmalıdır.

ORYANTALİZM BELİRLİYOR: Kardeşlerim maalesef batının doğuya bakışını hâlâ oryantalizm anlayışı belirliyor. Batılıların önemli bir kısmı için, doğulu demek geri fikirlerin kapalı düşüncelerin temsilcisi demektir. İnsanlığın en eski kültürlerine beşiklik yapmış doğunun beklentilerinin bu anlayışın değerler skalasında hiçbir değeri yoktur. Ne yaparsanız yapın, ekonomik kültürel olarak ne kadar ileri giderseniz gidin, batının gözünde ikinci sınıf olmaktan kurtulamazsınız. Biz bu gerçeği, yarım asırdır, devam ettiğimiz AB süresi…

GEÇ KALDINIZ YA… Görmüyor musunuz son zamanlarda olanları? Bu ülkenin içinde yaşayan Kandil’deki teröristlerin, PKK’nın parlamentodaki uzantılarına yönelik yargımızın attığı bir adım var. Burada dokunulmazlıklar kalktı mı? Kalktı. Sadece onların değil diğer siyasi partilerden de bir çoğunun kalktı. Yargı üzerine düşen görevini yapıyor. Yargı görevini yaparken, bunların bir kısmı kaçıp batıya gitti mi? Avrupa’ya gitti mi? Ve Buradan kaçıp giden teröristlere kim kapısını açıyor? Bakıyorsunuz, batının yöneticileri, cumhurbaşkanları, başbakanları, bakanları kapı açıyor. Acaba Türkiye batının teröristlerine kapısını açacak olsa acaba bunların duruşu nasıl olurdu? Ben bunu merak ediyorum. Bu bumerang gibi sizi vuracaktır ve çok kötü vuracaktır. Böyle sakat bir anlayış olabilir mi? Buna evet demek mümkün mü? Bu iki yüzlülüğün ta kendisidir. Dürüst olun dürüst.

Bir çok ülke için önemsenmeyen şartlar, konu Türkiye olunca vazgeçilmez hale geliyor. Bunun son örneğini, vize muafiyeti görüşmelerinde yaşandı. Utanmadan sıkılmadan kalkmış ne diyorlar? “Türkiye’nin AB sürecini gözden geçirmeliyiz…''

Geç kaldınız ya. Hadi bir an önce gözden geçirin. Ama gözden geçirdiğiniz zaman ertelemeyin nihai kararınızı verin. Eğer Türkiye terörle haysiyetli mücadele ediyor diye, siz AB müzakereleri konusunda gözden geçirecekseniz geç kaldınız. Biz terörle mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz.

Biz yüzlerce binlerce şehit verdik. Onlar böyle ölüm hadiseleriyle karşı karşıya kalmadılar. Biz bunu görmezden gelemeyiz. Biz kapıları açtık, gelin dedik ne yapacaksanız siyasette yapın. Anladılar mı bunu, anlamadılar? Adamlar parlamentoya girdi devlete meydan okuyor ya… Sen diyor “beni sorguya çağıramazsın'' Kimsin sen ya? Dokunulmazlığın kaldırılmış, elbette yargı seni sorgulayacak.

GELSİN ONLAR SİZİ KURTARSIN: Bizim arkamızda PKK var dediniz, PYD var dediniz, YPG var dediniz. E gelsin onlar sizi kurtarsın. Bizim arkamızda terör örgütleri yok, bizim arkamızda hak var halk var farkımız bu. Kendileri terörle mücadelede her adımı atar, Türkiye’nin terörle mücadele hakkını engellemeye çalışıyorlar.

AB ile müzakere içinde olduğumuz yarım asırlık süre boyunca, Türkiye’nin sabır taşı test edilmiştir. Bugün aynı tavrı, mülteciler ve göçmen krizinde yaşıyoruz. Şimdi de niye erteliyorlarmış biliyor musunuz? 3 milyon mülteci var ya Türkiye’de, ya diyor bu sorun var şu anda, onlar kapıları açarsa bu üç milyon mülteciyi nereye koyacağız… Şimdi dertleri sıkıntıları bu. Ondan dolayı nihai noktayı koyamıyorlar.

ABD SEÇİMİ: HAYRA YORUYORUM

Amerikan halkının seçimini hayra yoruyorum… Müzakereler gözden geçirilmelidir diyorlar. Geç kaldınız. Bir an önce gözden geçirin. Ama gözden geçirdiğiniz zaman ertelemeyin ha, nihai kararınızı verin.

">

"Erdoğan'dan HDP'ye: Arkamızda YPG var dediniz, gelsin sizi kurtarsın" haberi, 09 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan HDP'ye: Arkamızda YPG var dediniz, gelsin sizi kurtarsın haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan HDP'ye: Arkamızda YPG var dediniz, gelsin sizi kurtarsın 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  2. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  3. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  4. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  5. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  6. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  7. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  8. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  9. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  10. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  11. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  12. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  13. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  14. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  15. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  16. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  17. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  18. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  19. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  20. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
Politika Haberleri