Erdoğan'dan yeni dış politika mesajları!

Erdoğan'dan yeni dış politika mesajları!

Erdoğan'dan yeni dış politika mesajları! Oğlu Bilal Erdoğan, damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve torunu Ahmet Akif Albayrak da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik etti. Cami çıkışında bekleyen gazeteciler aniden bastıran yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı....

Oğlu Bilal Erdoğan, damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve torunu Ahmet Akif Albayrak da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik etti. Cami çıkışında bekleyen gazeteciler aniden bastıran yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Bir çok haberci canlı yayın araçlarına sığınmak zorunda kaldı. Yağmurun dinmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan dışarı çıkarak habercilere açıklamalarda bulundu.

"SONU ÇOK HAYIRLI OLACAK"
"Milletimin, tüm İslam dünyasının mübarek Ramazan bayramlarını tebrik ediyorum" diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayramı bayram gibi kutlamayı Rabbim bizlere nasip etsin diyorum. Biliyorsunuz bu bayrama ne yazık ki terörle mücadele içinde girmiş bulunuyoruz. Bu bakımdan tabi çok ciddi sıkıntıları yaşayarak girdik. Ben her kutlu doğumun sancılı olacağına inanan bir insanım. Bunun da böyle olacağına inanıyorum. Sonu bunun çok çok hayırlı olacak. Öyle düşünüyorum, öyle inanıyorum" dedi.

"TERÖRÜN ÜSTESİNDEN KESİNLİKLE GELİRİZ"
Türkiye'nin terörle mücadelesini kararlı bir şekilde sürdüreceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Mücadelemizi askerimizle, korucumuzla, polisimizle birlikte kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Ramazanda sürdüğü gibi, Ramazan sonrası çok daha tempoyu arttırarak, devam edecek. Bunu da açıkça söylemem lazım. Milletimin birliği beraberliği, kardeşlik anlayışı sürdüğü sürece, biz bu terörün üstesinden kesinlikle geliriz" şeklinde konuştu.

"BU İŞİN ÜZERİNE GİDİLECEKTİR"
Havalimanı saldırısı soruşturmasındaki durumu soran bir gazeteciye Erdoğan, " Son noktada tutuklananlarla birlikte şuanda 30 tutuklanan var. Bu 30 tutuklananla birlikte tabi, geleceğe yönelik birçok ipuçları yakalanabilir, alınabilir. Bu alınan ipuçlarıyla birlikte bu işin üzerine üzerine gidilecektir" dedi.

"KONU SIKI TAKİPTE"
" Bakıyorsunuz, Dağıstan'dan var. Kırgısiztan'dan var. Tacikistan'dan var. Komşu, Kuzeydeki Kafkas ülkelerinden olanlar ne yazık ki bu işin içerisinde" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Olay tamamen DAİŞ çerçevesi içerisinde, onların metodlarıyla yürüyen bir süreç. Konu sıkı bir takipte. Ama neticede bir terör eylemi olmuştur. Bu terör eyleminin neticesinde de 45 kadar dost, kardeş kaybolmuştur. Yaralılar her geçen gün azalmakta. Tedavileri bitenler taburcu edilmektedir" ifadesini kullandı 

TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR
Terör örgütünün başka eylemlerinin de olacağı iddiarıyla ilgili bir soruya da Erdoğan, " Terör ve terörizm, bunlar belli süreli eylemler değildir. Nerede, nasıl kimi vuracağı belli olmayan eylemlerdir. Çünkü bunlar belli noktalardan gelirse bunu tespit eder işi bitirirsiniz. Ama belli noktalardan yapılan saldırılar neticesinde ortaya çıkan bu tür eylemlerle mücadele zor. Bu dünyanın her yerinde böyle. Sadece Türkiye'ye has bir durum değil. Bugün Batı ülkelerinin hepsinde görüyorsunuz. Belçika'da, Fransa'da, Amerika'da, Rusya'da. Bütün bunların hepsi terörle çok çok ciddi mücadeleler vermiş, ciddi bedeller ödemişlerdir. Bizler ise malum bölücü terör örgütüyle bir mücadelemiz vardı. Şimdi özellikle bu DAİŞ terör örgütü de bir tehdit oluşturduğu için buna karşı yürüyor. PYD, YPG bunlara karşı da bir mücadelemiz var. Çok farklı cephelerde bu mücadeleyi Türkiye sürdürüyor. Güçlenen Türkiye adeta bölücü terör örgütlerinin bir hedefi haline gelmiştir. Ama buna rağmen bu mücadelemizi sağlıklı bir şekilde sürdürdüğümüze inanıyorum. Ama şehitlerimiz tabi ki oluyor. Ama bunu da ben inanıyorum ki, bizim milletimizin imanı, şehadeti olan inancı kaldırmaktadır" diye konuştu.

