Erdoğan'dan saldırı sonrası ilk açıklama

Erdoğan'dan saldırı sonrası ilk açıklama

Erdoğan'dan saldırı sonrası ilk açıklama Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Rusya Ankara Büyükelçisi'ne yönelik saldırıyla ilgili açıklama yapıyor:Çankaya Belediyesine ait sanat galerisinde maalesef Rusya Federasyonu Büyükelçisinin alçakça ve hunharca katledilmiş olmasını...

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Rusya Ankara Büyükelçisi'ne yönelik saldırıyla ilgili açıklama yapıyor:

Çankaya Belediyesine ait sanat galerisinde maalesef Rusya Federasyonu Büyükelçisinin alçakça ve hunharca katledilmiş olmasını nefretle kınıyorum. Zira müstesna bir yeri olan Karlov'la bir hafta önce Tataristan Cumhurbaşkanı'nı külliyeye getirmiş ve orada da kendileriyle Türkiye-Rusya ilişlileri, Türkiye-Tataristan ilişkilerini görüşme fırsatımız oldu. Bu akşam Rusya Federasyonu Başkanı sayın Putin'le bu olayı sıcağı sıcağına değerlendirme imkanımız oldu. Olayı başından itibaren gerek şahsım gerek başbakanımız gerek içişleri bakanımız gerek sağlık bakanımız tüm ilgili arkadaşlar yakından takip edyoruz. Bu süreç içerisinde ülkem ve milletim adına sayın Putin'in şahsında tüm dost Rus halkına taziyelerimi iletmek istiyorum. Türkiye-Rusya ilişkilerini normalleştirme sürecini bozmaya dönük bir provokasyondur. Bu provokasyona gelmeyecek kadar Rusya yönetimi ve Türkiye Cumhuriyeti yönetimi irade sahibidir.

Bundan sonraki ilişkilerimizin çok daha güçlü ve farklı olması konusunda mutabık kaldık. Rus Büyükelçiliği gibi buralarda güvenliklerin artırılması gibi, özellikle kendileri bizim ısrarımıza rağmen sayın Karlov'un cenazesini kendi gönderecekleri uçakla gönderme talebinde bulundu ve soruşturmayla ilgili operasyon merkezine kendilerinin yönlendireceği elemanlarla yapılmasını istediler, bizim açımızdan sıkıntı yok dedik, ilgili bakan arkadaşlarımıza gerek İçişleri Bakanımız başta olmak üzere yakın takipteyiz. Malum katil Mevlüt Altıntaş Söke Anadolu Lisesi mezunu iki yıllık polis okulu mezunu olup iki buçuk yıldır Ankara Çevik Kuvvette görevli. Şu anda kendilerine bir şeyler çıkarma peşinde olan mahfilleri de iyi biliyoruz, yakından takip ediyoruz, bunlarla ilgili de açıklama yapmaya devam edeceğiz.

Putin'le yaptığımız görüşmede bunun provokasyon olduğu konusunda ortak fikre sahibiz. Şu an Moskova'ya inen Çavuşoğlu arkadaşımız Suriye'deki gelişmeleri ele alıp burayı nasıl bir an önce burayı barış ortamına dönüştürebiliriz bunun çalışmaları yapılıyor. Sayın Başkan Putin'le mutabık kaldığımız gibi, ortak soruşturma komisyonu kuracağız. Başta büyükelçilik, başkonsolosluk olmak üzere güvenlik tedbiri artırıldı. Hastanede Karlov'la ilgili tüm atılacak adımlar bu konuda ailesiyle görüşmeler yapılmak üzere sürdürülmektedir. Buradaki işlemler de bitirilerek Rusya'ya göndereceğiz, karşılıklı devam edecek. Bizim için ilişkiler bölge içinde çok önemli. Bozma gayretinde olanlara sesleniyorum: Bu beklentilerinize hiçbir zaman ulaşamayacaksınız.

Rusya Büyükelçisi Karlov'a bu yapılan saldırıyı nefretle kınıyor, tüm Rus halkına ve ailesine başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Milletçe bir ve beraber olarak çok daha kararlı durmak ve kararlı duruşumuzu da sürdürmek suretiyle farklı havalarda olanların oyunları da bozulacak.

">

"Erdoğan'dan saldırı sonrası ilk açıklama" haberi, 19 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 19 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan saldırı sonrası ilk açıklama haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan saldırı sonrası ilk açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  2. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  3. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  4. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  5. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  6. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  7. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  8. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  9. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  10. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  11. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  12. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  13. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  14. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  15. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  16. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  17. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  18. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  19. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  20. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
Politika Haberleri