Erdoğan'ın "Esed'i devirmeye girdik" sözleri suç itirafı olarak görülüyor

Erdoğan'ın

Erdoğan'ın "Esed'i devirmeye girdik" sözleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin dün yaptığı açıklamada "Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için bir oraya girdik, başka bir şey için değil" demişti....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı Operasyonu'na ilişkin dün yaptığı açıklamada "Devlet terörü estiren zalim Esed'in hükümdarlığına son vermek için bir oraya girdik, başka bir şey için değil" demişti. Erdoğan'ın sözlerine Rusya'dan yanıt geldi.

KREMLİN: AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın 'hükmüne son vermeyi' amaçladıkları biçimindeki açıklamasının Moskova'nın görüşleri ile birbirine uymadığını belirtip Ankara'nın bu konuyla ilgili bir açıklama vereceğini umduklarını söyledi.

ZAHAROVA: ANKARA'NIN ANLAŞMASI VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Devlet Bakanı Esad'a ilişkin açıklamalarını değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "Suriye'de askeri çözümün olmadığı söylenen anlaşmada Ankara'nın imzası var" dedi.

Haftalık basın toplantısını düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Suriye'ye (Devlet Başkanı Beşar) Esad'ın hükümdarlığına son vermek için girdik" sözlerine ilişkin soruları yanıtladı.

Zaharova, Erdoğan'ın söz konusu açıklamasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Hem Suriye krizinin çözümü hem de Türkiye ile ikili ilişkilerimiz bağlamında, resmi düzeyde varılan ya da Türk liderliği ile doğrudan varılan anlaşmalara bağlıyız. Konuyu çok fazla gürültüye sebep olması nedeniyle inceledik. Anladığım kadarıyla bu açıklamalar doğrudan alıntı şeklinde değildi. Biz Ankara'nın defalarca yaptığı açıklamalara ve Türkiye liderinin (Erdoğan) kamuoyu önünde yaptığı açıklamalara itibar ediyoruz, ki bu açıklamalar bu ülkenin (Türkiye) katılımcısı olduğu anlaşmaların temelinde yer alıyordu. Bahsettiğim yalnızca Moskova ve Ankara arasındaki anlaşmalar değil, Türkiye'nin de dahil olduğu Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun imzaladığı belgelerden de bahsediyorum. Hiç şüphe yok ki Suriye krizinin sona ermesi için barışçıl çözümden başka hiçbir yöntem yok. Zira Suriye'deki durumun askeri çözümü yok."

"ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI SALDIRGANLIĞININ KANITI"

Suriye Dışişleri'nden yapılan açıklamada Türk ordusunun amacının Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın 'hükmüne son vermek' olduğu biçimindeki açıklamasının 'Suriye topraklarındaki Türk saldırganlığının kanıtı' olduğu kaydedildi.

RİA Novosti'nin eline geçen Suriye Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Erdoğan'ın Türk saldırganlığının amaçlarına ilişkin açıklaması, onun (Erdoğan) yalanlarına son noktayı koydu ve Suriye topraklarındaki Türk saldırganlığının hırslar ve yanılsamaların sonucundan başka bir şey olmadığını ortaya çıkardı."

İRAN: ERDOĞAN'IN GÜCÜ YETMEZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esad konusundaki ifadelerini değerlendiren İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Resul Senayirad, "Erdoğan'ın Beşar Esad hükümetini yıkmaya gücü yetmez"dedi. Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre Senayirad, "Türkiye'nin böyle bir gücü olsaydı, tampon bölge oluşturmada başarılı olurdu" görüşünü dile getirdi.

İranlı General, Türkiye'nin Ürdün'le birlikte Suriye'deki aşırıcı gruplara lojistik destek sağladığını iddia ederek, bu gruplara mali desteğin ise Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından yapıldığını ileri sürdü.

"Erdoğan'ın "Esed'i devirmeye girdik" sözleri suç itirafı olarak görülüyor" haberi, 30 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan'ın "Esed'i devirmeye girdik" sözleri suç itirafı olarak görülüyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan'ın "Esed'i devirmeye girdik" sözleri suç itirafı olarak görülüyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Gündem Haberleri