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK TARTIŞMASI
Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesi konusundaki tartışmalara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bu konuda Suriyeli mültecileri kamplarda ağırlamak, veyahutta onları değişik vilayetlerde birçok şartlarda ağırlamaktan öte, bu insanların içerisinde kalifikasyonu yüksek çok insanlar var. Ve bu insanları biz ülkemizde değerlendirme imkanına sahibiz. Üstelik değerler noktasında, ortak değerlerimiz olan bu insanlardan hem biz istifade ederiz, hem de onların insani olmayan koşullarda yaşamasını ortadan kaldırmış oluruz. Onun için Kilis iftarında, daha sonra konuşmamda ifade etmiştim. Yani biz artık veren eliz Alan el değiliz . Dolayısıyla hem veren el olan, hem de kardeşlik duyguları çok yüksek olan bu milletle, bu halkla bu şekilde bir adımı atmak, ülkemizin bana göre kalifikasyon noktasındaki gücünü, bu tür insanları, bu tür çadır kentlerde veyahuttu konteynırlarda, ilkel yerlerde onlara ev sahipliği yapmayı, bunu doğru bulmadık. Bunun bir çok kez hükümetimizle de değerlendirmelerini yaptık. Böyle bir adımın atılması için de, her türlü tedbiri alarak, bu adımları atmayı uygun buluyoruz. Dikkat ediyorum, bunların içinde kalifiye olan bir çok insana Batı ülkeleri kapılarını açıyor, ama sayılar tabi çok düşük. Biz tabi kapıları açmayınca bunlar oralara gitmek durumunda kalıyor. Ama biz bunu çok daha dikkatli bir şekilde; hatta hatta belli illerimizde, organize sanayi bölgelerinde olsun, biz bunu çok daha dikkatli bir şekilde, oluşan yerlerde bunların bilgilerinden, bunların insan olarak gücünden, hem biz istifade edeceğiz, hem de onlar bu tür sıkıntılı yaşam koşullarından kurtulmuş olacaklar diye düşünüyorum" dedi. 

MISIR İLE İLİŞKİLER
Rusya ve İsrail ile atılan adımlara benzerlerin Mısır ve Suriye ile atılabileceği iddialarının hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ve İsrail ile atılan adımların çerçevesi farklı, öbür tarafta Mısır'ın çerçevesi farklı. Bizim Mısır halkıyla zaten herhangi bir sorunumuz yok. Mısır halkı bizim kardeşimiz. Mısır'daki sorun, yönetimle olan sorundur.Özellikle liderle olan sorundur. Burada böyle çakma tabir edeceğim kararlarla idama mahkum edilen, müebbet hapse mahkum edilen insanlar var. Düşünebiliyor musunuz ? Bir ülkenin Cumhurbaşkanına, o ülkenin Milli Savunma Bakanı konumunda olan bir asker, ihtilal yapmak suretiyle, onu deviriyor. Onu devirdikten sonra da, onun önce idama mahkum olması, daha sonra müebbet hapse mahkum olması gibi...böyle saçma sapan...bütün bunları bizler de istihbaratımızla alıyoruz. Yani, nerde ne var da, bu böyle yapılmış? Ortada herhangi bir suç söz konusu değil. Ne bileyim...insan öldürmek söz konusu olmadığı halde, Mursi ve arkadaşlarına karşı alınan bu kararların hepsi, tamamiyle masaüstüdür. Ve suflörü olan kararlardır. Bu kararları bizler tasvip etmiyoruz, çünkü zülme rıza zulümdür. Mısır'daki bu insanların hepsi bizim kardeşlerimiz. Ve bu kardeşlerimize takınılan bu tavrı bizim takdir etmemiz bir insan olarak, bir Müslüman olarak, Demokrasiye inanmış insanlar olarak, bizi bir defa çok çok zor durumda bırakır diye düşünüyorum. Mursi'nin Cumhurbaşkanlığında o yönetime, Türkiye ve Katar'dan başka herhangi bir mali destek veren ülke yoktu. Ama daha sonra hiç destek vermeyen ülkeler bu yönetime çok ciddi parasal destekler verdiler. Bir taraftan da Mursi ve arkadaşlarına çok ciddi idam cezaları... bunun yanında müebbet hapis cezaları vermeye başladılar. Bunun delili nedir, belgesi nedir? Bunu dünyaya açıklayabiliyorlar mı ? Hayır. Biz yaptık oldu mantığıyla hareket ediyorlar. Böyle bir zulme bizim evet dememiz mümkün değil" ifadesini kullandı.

PUTİN İLE GÖRÜŞME
Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Lideri Putin'le G20 öncesi bir araya geleceği bilgisini doğrularak, "Dışişleri Bakanımızın Sayın Lavrov'la Soçi'de yaptığı görüşmeye göre, bu ay sonu veya Ağustos ayı içerisinde G20 öncesi bir görüşme durumu söz konusu olabilir" dedi.

ALLAH KORUDU
Bayramı İstanbul'da geçireceğini ve son gün NATO Zirvesine katılmak için Polonya'ya gideceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dün akşam Suudi Arabistan'da Mescid-i Nebevi yakınlarında yaşanan saldırıyı kınayan ve Suudi Kralıyla bir telefon görüşmesi yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan. " Arkadaşlarımdan aldığım bilgi orada 2 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı yönünde. Böyle bir eylem, kimler tarafından yapıldığı henüz kesinleşmiş değildi. Ama çok büyük bir felakette olabilirdi. Allah korudu diyeceğiz" diye konuştu.

POLİS KARAKOLUNU ZİYARET ETTİ
Damadı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve torunu Ahmet Akif Albayrak'ı makam aracına alan Cumhurbaşkanı Erdoğan bayrak tebriği için Şehit Salih Sevgican Polis Karakolunu ziyaret etti. Karakol binasının yeniden yapılması talimatını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan görevli polislerle bayramlaştı.
Özgür ALTUNCU- Özkan ARSLAN- İdris TİKTİKCİ/İSTANBUL, (DHA)
 

"Erdoğan'dan yeni dış politika mesajları!" haberi, 05 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan'dan yeni dış politika mesajları! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'dan yeni dış politika mesajları! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  2. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  3. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  4. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  5. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  6. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  7. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  8. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  9. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  10. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  11. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  12. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  13. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  14. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  15. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  16. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  17. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  18. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  19. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  20. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
Politika Haberleri